• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrbas m:tel briljirao na Otvorenom prvenstvu BiH u kajaku i kanuu!

Autor Dragan Šutvić

Najviše priznanja pripalo je domaćim takmičarima.

 otvoreno prvenstvo bih u kajaku i kanuu 2022 Izvor: KKK Vrbas m:tel

U Banjaluci je proteklog vikenda održano Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u kajaku i kanuu na divljim vodama u disciplinama sprint i spust, na kojem su učestvovali sklubovi iz Hrvatske, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Trke su se vozile u svim uzrasnim kategorijama, a održale su se na stazama u gradskoj zoni, tačnije na stazi "Stari mlin" (sprint) i Vrućica - Kastel (spust).

Možda će vas zanimati

Zbog situacije sa pandemijom korona virusa, prvenstvo Bosne i Hercegovine nije održavano u 2020. i u 2021. godini, te je ovogodišnja trka bila od velikog interesa za kajakaški sport Bosne i Hercegovine.

Najbrojniji su bili takmičari u najmlađim kategorijama jer mnogi među njima do sada nisu imali priliku da se takmiče.

Najviše uspjeha i ukupnu pobjedu ostvarili su takmičari Kajak kanu kluba Vrbas m:tel, koji je ujedno bio i domaćin takmičenja.

Takmičari Kanu kluba Končar iz Zagreba nastavili su dominaciju u kanu disciplini (C1), a učešće na Otvorenom prvenstvu BiH iskoristili su i za pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore koje će se održati u avgustu ove godine u Banjaluci.

Najveći pojedinačni uspjeh, osvajanjem titule šampiona BiH u obje discipline, ostvarili su David Knežević (pioniri), Milica Stanković (kadetkinje), Aljoša Travar (mlađi juniori), Andrea Gajić (mlađe juniorke) i Ivana Valentić (juniorke).

Najbolji takmičar Kajak kanu kluba Vrbas m:tel Dušan Mačkić izrazio je zadovoljstvo nastupom i pobjedom u sprintu, koji mu je primarna disciplina.

"Ova trka je bila odličan test pred nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se u junu održati u Francuskoj gdje ću se potruditi da ostvarim što bolji rezultat. Osim Svjetskog prvenstva, očekuju me nastupi na ICF Svjetskom kupu, ECA Evropskom kupu, a najbitnija trka u ovoj sezoni mi je ECA Evropsko prvenstvo u Banjaluci. Osim mog nastupa, ono što me dodatno raduje i čini srećnim je nastup mojih mlađih klupskih kolega koji su nastupili u velikom broju i svojim rezultatima pokazali da je rijeka Vrbas ipak nešto posebno na šta treba da budemo ponosni", izjavio je Mačkić.

David Knežević, kojem je ovo bila prva zvanična trka u kajak kanu sportu, nije krio sreću zbog ostvarenih rezultata i osvajanja prvenstva BiH u obje discipline.

"Mnogo sam srećan i ovo će mi biti dodatni motiv da nastavim redovno trenirati. Čestitam svima koji su pobijedili i učestvovali i jedva čekam sljedeću trku da se opet takmičimo."

"Ljubav prema rijeci i ovom sportu smo naslijedili od našeg tate Ivice koji je zbog naših rezultata možda i srećniji od nas dvoje", rekli su Ivana i Goran Valentić, sestra i brat koji kajak sport u Banjaluci treniraju dvije godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC