• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadala je Đokovića, a sada njoj zabranili ulazak u Kanadu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekada najbolja teniserka svijeta Viktorija Azarenka neće nastupiti na turniru u Torontu.

 Viktorija Azarenka ne može u Kanadu odbijena joj viza Izvor: Profimedia/ausopen.com/Printscreen

Reklo bi se da politike ne prestaje da se miješa u sport. Nakon što je Novak Đoković bio deportovan iz Australije kada mu nije bilo dozvoljeno da se takmiči na Australijan openu, ruski i bjeloruski teniseri dobili su zabranu učešća na Vimbldonu.

Ali čini se da tu nije kraj, pošto je bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka morala da odustane od turnira u Kanadi zbog - nedobijanja vize!

Azarenka je na svom Tviter profilu obavijestila javnost zbog čega će morati da propusti renomirani turnir u Torontu. Njoj kanadske vlasti nisu odobrile vizu, što se do sada gotovo nikad nije dešavalo sportistima na ovom nivou.

"Zdravo svima. Željela bih da vas obavijestim da sam nažalost morala da odustanem od turnira u Torontu zato što mi viza nije bila odobrena", počela je Azarenka.

Očekivano, mnogi su na društvenim mrežama došli do zaključka da bi ovo moglo da ima veze sa sankcijama koje se širom svijeta uvode Rusiji i Bjelorusiji, zbog aktuelnog rata u Ukrajini. Iako to nigdje nije implicitno navedeno, jasno je da grend slem šampionka i nekada najbolja teniserka svijeta ne bi trebalo da ima problem da dobije vizu za ulazak u Kanadu.

"Ovo je vrlo razočaravajuće. Tužno je što propuštam jedan od mojih omiljenih tunira. Volim da igram u Kanadi pred sjajnim navijačima i tamo gdje sam stekla mnogo prijatelja tokom godina. Srećno svima na turniru. Vidimo se u Sinsinatiju", poručila je Azarenka.

Inače, Azarenka je u srpskoj javnosti ostala upamćena po negativnim komentarima na račun Novaka Đokovića početkom godine, povodom situacije u Australiji. Bjeloruskinja je tada govorila kako je čitava situacija izgledala kao "cirkus"...

Turnir u Torontu igra se od 8. do 14. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC