• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal spasio četiri meč lopte! Rafa se izvukao u Madridu, Belgijancu nije pomogao ni meč života!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Meč života Davida Gofana. Rafael Nadal je uspio da slavi pred svojim navijačima u španskoj prestonici.

 Rafael-Nadal-pobedio-u-Madridu-spasao-cetiri-mec-lopte-protiv-Gofana Izvor: Profimedia

Senzacija se nije dogodila! Rafael Nadal je uspio da se izvuče na turniru u Madridu! Miomir Kecmanović je bio blizu, nije uspio, ali dan kasnije je David Gofan odigrao meč života, imao je četiri prilike za trijumf i na kraju nijje uspio da slavi!

Belgijski teniser, inače 60. igrač planete, je bio blizu da napravi šok u španskoj prestonici. Ipak, "kralj šljake" je pred svojom publikom uspio da pronađe put do pobjede, da spasi četiri meč lopte i da upiše trijumf - 6:3 5:7, 7:6 (11:9). Inače, posljednji put je Nadal ispao u osmini finala u Madridu 2012. godine kada je izgubio od Fernanda Verdaska.

Nadal je poslije dobijenog prvog seta u drugom napravio brejk u trećem gemu, pa je poveo sa 5:4 i imao meč loptu. Tada je Gofan napravio brejk i izjednačio. Međutim, već u narednom gemu je Rafael imao novu meč loptu ni to nije realizovao. David je uspio da se izvuče, pa da potom izjednači u setovima.

U trećem setu je viđena prava drama, nije bilo brejkova sve do same završnice, pa je taj-brejk rješavao pitanje pobjednika. Tamo je Rafa počeo savršeno, poveo sa 4:1, a bi onda Gofan preokrenuo, poveo sa 6:4 i imao dvije uzastopne meč lopte. Nadal je to spasio, nastavila se drama, još dva puta je belgijski igrač propustio prilike da riješi meč, a takve greške Rafa surovo kažnjava.

Ovome se vjerovatno obradovao i Novak Đoković pošto nije igrao u četvrtfinalu, jer mu je Endi Marej predao meč. Nadal je u njegovom dijelu žrijeba i prije eventualnog duela sa Srbinom čeka boljeg iz meča Karlosa Alkaraza (Španija) i Kamerona Norija (Velika Britanija).

Podsjetimo, Srbin će u četvrtfinalu igrati protiv Huberta Hurkača (Poljska).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC