• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Đokovićev rival osvajao turnir u Banjaluci, mijenjao zastave i gubio od Novaka!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković uskoro igra svoj meč trećeg kola sa Aljažom Bedeneom.

 Aljaž Bedene novi rival Novaka Đokovića na  Izvor: Profimedia

Novak Đoković je nastavio svoj put na Rolan Garosu još jednom rutinskom pobjedom, pa je tako nakon Jošihita Nišioke vrlo lako pao i Aleks Molčan.

Sada u trećem kolu igra sa Slovencem Aljažom Bedeneom, 32-godišnjakom sa kojim je do sada u karijeri igrao tri puta, ali sva tri puta kada je Bedene nastupao pod drugom zastavom! 

Tada je rođeni Ljubljančanin igrao kao Britanac, a sada će prvi put pod zastavom Slovenije nastupati protiv najboljeg tenisera na svijetu. 

BIO BROJ 2, A NIJE MOGAO NA TEREN! 

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Bedene je rođen u Ljubljani, a porodica se "zarazila" tenisom, pa je tako i njegov brat blizanac Andraž teniser. Obojica su bili veliki talenti, ali Andraž ipak nije "isplivao" i 818. mesto na ATP listi mu je bilo najveći uspeh.

Aljaž je sa druge strane pre tri godine uspeo da zauzme 43. mesto na ATP listi, ali je sada daleko od te forme i tek je 195. na listi, a zbog plasmana u treće kolo u Parizu čeka ga veliki napredak od makar 35 mesta.

Za njega smo prvi put čuli 2012. godine kada je napravio prvi veći rezultat, četvrtfinale Beča u kome je izgubio od Janka TIpsarevića, tj. predao je meč poslije prvog seta. 

Bedene osvojio čelendžer u Banjaluci

Aljaž Bedene u svojoj karijeri osvojio je i ATP čelendžer u Banjaluci. Bilo je to 2013. godine kada je u finalu pobijedio Argentinca Dijega Švarcmana 6:3, 6:4.

Ipak stvari van terena su pre svega obeležile njegovu karijeru. On je 2008. istakao da stagnira u Sloveniji i preselio se u Britaniju, a čim je 2015. godine stekao uslov za britansko državljanstvo uzeo ga je i prešao pod zastavu te države. Ali to nije bilo bez problema!

Iako je bio drugi reket Britanije iza Endija Mareja u tom momentu nije mu dozvoljeno da nastupa u Dejvis Kupu jer je ranije igrao za Sloveniju, a to Bedene nije uspio da promijeni ni odlaskom na Sud za sportsku arbitražu.

Sada je ponovio svoj najbolji grend slem rezultat sa trećim kolom Rolan Garosa, a ovo mu nije prvi put da na šljaci u Parizu igra sa Novakom. Izbacio ga je Đoković sa turnira i 2016. godine, takođe u trećem kolu i to u tri seta.

Posljednji put su igrali 2017. godine u Rimu, a taj meč je sa tribina pratio i Frančesko Toti, a Novak je i tada dominirao. Sada očekujemo njihov meč zvanično po programu od 13:30, ali realno duel neće početi prije 14 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC