• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak pobijedio i ostao prvi: Zviždali mu, raspravljao se sa sudijom, pa opet dobio staru mušteriju!
 Novak pobijedio i ostao prvi: Zviždali mu, raspravljao se sa sudijom, pa opet dobio staru mušteriju!

Novak pobijedio i ostao prvi: Zviždali mu, raspravljao se sa sudijom, pa opet dobio staru mušteriju!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspješno je preskočio prvu prepreku na turniru u Madridu.

 Novak pobijedio i ostao prvi: Zviždali mu, raspravljao se sa sudijom, pa opet dobio staru mušteriju! Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Novak Đoković je savladao Gaela Monfisa u dva seta (6:3, 6:2) u drugom kolu Madrida i obezbijedio ostanak na prvom mjestu ATP liste i za narednu nedjelju. Takođe, srpski teniser se plasirao u treće kolo turnira u glavnom gradu Španije, a njegovi navijači vidjeli su mnogo sigurniju igru nego u Beogradu.

Očigledno je da se forma najboljeg na svijetu podiže nakon nekoliko mjeseci pauze, pa protiv 21. igrača svijeta stvarno nije bilo većih problema. Novak je odolijevao napadima Monfisa na samom početku susreta, kada je u prva tri servis gema spasao isto toliko brejk lopti.

Čini se da mu je malo pomogla i pauza, koja je nastala u petom gemu. Pri rezultatu 2:2 i 40:40 počela je kiša, a zbog zatvaranja krova na glavnom terenu pauza je trajala čitavih pola sata. Nakon nje je Novak ubrzo napravio brejk, osvojio prvi set i stekao ogromnu prednost prije svega u psihičkom smislu.

Monfis, kojeg je kroz karijeru pratilo da je labilan, samouništio se na poečtku drugog dijela meča. Tada je Novaku prepustio novi gem na svoj servis, što je bio jasan signal da se meč bliži kraju. Prije nego što je stigao do pobjede Novak Đoković je još jednom oduzeo servis svom rivalu i tako zaokružio najbolji meč u sezoni.

Naredni rival Đokoviću biće Marej ili Šapovalov, a taj susret je na programu u četvrtak.

19:42

Najbolji poen na meču!

Za sam kraj, ostavljamo vas da uživate u majstorijama dvojice tenisa. Novak je osvojio ovaj poen, ali čestitke i za Gaela koji je uspio svašta da stigne.

19:39

Naredni rival!

Đoković će u trećem kolu Madrida igrati protiv boljeg iz susreta Endija Mareja i Denisa Šapovalova, a taj susret igra se kasnije u toku dana.

19:36

6:2 - KRAJ MEČA!

Novak Đoković je u drugom setu bio još sigurniji i lako je izašao na kraj sa Gaelom Monfisom, kojeg je pobijedio i 18. put u karijeri. Francuzi teniser nijednom, a rivalstvo traje od 2005. godine, nije savladao najboljeg tenisera svijeta.

19:30

5:2 - DUPLI BREJK!

Novak Đoković je napravio i drugi brejk u drugom setu, pa na svoj servis može da završi posao i plasira se u trećem kolu Madrida.

19:24

3:2 - Gael prekida seriju!

Đoković je osvojio tri gema u nizu, ali je Gael uspio da zaustavi najboljeg tenisera na svijetu. Odservirao je dobro i smanjio na 3:2, a nakon petog gema vidjeli smo i malu raspravu Novaka Đokovića i sudije Lajanija.

Srpski teniser je želio da sudija iz stolice siđe i pogleda trag na koji se žalio, ali je dobio odgovor da je prekasno reagovao. situacija se ubrzo smirila i Novak je seo na stolicu da odmori između gemova.

19:10

Novakov udarac!

Pogledajte jednu od majstorija koje je prikazao tokom meča protiv Gaela Monfisa:

19:09

2:1 - Novak je ušao u glavu Gaelu!

Monfis kao da je pritisnuo dugme za samouništenje, a Đoković kroz cijelu karijeru zna da koristi takve padove svojih rivala. Francuz je prvi gem drugog seta odigrao odlično, u drugom se nije proslavio, a u trećem posebno razočarao.

Na svoj servis nije osvojio nijedan poen, pa je Novak napravio brejk koji bi mogao uskoro da odluči pobjednika ovog susreta!

19:02

0:1 - Siguran Gael!

Francuski teniser je prvi servirao u nastavku meča i uspio je lako da osvoji gem. Po prvi put na ovom susretu on ima prednost u gemovima, ali to tek nakon što je maloprije izgubio prvi set.

18:57

6:3 - KRAJ SETA!

Najbolje teniser svijeta je za nešto malo više od 45 minuta tenisa i 30 minuta pauze zbog kiše osvojio set protiv Gaela Monfisa. Još jedan set i biće u trećem kolu Madrida i siguran na prvom mjestu ATP liste naredne nedjelje.

Ovako izgleda teren sa namještenim krovom:

18:55

5:3 - Serviraće Novak za set!

Još sam nekoliko poena i srpski teniser će osvojiti prvi set protiv Gaela Monfisa!

18:44

4:2 - BREJK!

To je najbolji način da se zaustavi Gael Monfis, koji je delovao kao da oseća priliku za napad!

Đoković je uspio da napravi brejk u šestom gemu i sada treba samo da privede kraju prvi dio meča protiv Francuza.

18:40

3:2 - Nove brejk lopte!

I nakon pauze je Novak Đoković morao da se izvlači u svom servis gemu. U dosadašnji pet gemova Monfis je čak tri puta imao priliku da oduzme servis Đokoviću, ali nije uspio. Najbolji srpski teniser i dalje vodi!

18:36

Nastavljamo!

Nakon tačno pola sata pauze, ponovo su na terenu Novak Đoković i Gael Monfis. Meč se nastavlja tamo gdje je i prekinut, u finišu petog gema i na servis Đokovića.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić
18:26

Publika se odlično zabavlja!

Dok se namješta krov i popravlja šljaka na koju je pala kiša, navijačima je veoma zabavno. Neki su napustili svoja mjesta tokom pauze, ali oni koji su ostali prave fantastičnu atmosferu. Prvo su to radili "meksičkim talasima" na svim tribinama, a zatim i upaljenim blicevima sa mobilnih telefona.

18:20

Namješta se krov!

Novak Đoković i Gael Monfis ubrzo će nastaviti svoj meč u Madridu, čim se završi namještanje krova iznad centralnog terena. Podsjećamo, meč je prekinut u petom gemu, pri rezultatu 2:2 i 40:40.

18:06

Prekid!

Pri rezultatu 2:2 u gemovima i 40:40 u petom gemu na servis Novaka Đokovića, meč je prekinut zbog kiše. Na drugom terenu i dalje igraju Amerikanka Pegula i Kanađanka Andresku, pa se nadamo da pauza neće dugo trajati. Takođe, glavni teren kompleksa u Madridu ima krov, pa je sigurno da će se susret Srbina i Francuza nastaviti ukoliko u Španiji bude pljusak!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
18:05

"AJDEEEEE"

Prolomio se vazduhom u Madridu glas Novaka Đokovića, koji kao da je zatražio podršku ljudi iz svog tima tokom petog gema!

17:58

2:1 - Izvukao se Đoković!

Lako je Gael Monfis izjednačio u drugom gemu meča, a zatim je imao i priliku za preokret. Đoković je mogao da spasi dvije uzastopne brejk lopte, što mu je pošlo za rukom. Ponovo srpski teniser ima prednost.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
17:46

1:0 - Vodi Novak!

Najbolji teniser svijeta osvojio je prvi gem i stekao prednost u uvodnom delu meča. Francuz će servirati za izjednačenje.

17:43

Počinjemo!

Novak Đoković prvi servira na meču koji se igra u okviru drugog kola Madrida. Podsjećamo, pobjeda mu garantuje ostanak na prvom mjestu ATP liste i naredne nedjelje.

17:35

Ko je Gael Monfis?

Svojevremeno jedan od najvećih talenata svetskog tenisa i momak koji je u istoj sezoni osvojio juniorske titule na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, te partije nije uspio da prenese u seniorsku konkurenciju. Zapravo, nikada nije igrao finale grend slem kao senior, a ima i samo dva polufinala u karijeri.

Osvojio je 11 titula na ATP turnirima, najbolji plasman mu je bilo 6. mjesto na listi, a trenutno je na 21. poziciji. Kroz karijeru ga je pratio imidž da je neozbiljan na terenu, a to se malo promijenilo kada se oženio. Njegova veza sa koleginicom Elinom Svitolinom izazivala je mnogo pažnje jer su raskinuli, a zatim se neočekivano vjerili nekoliko nedelja kasnije.

Ovako izgleda Monfisova izabranica, ukrajinska teniserka Elina Svitolina:

17:25

Prošla Soribes Tormo!

Španska teniserka Sara soribes tormo uspjela je da napravi malo izennađenje i na domaćem terenu savlada Ruskinju Dariju Kasatkinu - 6:4, 1:6, 6:3.

Kraj tog meča čekali su Đoković i Monfis, pa je sada sve spremno da oni izađu na zagrijavanje na centralnom terenu. Uskoro ćemo gledati meč srpskog i francuskog tenisera.

17:10

Srbin ide na Nadala!

Miomir Kecmanović pobijedio je u prvom kolu Madrida Aleksandera Bublika (6:4, 7:5) i stigao do meča protiv vjerovatno najtežeg rivala u ovom trenutku. Mladi srpski teniser koji u 2022. godini igra impresivno odmeriće snage protiv Rafaela Nadala koji je u Madridu postavljen za trećeg nosioca.

17:00

Novak ga pobjeđivao i u dresu Srbije!

Najbolji teniser planete bio je bolji od Gaela Monfisa i u dresu nacionalnog tima.

Prvo ga je savladao u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Pekingu, a zatim i 2020. godine u finalu Dejvis kupa, kada je Srbija prvi put osvojila to takmičenje. Na kraju, Novak je bio bolji i 2020. godine u okviru ATP, a Srbija je i to takmičenje osvojila!

Sjećate se velikih mečeva sa finala Dejvis kupa u Beogradu, nakon kojih se cijela reprezentacija ošišala na nulu?

16:45

Dosadašnji mečevi!

Novak Đoković i Gael Monfis odigrali su do sada 17 mečeva u profesionalnoj karijeri i Francuz nijednom nije pobijedio srpskog tenisera.

Rivalstvo je počelo davne 2005. godine na US Openu, kada su igrali maksimalnih pet setova, a u narednim okršajima nije bilo toliko neizvjesnosti. Posljednji put je trebalo da igraju na Mastersu u Parizu prošle godine, ali je Monfis predao taj susret. Prije toga, Novak ga je pobijedio u Dubaiju 2020. godine, pa će im ovo biti prvi okršaj nakon dvije godine.

Izvor: MN PRESS
16:30

Današnji program!

Meč Đoković - Monfis zakazan je kao treći na centralnom terenu, a odužili su se susreti koji su igrani prije nego što su njih dvojica izašli na teren.

Prvo je Andrej Rubljov tek nakon tri seta i skoro dva i po sata savladao Džeka Drejpera, a zatim su maratonski meč igrale Darija Kasatkina i Sara Soribes Tormo. Čim njih dvije završe, na teren će Novak!

16:10

Dobar dan!

Novak Đoković danas počinje pohod na titulu u Madridu!

Prvi protivnik je stara mušterija - Gael Monfis, čovek kojeg je pobijedio u svakom od dosadašnjih 17 mečeva. Pobjeda danas značila bi plasman u treće kolo turnira, ali i ostanak na prvom mjestu ATP liste i naredne nedjelje.

Meč Đokovića i Monfisa kasniće u odnosu na prvobitni plan organizatora jer je Andrej Rubljov igrao maratonski meč protiv Džeka Drejpera. Očekuje se da meč srpskog i francuskog tenisera počne oko 17 časova, a mi ćemo ga pratiti u tekstualnom prenosu.

UKRATKO

  • Đoković - Monfis 6:3, 6:2
  • Novak ostaje 1. na svijetu
  • Monfisa je pobijedio svih 18 puta
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije