• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosna i Hercegovina domaćin Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci

Autor Haris Krhalić

Grad Sarajevo će biti domaćin Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci za muškarce i žene, koje će biti održano u novembru 2022. godine

 Sjedeća odbojka, zmajevi Izvor: Promo/Savez sjedeće odbojke BiH

Svjetski odbor za paraodbojku odabrao je grad Sarajevo u Bosni i Hercegovini, kao zamjenskog domaćina za Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci za muškarce i žene koje će se održati u novembru 2022. godine, a tačni datumi bit će poznati nakon pregovora o ugovoru. Iako je prvobitno ovo takmičenje trebalo biti održano u Kini, zbog pandemije koronavirusa došlo je do promjene.

Predsjednik Svjetske paraodbojkaške federacije, Beri Kouzner, izjavio je: "Veoma sam zadovoljan odgovorom nekoliko članica koje su ponudile da budu domaćini događaja – takva podrška je veoma cijenjena – a sa njihovim iskustvom na nivou zona, siguran sam da će BiH planirati i realizovati odličan događaj za sportiste. Veliko je olakšanje znati da će se Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci 2022., kao i 13. takmičenje za muškarce i 8. takmičenje za žene, biti održano uprkos izazovima kovida ".

Sportski direktor za svjetsku paraodbojku, Lori Okimura, ovom prilikom je kazao: „Želio bih da istaknem koliko značajno vidjeti tako veliko interesovanje za održavanje odgođenog Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci 2022. godine. Hvala svim zemljama koje su učestvovale u ovom ubrzanom procesu u pronalaženju zamjenskog grada domaćina za turnir. Također bih želio odati priznanje za naporan rad i izuzetnu podršku koju je kineski lokalni organizacijski odbor iznio kao naš prvobitni domaćin sve dok njihove napore nije zaustavila globalna pandemija. Sa takvim pozitivnim interesovanjem i snažnim ponudama koje će Upravni odbor razmotriti iz cijelog svijeta, nastavit ćemo raditi sa svim ovim zemljama u našem otvorenom procesu nadmetanja
kako bismo promovisali više turnira u budućnosti.”

Podsjećamo, bosanskohercegovačka muška reprezentacija je do sada osvojila tri Svjetska prvenstva u sjedećoj odbojci, a ovo je prvi put da je naša država domaćin ove manifestacije. Tačan datum biće naknadno poznat, a u našu državu će doći 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih reprezentacija svijeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC