• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Nepobjedivi kralj Vimbldona - Novak Đoković! Kirjos bjesnio, Nole podigao pehar!
 Nepobjedivi kralj Vimbldona - Novak Đoković! Kirjos bjesnio, Nole podigao pehar!

Nepobjedivi kralj Vimbldona - Novak Đoković! Kirjos bjesnio, Nole podigao pehar!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je šampion Vimbldona po sedmi put!

 Nepobjedivi kralj Vimbldona - Novak Đoković! Kirjos bjesnio, Nole podigao pehar! Izvor: Fonet/Kirsty Wigglesworth/AP

Novak Đoković je neminovnost - on je nepobjedivi kralj Vimbldona! Četvrti uzastopni trijumf srpskog superstara na londonskoj travi kojim je stigao do 21. grend slem trofeja u karijeri!

Punih pet godina mu niko ne može ništa na Vimbldonu, a sada nije mogao ni Nik KIrjos - ni fenomenalni servisi, ni njegova brbljivost i svadljivost, ništa nije moglo da spriječi ono što je moralo da se desi. Novak Đoković je sedmi put kralj Vimbldona!

NOVAK ĐOKOVIĆ - NIK KIRJOS 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6)

To je čuvena brojka koja je dugo bila nezamisliva zbog Pita Samprasa, Novakovog idola od najmlađih dana. Odavno smo već znali da je nadmašio svog idola, a sada ga je stigao i na njegovom omiljenom grend slemu.

Imao je Novak mnogo udara sa svih strana u prethodnih godinu dana, otkako je posljednji put stigao do čuvenog zlatnog trofeja na Vimbldonu. Na US openu je plakao kada nije uspeo da kompletira kalendarski grend slem, u Australiji je nepravedno bio ponižen, a na Rolan Garosu nije mogao da opet zaustavi Rafaela Nadala.

Ali Vimbldon je ponovo "njegovo dvorište", skoro pa rame uz rame kao što je nekada bilo Rodžeru Federeru. Niko ove godine nije mogao da ga zaustavi, pa tako ni Nik Kirjos.

Australijanac jeste bio motivisan i nadahnut, servirao je kako je samo mogao da poželi, ali ništa mu to nije vrijedilo kada je sa druge strane bio najveći teniser svih vremena.

Ni to što je poveo sa 1:0 u setovima i tako mogao da poremeti Novaka. Ali nije se Srbin dao. Iskustvo iz prethodnog 31 grend slem finala bilo je očigledno - Đoković je sve vrijeme ostajao smiren, bez obzira šta je Kirjos radio sa druge strane mreže.

A radio je svašta. I pričao i psovao, svađao se sa sudijom, ali i pogađao udarce vrijedne jednog finaliste grend slema. Ipak, kada je trebalo da se dobro "ukopa" u travu, Đoković je umio - izgarao je i odličnim servisima gurao svoj put ka 21. grend slem trofeju.

On je sada konačno stigao u njegove ruke. Ali iako ima 35 godina, za Novaka Đokovića je i dalje samo nebo granica!

18:11

KRAJ - ĐOKOVIĆ JE ŠAMPION VIMBLDONA!

Novak Đoković je odbranio titulu i četvrti put zaredom osvojio trofej u Londonu! Savladao je Nika Kirjosa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, 7:6! To je njegova 21. grend slem titula u karijeri!

Nema mu ravnog - izjednačio je sedam vimbldonskih trofeja Pita Samprasa, prestigao je Federera po broju grend slem titula, a sa ovim ponovo diše za vratom Rafaelu Nadalu.

Strašan i fokusiran meč Srbina u finalu Vimbldona!

18:03

IDEMO U TAJ-BREJK!

Razmena gemova na obe strane, Kirjos je bio na dva poena od petog seta, ali gledaćemo taj-brejk!

17:52

TAKO JE NOVAČE - 5:5

Odličan gem za Đokovića iako nije bio lak. Sad je bitno preneti svu tenziju na Kirjosovu stranu.

17:47

KIRJOS VODI 5:4!

Bilo je 30:30, ali servisi izvlače Kirjosa u nezgodnoj situaciji. Fantastično servira čitav meč

17:44

NOVAČE, JOŠ SAMO MALO - 4:4!

Perfektan servis gem za Đokovića, na dva gema je od pobede!

17:39

NE VREDI, KIRJOS VODI 4:3

Taman kada se ponadamo da bi možda u nekom gemu mogao da "popusti" na svom servisu, Kirjos pokaže da nema nameru to da čini.

Pogađa servise i odmah je mnogo mirniji, odmah bolje igra i u razmenama.

17:36

NOVAK KAO FURIJA - 3:3!

Bez izgubljenog poena, ređali su se as udarci i servis vineri, uz jedan odličan udarac na liniju u razmeni i to je novo izjednačenje u četvrtom setu. Samo 73 sekunde je trajao ovaj gem.

17:33

RUTINA KIRJOSA NA SERVISU - 2:3

Ne vredi, čak 25 as udaraca je čovek pogodio. Stigao je lako do 40:0, potom Novak uspeo da osvoji jedan odličan poen, ali ne i da unese tenziju u ovaj gem.

Izvor: ALASTAIR GRANT/AP

17:29

GEM PO GEM, NOVAČE - 2:2

Siguran gem za Đokovića. Pogodio je i 12. as na meču u ovom gemu, Kirjos nije imao nikakve šanse da zakomplikuje stvari.

17:25

KIRJOS ČUVA SVOJ GEM - 1:2

Dobar servis gem za Australijanca. Jeste imao jednu grešku, ali sve ostale poene lako dobija i osvaja novi gem.

Izvor: Profimedia

17:23

PO JEDAN GEM ZA OBOJICU - 1:1

Kirjos je sigurno otvorio četvrti set na svoj servis, a onda je i Đoković učinio isto. Bez ikakve drame na startu četvrtog seta, doduše videli smo par dosta lepih udaraca Novaka.

Deluje mirno i fokusirano...

17:19

"BRATE, PIJANA JE!"

Nik Kirjos je tražio da jednu navijačicu izbace sa finala jer je "popila 700 pića", kako je rekao glavnom sudiji.

Čitajte na MONDU.

Izvor: Profimedia

17:13

NOVAK OTIŠAO U SVLAČIONICU!

Đoković je osvojio treći set i rešio da ode u svlačionicu, zato je sada pauza! Nije poznato šta je razlog za to, mada nije delovalo da je neki problem. Verovatno samo Nole želi da se dodatno pripremi za četvrti set.

17:10

TREĆI SET ĐOKOVIĆ - 6:4!

Sjajan finiš, Novak Đoković vodi 2:1 i još jedan mu treba do nove titule na Vimbldonu! Uspeo je da materijalizuje osvojeni brejk i potvrdi ga, čime osvaja treći set.

Bio je i ovo nezgodan gem, umalo da Kirjos stigne do brejk lopte, ali je jedan njegov ritern ipak bio u autu.

Izvor: Profimedia

17:05

EVO GA BREJK ZA NOVAKA - 5:4!

Kakav neverovatan gem - Kirjos je imao 40:0 na svoj servis, ali pet poena zaredom osvaja Đoković i serviraće za osvajanje trećeg seta!

Kakav raspad Kirjosa sada...

17:00

STRAŠNO SERVIRA NOVAK - 4:4

As Novaka, strašan viner iz forhenda, pa onda i servis viner i očas posla je Novak stigao do 40:0. Lako osvaja ovaj gem bez izgubljenog poena.

Sad je idealna prilika da se pritisne Kirjos.

16:57

SERVISI DRŽE KIRJOSA - 3:4

Bilo je 15:30, ali Kirjosa izvlače dobri servisi. Prvo as, a onda i još jedan kada je Đoković iznenada pao zbog gubitka ravnoteže. Posle toga novi dobar servis donosi Australijancu važan gem.

Izvor: Kirsty Wigglesworth/AP

16:53

TAKAV GEM TREBA NOVAKU - 3:3

Dok smo trepnuli, Novak je stigao do 40:0 u svom servis gemu. Počeo je Kirjos sve više da "šamara" lopticu i kao da pomalo gubi konce. Ipak, rezultat je i dalje aktivan.

Jeste napravio jednu duplu grešku nakon toga, njegova peta danas, ali posle sve lagano rešava.

Izvor: ALASTAIR GRANT/AP

16:51

TUČA NA VIMBLDONU, OBEZBEĐENJE IZBACIVALO SA FINALA!

Evo šta se dešavalo tokom finala Đokovića i Kirjosa kada je na tribinama nastala frka i to zbog povikivanja spornih reči.

Opširnije na MONDU!

Izvor: Profimedia

16:49

KIRJOS DOBIJA OPOMENU, ALI I DALJE DOBRO SERVIRA - 2:3

I dalje je na preko 75% ubačenih prvih servisa u ovom finalu. Nik Kirjos servira kao da ne igra prvo grend slem finale, pa Novak ne uspeva da stigne do nekih novih brejk lopti.

Inače, Australijanac je zaradio i opomenu zbog rečnika tokom jedne kraće rasprave sa sudijom Lihtenštajnom. Sve više se svađa sa sudijom i sve više priča u njegovom pravcu. Bunio se i zbog publike i zbog opomene...

16:43

TAKO SE IGRA, NOVAČE - 2:2!

Uh kakva divna bekhend paralela je najavila sigurno osvajanje gema Novaka Đokovića. Srpski teniser stiže do izjednačenja, sad je opet pritisak na Kirjosu.

Izvor: Kirsty Wigglesworth/AP

16:40

TUČA NA VIMBLDONU!

Tuča prekinula finale Vimbldona, baš kad je Novak trebalo da servira!

Nije to moglo da se vidi u TV prenosu, a brzo je i meč nastavljen, pošto je čovek koji je pravio incident vrlo brzo bio izbačen sa tribina Centralnog terena.

16:38

NE DA SE NIK - 1:2

U ovom prvom gemu je Novak imao šansi za brejk, u ovom sada nije. Uspevao je da vrati neke opasne servise Kirjosa, stigao je i do "đusa", ali ne i da ga ugrozi i osvoji gem. Australijanac čuva servis.

Izvor: Kirsty Wigglesworth/AP

16:33

DOBAR GEM ZA NOVAKA - 1:1

Bilo je nezgodno u jednom trenutku, 30:30, ali potom Đoković uspeva da reši stvar u svoju korist. Sada deluje kao da se Novak za sve daleko više pita nego u onom prvom setu.

16:28

ŠTETA, KIRJOS SPASAVAO BREJK LOPTE - 0:1

Dve brejk lopte je imao Novak u prvom gemu trećeg seta, na drugu je imao odličnu šansu da odmah "saseče krila" Australijancu, ali nije uspeo.

16:21

KIRJOS URLA!

Besan je zbog gubitka seta! Završen je drugi set, Đoković je izjednačio, a odmah su se mogli čuti krici Australijanca kojem je teško pao gubitak ovog seta. Imao je čak četiri brejk lopte da se vrati u igru...

Izvor: Sportklub/Printscreen

16:20

DRUGI SET ĐOKOVIĆ - 6:3 ZA 1:1!

Odličan drugi set Novaka Đokovića, rešio je da pokaže Kirjosu ko je gazda na Centralnom terenu Vimbldona. Jedan perfektan brejk mu je bio dovoljan da stigne do 1:1 u setovima.

Dovukao je rivala na svoju teritoriju, spasio je čak četiri brejk lopte i sada semafor daleko bolje izgleda.

Izvor: Profimedia

16:08

BRAVO NOVAČE - 5:2!

Još jedan nezgodan gem, bilo 15:30 posle odličnog riterna Kirjosa, ali Novakovi servisi su proradili kad je bilo najvažnije. Čuva prednost i sad je na gem od izjednačenja.

16:05

RUTINSKI GEM KIRJOSA - 4:2

Ponovo su tu njegovi servisi koje Novak ovog puta nije uspevao da pročita. Osvaja Australijanac gem, ali i dalje je u zaostatku.

16:01

POTVRDA BREJKA, TAKO JE - 4:1

Odličan i vrlo važan gem za Novaka. Nimalo lak, bilo je ovde i 40:40 nakon što je Đoković propustio par gem lopti, ali uspeva da privede gem kraju i potvrdi brejk.

Izvor: Profimedia

15:55

IDEMOOOO - BREJK NOVAKA, 3:1!

Tako je, strašan gem Đokovića na servis Kirjosa! Kao da je sve stalo Australijancu, a Novak je sve servise odlično vraćao i potom kontrolisao poene.

Stigao je do tri vezane brejk lopte, a onda odmah iskoristio prvu!

15:52

VAŽAN GEM ZA NOVAKA - 2:1

Mnogo dugih razmena je bilo u ovom gemu, bilo je i 30:30 i stoga nezgodna situacija, ali Novak sve to rešava u svoju korist. Nadamo se da je ovo naznaka još boljeg tenisa...

Izvor: FoNet/AP/Gerald Herbert

15:47

I DALJE SE IGRA BRZO - 1:1

Dobar ritern Novaka na početku gema, ali onda sjajni servisi Nika Kirjosa sve to lako okreće. Servira kao mašina, bez problema osvaja prvi gem u drugom setu.

15:44

ĐOKOVIĆ VODI 1:0

Prvi gem u drugom setu bez ikakvih problema pripada Đokoviću, ponovo bez izgubljenog poena.

15:44

SKANDAL - NOVAKA PROGLASILI HRVATOM!

Đoković igra finale Vimbldona, a na jednom grend slemu ne znaju odakle je!

Čitajte opširnije na MONDU!

Izvor: FoNet/AP/Gerald Herbert

15:41

PRVI SET KIRJOS - 4:6

Kakav furiozan set Nika Kirjosa, očas posla je uspeo da napravi jedan brejk i potom očuva prednost. Vodi 1:0 u setovima protiv Novaka Đokovića!

Za samo 31 minut je uspeo da stigne do prednosti. Ovaj gem je bio najneizvesniji do sada, ali Đoković nije uspeo da stigne do brejk lopte.

Izvor: Profimedia

15:36

NOVI GEM "S NULOM" NOVAKA - 4:5

Neverovatno brzo se igra, manje od pola sata su na terenu, a već će u sledećem gemu Kirjos servirati za osvajanje prvog seta.

15:35

KEJT MIDLTON GLEDA FINALE

Kraljevska porodica je tu i prate finale Đokovića i Kirjosa, a Kejt Midlton je privukla najviše pažnje.

Čitajte na MONDU.

Izvor: Profimedia

15:33

BRZI GEMOVI KIRJOSA - 3:5

Brzo osvaja prvi, drugi, a onda i treći poen na svoj servis. Australijanac je za sada nezaustavljiv. Samo dva poena je izgubio u svojim servis gemovima.

15:32

BRZINSKI GEM NOVAKA - 3:4

Servis gem "s nulom" koji osvaja Đoković. Nekoliko jako lepih poena, pokušavao je Kirjos i udarcima između nogu, ali Đoković nije s tim imao problema.

15:30

OVAKO JE KIRJOS HTEO DA PREVARI NOVAKA

Ovo je detalj iz prvog servis gema Australijanca, kada je Novak pročitao njegovu nameru servisa "iz ruke".

15:30

KIRJOS VODI 4:2!

Rutinski je potvrdio brejk. Odlično servira Kirjos do sada.

15:27

KIRJOS "BREJKNUO" NOVAKA!

Nažalost, Australijanac je prvi osvojio gem na servis protivnika - 3:2.

Novak je pokušao da agresivno servisa pri brejk lopti, ali nije uspeo šta je hteo. Australijanac je u boljoj poziciji posle pet gemova.

15:24

KIRJOSU OVA "PREVARA" NIJE PROŠLA!

Australijanac je pokušao da odmah servisom ispod ruke "prevari" Srbina, ali je Đoković bio spreman!

Ovako je to Kirjos na Vimbldonu radio Nadalu.

Kirjos Vimbldon
Izvor: Youtube/Wimbledon

15:19

SIGURAN GEM NOVAKA - 2:1

Još jedan miran gem za srpskog tenisera na startu meča.

15:16

KIRJOS ODMAH PRODAJE FORE - 1:1!

Par dugih razmena pripalo je Kirjosu, a onda je servisom "iz ruke" hteo da iznenadi Đokovića! Ipak, bio je spreman Novak i uspeo je da brzo pritrči i riternira, a potom i osvoji poen na mreži.

Nije Kirjosu prošla ova "fora", ali jeste uspeo da osvoji prvi gem u meču.

15:12

ĐOKOVIĆ DOBRO OTVARA - 1:0

Novak je duplom greškom otvorio finale, ali je to ispravio servis vinerom, pa onda as udarcem. I upravo dobri servisi vode Đokovića do prvog gema u meču.

15:09

POČEO JE MEČ!

Prvi na servisu je Novak Đoković.

15:02

IGRAČI SU NA TERENU!

Uskoro počinje finale Vimbldona!

Izvor: Sportklub/Printscreen

14:50

DA VAS ČUJEMO!

Bliži se početak velikog finala, ko osvaja Vimbldon?

14:20

NOLE SE ZAGREVAO SA HRVATOM

Lagani trening na dan finala Novaka Đoković je odradio sa finalistom u konkurenciji juniora, Milijem Poljičakom. Ovaj momak je rođen 2004. godine, kada je Nole već bio profesionalni teniser.

13:50

DEVOJKA NIKA KIRJOSA JE "KRIVA" ZA SVE

Brat Nika Kirjosa otkrio je da je ona zaslužna za preporod australijskog tenisera, koji zahvaljujući njenim savetima ponovo komunicira sa porodicom.

Opširnije na MONDU.

Izvor: Profimedia/Instagram/costeenhatzi/Printscreen
13:20

"ĐOKOVIĆ ĆE UVEK BITI PODLI ULJEZ!"

Ovo je tekst koji je uzburkao Englesku. Britanski novinar je poručio - "Pravite demona od Novaka, dosta je bilo!"

Čitajte na MONDU.

Izvor: FoNet/AP/Gerald Herbert

13:00

ONA JOŠ ČEKA POBEDU FEDERERA

Pre tri godine je odigrano najduže finale Vimbldona, a u njemu je pobedu odneo Novak Đoković.

Nadamo se da će tako biti i danas, a podsetite se kako je Đoković pobedio Rodžera Federera nakon spasene dve meč lopte, kada je jedna gospođa visoko podigla prst, u nadi da će Švajcarac savladati Srbina...

Izvor: Profimedia/Twitter/ymanna3/Printscreen

12:45

MUFTIJA NAVIJA ZA NOVAKA

Muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić će takođe biti uz Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. On se oglasio porukom na Tviteru:

"Voleo bih da nas Nole za Bajram obraduje Vimbldon trofejem", napisao je.

12:30

ŠTA OČEKUJETE OD FINALA?

Jedno je sigurno - publika u Londonu ne voli baš ni Đokovića ni Kirjosa, pa će biti u dilemi za koga da navijaju u ovom finalu.

A šta vi očekujete?

12:20

Dobro došli u MONDO Live

Budite i ovog popodneva uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Nika Kirjosa.

Borba za trofej startuje u 15.00 časova.

UKRATKO

  • UŽIVO: ĐOKOVIĆ - KIRJOS 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6)
  • Novak Đoković igra za 21. grend slem trofej u karijeri.
  • Niku Kirjosu je ovo prvo grend slem finale.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije