• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bil Gejts prozvao Novaka Đokovića: Napravio je nesrećan izbor, volio bih da ne misli tako!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Američki milijarder "udario" na najboljeg tenisera na svijetu

 Bil-Gejts-o-Novaku-Djokovicu Izvor: YouTube/MN Press

Američki biznismen Bil Gejts (66) kritikovao je u intervjuu za Bi-Bi-Si stavove Novaka Đokovića o vakcinama i vakcinaciji.

Na pitanje novinara o tome što Srbin odbija da primi cjepivo, obrazlažući tu odluku svojom slobodom izbora, Gejts je odgovorio da vakcinacija pomaže čitavoj zajednici.

"Vakcine nisu savršene kada je u pitanju blokiranje infekcije, ali mogu da je smanje. Zato je nesrećan izbor što su nečije brige o zdravlju toliko ekstremne da osjećaju da ne mogu da učestvuju u toj zaštiti čitave zajednice", rekao je Gejts.

"Ako oni inspirišu druge i ako su osobe kojima se vjeruje, onda šire takav stav i to samo otežava pokušaje da vakcinaciju dovedemo na nivo na kojem nam je zaista neophodna. Zato se njemu divim na mnogo načina, ali bih volio da njegovi stavovi o vakcini nisu takvi", dodao je Gejts.

Đokoviću je u Australiji početkom godine priređen pakao jer je došao nevakcinisan i zabranjeno mu je da ostane i učestvuje na Australijan openu. Potom je u izjavi za Bi-Bi-Si Novak naglasio da "nikad nije bio protiv vakcinacije".

"Uvijek sam podržavao slobodu da sami izaberete šta ćete ubaciti u svoje tijelo", rekao je tom prilikom Novak. "Principi na osnovu kojih donosim odluke o svom tijelu su mi važniji od bilo koje titule ili od bilo čega. Pokušavam da budem u saglasju sa svojim tijelom koliko god je moguće", takođe je naglasio Đoković.

Ove nedjelje, Novak je u Madridu gdje učestvuje na tamošnjem turniru i sprema se za glavni događaj ovog proljeća - Rolan Garos, koji počinje 22. maja. Iako nevakcinisan, Đoković neće imati problem da nastupi na tim turnirima, kao i u Rimu u međuvremenu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC