• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija osvojila bronzu u Ligi nacija! Veliki uspjeh odbojkašica - bez najbolje na svijetu pregazile domaćina!

Autor Dragan Šutvić

Odbojkašice Srbije su stigle do medalje u Ligi nacija.

 odbojkašice srbije osvojile bronzu u ligi nacija  Izvor: Profimedia/Seskimphoto

Odbojkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu u Ligi nacija!

Iako su u ovom takmičenju srpske odbojkaškice morale da nastupe bez Tijane Bošković koja je najbolji korektor svijeta, veliki uspjeh je ostvaren pobjedom nad Turskom pred njihovim navijačima - 3:0!

Možda će vas zanimati

Reprezentativke Srbije odigrale su odličan meč i impresivnom partijom su u potpunosti nadigrale jednu od najboljih svjetskih selekcija. Iako je Turska željela zlato pred svojim navijačima i u najjačem sastavu, pobjeda Srbije u meču za treće mjesto ostavila ih je bez odličja.

Na prvom velikom takmičenju koje je Srbija igrala pod komandom Italijana Danijelea Santarelija, Srbija je napravila rezultat iznad očekivanja. Do velikog uspjeha reprezentacija je stigla bez Tijane Bošković koja je odmarala nakon naporne sezone, a i bez nekoliko odbojkašica koje su se penzionisale prošle sezone.

Tako je reprezentacija u novi ciklus krenula sa mladim nadama, pa je u meču za treće mjesto protiv Turske najubojitije oružje bila Sara Lozo sa 19 osvojenih poena. Dvocifren broj poena su imale još Bianka Buša (14) i korektor Ana Bjelica (12), koja je na ovom takmičenju bila i kapiten nacionalnog tima.

Na drugoj strani najbolja je bila Ebrar Karakurt sa 14 osvojenih poena, ali to nije bilo dovoljno čak ni za dramu. Srbija je uspjela da osvoji prvi set, a zatim do drugog stigne bez većih problema. Opuštanja nije bilo, pa je Srbija i treći period igre preživjela nakon velike borbe i novog igranja na razliku.

Podsjećamo, za zlato u četvrtom izdanju Lige nacija boriće se Italija i Brazil - koji je srpsku reprezentaciju. Mnogi su u samoj završnici vidjeli reprezentaciju SAD koju je Srbija izbacila još u četvrtfinalu, što joj je omogućilo da stigne do prve medalje za Srbiju u ovom takmičenju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC