• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uvijek ću štititi Novaka, ali mora više da trenira": Ovako je Beker govorio o Đokoviću nakon 25 zajedničkih trofeja!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji njemački teniser, a kasnije i trener Novaka Đokovića, osuđen je na zatvorsku kaznu zbog bankrota.

 kako je beker pričao o đokoviću Izvor: MN PRESS

Nekadašnji nejmački teniser Boris Beker (54)osuđen je na zatvorsku kaznu zbog bankrota! Po odluci suda, nekadašnji trener Novaka Đokovića biće u zatvoru do 2025. godine, a sve zbog ogromnih dugova u kojima se našao.

Da se iz njih izvuče nije mu pomoglo ni to što je bio trener najboljeg tenisera svijeta i čovjeka sa kojim je osvojio veliki broj titula. Đoković je tokom saradnje sa legendarnim njemačkim teniserom osvojio čak 25 trofeja, od čega su šest bile grend slem titule.

Možda će vas zanimati

Novak je jedini teniser sa kojim je Boris sarađivao kao teniski trener, a njihova saradnja trajala je od 2013. do 2016. godine. U tom periodu Đoković je osvojio sve četiri grend slem titule, a na Australijan openu i Vimbldonu slavio je po dva puta. Takođe, dva puta je osvajao Završni masters sezone, dok se u njegovim vitrinama našlo još 14 Masters titula!

Rastanak se dogodio na kraju 2016. godine, kada je Novak Đoković izgubio finale Završnog mastersa od Endija Mareja. Britanski teniser je u finišu te sezone preuzeo prvo mjesto na ATP listi, a nemački stručnjak izjavio da zna u čemu je Novakov problem.

"Vidite, ja sam unutra, znam sve šta se događa, ali ne mogu da kažem. Volim svog igrača, uvijek ću ga štititi, tako da nikada neću reći ništa o tome", pričao je tada Beker.

Ipak, kasnije je otkrio detalje. Javno je istakao da je Novak Đoković loše odigrao finalni meč, kao i da u drugoj polovini 2016. nije dovoljno trenirao!

"Novak nije provodio onoliko vremena na treninzima u posljednjih šest mjeseci koliko je trebalo i on to dobro zna. Mora da se vrati u 'kancelariju', da trenira satima i koncentriše se na ono što ga čini najboljim. Uspjeh, pogotovo ovakav kakav je bilježio Đoković, ne dolazi pritiskom na dugme", zaključio je Nijemac.

Možda je baš to, uz slabije rezultate na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Riju, bio presudni detalj da se saradnja raskine nakon gubitka prvog mjesta na listi.

Za Novaka je to bio tek početak promjena u stručnom štabu, pošto je u maju 2017. godine raskinuo ugovore sa svim ljudima iz svog tima. Tek nešto manje od godinu dana kasnije Marijan Vajda se vratio u tim, da bi nekoliko mjeseci kasnije počela saradnja i sa Goranom Ivaniševićem. Za to vrijeme, Beker je imao druge probleme...

Podsjećamo, Beker je 2017. godine proglasio bankrot zbog duga od 50 miliona funti, a sakrio je dva i po miliona kako bi izbegao plaćanje poreza. To mu nije prvi put, pošto je pre 20 godina uslovno osuđen za utaju i pokušaj utaje poreza...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC