• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo poznati MMA borac (35): Opaku bolest liječio kanabisom, ali najvažjniju borbu nije pobijedio!

Autor Haris Krhalić

Kanadski borac vodio je borbu protiv opake bolesti, ali je bio i jedan od najglasnijih zagovarača legalizacije kanabisa.

 Preminuo Elijas Teodoru Izvor: Instagram/eliastheodorou/printscreen

Veoma tužne vijesti stižu iz Kanade. Nekadašnji MMA borac Elijas Teodoru preminuo je u 35. godini, nakon duge i teške borbe sa kancerom jetre. Za njegovu bolest i borbu koju vodi znalo je samo nekoliko ljudi, a on nije često želeo da priča o problemima sa zdravljem koje je imao poslednjih meseci.

Elijas je tokom profesionalne karijere imao 22 meča (19-3), a poslednji od njih odradio je u decembru prethodne godine. Između ostalog bio je pod ugovorom i sa UFC-om, najjačom organizacijom u MMA svetu. Pod okriljem te organizacije imao je skor od osam pobeda i tri poraza, a u oktagonu je savladao i neka poznata imena.

Kancer jetre protiv kojeg se Teodoru borio poslednjih godina bio je u četvrtoj fazi i kanadski borac je zbog te teške borbe bio sve slabiji. Ovo je Elijas, kanadski borac koji je retko pričao o svojoj bolesti:

Pored mečeva koje je odradio u oktagonu, Elijas Teodoru bio je jedno od najpoznatijih sportskih lica koja su se u Kanadi i SAD zalagala za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe. Na njegovom Instagram profilu često su objavljivane fotografije koje asociraju na marihuanu, a sam Elijas je trenirao u majicama koje pozivaju na legalizaciju. Kanadski borac je 2020. godine postao prvi MMA borac koji je dobio izuzeće za terapijsku upotrebu kanabisa.

Možda će vas zanimati

Tagovi

MMA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC