• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska senzacija drma tenis - na dvije pobjede je od vrha!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Miomir Kecmanović je ove sezone jedan od najboljih tenisera na svijetu kada je u pitanju broj pobjeda.

 Miomir Kecmanović upisao 22 pobjede ove godine Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/MN Press/Profimedia

Novak Đoković se polako vraća u formu, uspio je da poslije brzog ispadanja u Dohi u Beogradu dođe do finala, a jedan od najtežih mečeva na ovom turniru odigrao je u trećem kolu. Tu je igrao sa Miomirom Kecmanovićem, koji je trenutno jedan od najboljih tenisera svijeta!

Kecmanović je pobjedom nad Nijemcem Maksom Hansom Rehbergom stigao do svoje 22. pobjede ove sezone, što znači da su samo tri tenisera uspješnija od njega ove sezone!

U pitanju su Stefanos Cicipas koji je od početka sezone pobijedio na 24 meča, kao i Karlos Alkaraz i Andrej Rubljov koji imaju po pobjedu manje. Ipak, popularni Miša ima veliku šansu da ih bar na kratko sve prestigne! 

Nijedan od pomenute trojice trenutno ne igra na nekom od aktuelnih turnira, dok je Kecmanović ušao u drugo kolo Minhena gdje ga čeka meč sa takođe domaćim teniserom Danijelom Altmajerom, trenutno 67. na svijetu. Pobjedom na tom meču bi se izjednačio sa Alkarazom i Rubljovom, a da bi stigao Cicipasa potrebne su mu dvije pobjede. 

Ukoliko pobijedi još jednog Nijemca potencijalni rival mu je četvrti nosilac turnira Nikoloz Basilašvili, ali ne bi ovo bio prvi put ove sezone da Miša skida veliki skalp! 

RUŠIO TOP 10 IGRAČE, MUČIO NOVAKA...

Sve je počelo tako u Sidneju gdje je pobijedio Stefana Travalju, a onda izgubio u tijesnom meču od Aslana Karaceva. Na Australijan Openu je nastavio da igra sjajno protiv Italijana, pa su u prvom i trećem kolu pali Salvatore Karuso i Lorenco Sonego, a između njih Amerikanac Tomi Pol. Tek ga je veteran Gael Monfis zaustavio u četvrtom kolu.

U Buenos Airesu je dobio Lasla Đerea, ali mu žrijeb nije bio naklonjen. U drugom meču je morao da igrao protiv Fransiska Serundola, domaće zvezde u usponu koji je tada bio 107. na ATP listi, a sada je već u top 50.

U Riju ga je isti rival savladao, ali u četvrtfinalu. Pre toga je dobio dva nepoznata Brazilca, Huga Delijena i Lorenca Sonega, 21. igrača svijeta u tom momentu. Koliki je uspjeh bio dolazak do četvrtfinala govori i činjenica da je turnir počeo u kvalifikacijama. Zbog te dvije pobjede u kvalifikacijama neki pogrešno računaju da ima tek 20 pobjeda ove sezone, a istina da je da ima 20 trijumfa u zvaničnim dijelovima turnira. Ipak, kvalifikacije je takođe igrao i zabilježio je 22 pobjjde ove sezone.

Mogao je i bolje u Santjagu gdje je dobio iskusnog Čekinata, potom lako savladao Almeidu, a onda iznenađuijuće izgubio od domaćeg igrača Tabila, tek 113. na ATP listi.

Indijan Vels je bio fenomenalan - redom su padali Lijam Broudi, Marin Čilić, Botic van de Zandshulp i Mateo Beretini - tek ga je Tejlor Fric zaustavio, a i Amerikancu se suprotstavio u prvom setu. Da je tu dobio taj-brejk...

Do četvrtfinala je došao i u Majamiju, gdje je ponovo skinuo neke poznate "skalpove". Prvo je dobio Džeka Soka, pa devetog igrača sveta Feliksa Ože Aljasima, potom je dobio Sebastijana Kordu, pa se osvetio Tejloru Fricu za poraz u Indijan Velsu!

Zaustavila ga je tek španska senzacija Karlos Alkaraz i to tako što je u četvrtfinalu od tri seta dva dobio u taj-brejkovima. Na šljaci u Beogadu, na svojoj najgoroj podlozi uspio je da dobije Rišara Gaskea i Džona Milimana, a onda je u drami izgubio od Novaka Đokovića.

Sada u Minhenu ponovo reda pobjede, a ako dobije i Altmajera prijeti da prvi put u karjeri uđe u Top 30 na svijetu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC