• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Rafaela Nadala u Torinu - "očišćen" je sa terena: Debakl slavnog Španca, samo teorija ga drži u igri!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Španski teniser Rafael Nadal otvorio je posljednji turnir u godini sa dva poraza, pa sada nema velike šanse za prolaz.

 Feliks Ože-Aljasim pobijedio Rafaela Nadala na Završnom mastersu Izvor: Profimedia

Šok za Rafaela Nadala! Iako je iskusni Španac stigao u Torino pa prvu titulu na Završnom mastersu - turniru koji nikad nije osvojio - već poslije dva meča ovaj turnir liči na njegov košmar. U drugom kolu grupne faze Feliks Ože-Aljasim bio je bolji od Rafaela Nadala - 2:0 (6:3, 6:4) i tako Špancu ostavio tek teoriju za polufinale.

Kanadski teniser koji je trenutno u nevjerovatnoj formi veoma je brzo i lako izašao na kraj sa starijim kolegom. Za nešto više od dva sata tenisa Feliks je uspio da stigne do prve pobjede na turniru u Italiji i tako zadrži veoma dobre šanse da se u posljednjem kolu izbori za polufinale ovog turnira. Sa druge strane, Nadalov plasman u nokaut fazu takmičenja zavisiće od rezultata meča Kasper Rud - Tejlor Fric, ali i mečeva u posljednjem kolu.

Nadal će večeras navijati za Tejlora Frica i njegovu što ubjedljiviju pobjedu. Zatim mu u posljednjem kolu treba da savlada mladog Norvežanina, a da Fric ponovo bude ubjedljiv - protiv Ože-Aljasima. Samo u slučaju da Tejlor Fric zabilježi tri pobjede, a ostali teniseri naprave krug sa skorom 1-2, Rafa bi imao priliku da se nađe u polufinalu.

Protivnik Rafaela Nadala u posljednjem kolu biće Kasper Rud, prvi favorit za plasman iz ove grupe i trenutno četvrti teniser svijeta. Teško je zamisliti da je španski teniser u tom susretu favorit, posebno imajući u vidu da brz beton nije njegova omiljena podloga, da se u prethodnom periodu mučio sa povredama i da tradicionalno igra loše na posljednjem turniru u sezoni. A eliminacija bi bila debakl...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC