• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokušaću ponovo da osvojim majicu za najbržeg sprintera! Banjalučki biciklista za MONDO pred start druge etape!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pred start druge etape 16. po redu biciklističke trke "Beograd - Banjaluka", reprezentativac Srbije Dušan Kalaba je za MONDO najavio da je njegov cilj ponavljanje uspjeha iz 2020. godine.

 Dušan Kalaba želi majicu najboljeg sprintera na etapi trke Beograd Banjaluka Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nakon Beograda, gdje su najviše uspjeha imali Poljaci, biciklistički karavan preselio je u Obrenovac, odakle će u 12 časova krenuti druga etapa trke "Beograd - Banjaluka".

"Juče je bilo otvaranje trke sa ekipnim hronometrom od četiri kilometra. Mi smo solidno odvezli, mada to nije bila naša prilika da ostvarimo neki zapaženiji rezultat, ali naredni dani i ostale etape su naša šansa da to ostvarimo. Jedva čekamo početak druge etape iz Obrenovca", rekao je banjalučki biciklista na početku razgovora za MONDO.

Cilj ove etape je u Bijeljini, a najveći kuriozitet da će takmičari proći granicu Srbije i Bosne i Hercegovine bez zaustavljanja.

"Ova trka je specifična po tome što se prelazi granica bez zaustavljanja, spajaju se dvije države, nema granice jer smo ustvari jedan narod. Nama je prvenstveno cilj da budemo viđeni na trci što samim tim znači da budemo u igri za majice. Nadamo se plasmanu na podijum jer to je ono što se računa. Daćemo sve od sebe, trenirali smo, dobri smo i vjerujem da ćemo to i da ostvarimo".

Kalaba je 2020. godine osvojio majicu za najboljeg sprintera, što bi volio da ponovi i na ovoj 16. trci po redu.

"Kad sam lično ja u pitanju, osvojio sam ranije majicu za najboljeg sprintera i mislim da to mogu da ponovim. U svakom slučaju, pokušaću da ponovo osvojim majicu", istakao je Banjalučanin.

Podsjetimo, prva trka održana je 2007. godine sa svega pedesetak biciklista na startu, a sada će se za ukupnog pobjednika boriti 175 biciklista, što je, prema pravilima Međunarodne biciklističke unije, maksimalan broj.

Stalni partneri u organizaciji Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" su resorna ministarstva za sport i unutrašnjih poslova Srbije i Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao i gradovi domaćini etapa koji godinama pružaju nesebičnu podršku organizatorima, a generalni pokrovitelj ovog izdanja je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Uz pomoć i podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, ova trka je postala jedan od događaja iza kojeg snažno stoje grad Beograd, Vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, te Gradska opština Obrenovac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC