• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nova" Srbija razbila olimpijskog vicešampiona: Dušan Mandić pokazao kako sa Grcima, Lazar za osam minuta dobio ovacije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ekipu Dejana Savića u petak čeka još jedan meč kvalifikacija - protiv Španije.

 vaterpolisti srbije pobijedili grčku 13:6 Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Grčku 13:6 u četvrtfinalu kvalifikacija za odlazak na finalni turnir Svjetske lige. U petak u 21  čas u polufinalu će igrati sa Španijom koja je 10:9 pobijedila Mađarsku.

"Samo je u prvih nekoliko minuta Grčka bila ravnopravan rival. Ali od 2:2 razigrao se Dušan Mandić, iz odličnu odbranu ispred Branislava Mitrovića, naša ekipa je stigla do sigurnog vođstva. U drugoj četvrtini je Manda postigo gol, imao dvije asistencije i već sa 9:4 je pitanje pobjednika bilo riješeno. U drugom poluvremenu je rutinski odrađen posao, ali će posljednjih osam minuta da pamti Lazar Dobožanov  26) koji je za sjajne odbrane dobio buran dugotrajan aplauz", objavljeno je na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije tako je sjajno počela novi takmičarski ciklus protiv olimpijskih vicešampiona, koji nisu bili u punom sastavu, mada to nije stvar o kojoj brine ekipa Dejana Savića. Naredni duel protiv Španije biće prava provera trenutne mogućnosti "delfina" na početku olimpijskog ciklusa.

Za najboljeg igrača proglašen je Dušan Mandić.

"Nije bilo lako, ali smo zasluženo pobijedili. Već se okrećemo Španiji i biće to odlična utakmica, vjerujem pravi spektakl. imamo snage da odigramo kako treba, sigurno je da ćemo dati sve od sebe", rekao je poslije meča Strahinja Rašović, jedan od članova zlatnog olimpijskog sastava iz Tokija.

Srbija – Grčka 13:6 (4:2, 5:2, 2:1, 2:1)
Bazen SC Morača. Sudije: Kolоmvo (Italija), Savinović (Hrvatska).Igrač više: Srbija 10 (4), Grčka 13 (2). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 4, Dedović, Ranđelović, Lazić 2, Vico, S.Rašović 2, Drašović 2, Jakšić 2, Radulović 1, Stojanović, V.Rašović, Mitrović. Selektor: Savić.

GRČKA: Zorzatos, Genidunas 2, Skumpakis 2, Dimu, Kilas, Papanastasiju, Alafragis, Argiropulos, Solanakis, Kakaris 1, Giuvetis, Guvis 1, Limarakis. Selektor: Vlahos.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC