• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao najvažniji dokument za Novaka Đokovića - ministar potpisao! Srbin ide u Melburn po 22. grend slem u karijeri!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjajna vijest za teniskog asa, imaće priliku da izjednači Nadalov rekord po broju velikih turnira.

 Novak Đoković može da uđe u Australiju Izvor: Profimedia/AFP Photo

Najbolji srpski sportista Novak Đoković može da uđe u Australiju i tokom narednog januara igra na Australijan openu! Potvrda o ukidanju zabrane stigla je iz ministarstva, a sada dileme više nema - najbolji teniser svih vremena igraće u Melburnu za svoju desetu grend slem titulu na tom mjestu i čak 22. u karijeri!

Biće to prilika i da Đoković pozdravi publiku u Melburnu, nakon što mu je početkom 2022. godine zabranjeno učešće na omiljenom grend slem turniru. Iako je tada dobio vizu za Australiju, nakon slijetanja u Melburn promijenjena su pravila, a Novak je završio u pritvoru za imigrante. Nakon gotovo dvije nedjelje u nehumanim uslovima on je deportovan, uz zabranu ulaska u zemlju koja važi čak tri godine! Ta odluka sada je ukinuta - zbog promjene vlasti u Australiji, ali i promjene rigoroznih pravila oko korone!

Novi ministar imigracija Endru Džajls poništio je srpskom teniseru Novaku Đokoviću trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, uz napomenu da više ne postoji osnov da srpskom teniseru bude zabranjen ulaz u zemlju. O tome koliko se raduje igranju u Melburnu Novak Đoković je već govorio u Torinu, gdje trenutno igra u fantastičnoj formi i čeka protivnika u polufinalu Završnog mastersa. Ovako izgleda na terenu posljednjeg turnira u sezoni:

Podsjećamo, Novak Đoković je prvu grend slem titulu osvojio baš u Melburnu davne 2008. godine pobjedom u finalu nad Žo Vilfredom Congom, a u narednim sezonama ređali su se njegovi najveći uspjesi na ovom mjestu. Federer je imao Vimbldon, Nadal Rolan Garos, a srpski as je redom razbijao konkurenciju na početku sezone u Australiji. Osvojio je čak devet trofeja na Australijan openu, pa će za 16. januara imati priliku da počne borbu za jubilarnu 10. titulu! Ovo je dokument koji mu daje pravo da učestvuje:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC