• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak juri trofej, još jedan Federerov rekord i prvo mjesto: Đoković zna šta je u igri u finalu, a Rud se sjeća poraza!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković je do sada lagano izlazio na kraj sa Kasperom Rudom. Sada će prvi put sa njim igrati finale!

 Finale mastersa u Torinu - Đoković - Rud Izvor: Profimedia

Novak Đoković od 19 časova igra svoje osmo finale Završnog mastersa sezone, a ovoga puta rival će mu ovoga puta biti Kasper Rud. Iako je specijalista za šljaku Norvežanin je kao prvoplasirani prošao grupu sa Tejlorom Fricom i Rafaelom Nadalom, a onda je u polufinalu bio bolji od Andreja Rubljova.

Mladi Norvežanin je ove sezone došao u prvi plan, a imao je šansu da postane i prvi na svijetu nakon što je došao u finale US Opena, ali ga je tu savladao Karlos Alkaraz i dočepao se prvog mjesta. 

Sada će imati priliku da četvrti put u karijeri zaigra sa Novakom, a prethodna tri meča je izgubio. Dva puta su se sastajali na Rudovoj omiljenoj podlozi, na šljaci, i to oba puta u Rimu. Našli su se jednom u i u Torinu i to prošle godine kada je u grupnoj fazi Novak bio bolji 7;6, 6:2. 

NOVAK JURI REKORD!

Najbolji srpski teniser je do sada pet puta osvajao završni masters i po tome je izjednačen sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom koji takođe imaju po pet trijumfa. Za rekord mu nedostaje jedan pehar, pošto je Rodžer Federer šest puta bio pobjednik. 

Prvu titulu Novak je uzeo sada već jako davne 2008. godine kada je dobio Rusa Nikolaja Davidenka. Sljedeću je čekao četiri godine, a onda je od 2012. do 2015. dominirao! Prvo je u finalu savladao Federera, potom Nadala, a onda 2014. i 2015. godine još dva puta Rodžera. 

Nastavio je da niže dobre rezultate i posle, ali ne toliko dobre. U 2016. je u finalu izgubio od Endija Mareja, a 2018, je Aleks Zvererv u finalu bjo bolji i osvojio je jedan od svoja dva pehara. Ovo znači da Novak titulu čeka jako dugo, čak od 2015. godine!

AKO POBEDI, JURI PRVO MJESTO!

Zato što nije mogao da igra u Australiji i Americi ove sezone Novak se jedva kvalifikovao na završni turnir. Ipak na kraju je kao osvajač Vimbldona i kao osmi na ATP listi uspeo da dođe do završnog mastersa. Sada ima šansu da dođe do 4.820 bodova sa pobedom što bi mu donijelo peto mjesto na ATP listi.

Ali takođe bi imao šansu i da bude prvi uskoro! Sa 4.820 osvojenih ATP bodova to bi značilo da je na 2.000 bodova manje od prvoplasiranog Karlosa Alkaraza, a pošto u prva dva mjeseca naredne sezone ne brani ni bod imao bi šansu da poslije Australijan opena opet bude prvi.

Kako god da bude, pokazao je Novak od povratka na teren da je jako opasan i da svakoga može da pobijedi. Ove sezone je duže odmarao, pa bi to moglo da mu donese dodatnu energiju u početku nove sezone. Ako pobijedi u Torinu od 19 časova - još jedan rekord je njegov, a onda slijedi trka za novi grend slem, novi rekord i novo prvo mjesto na ATP listi!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC