• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin stigao u NFL, sad dobija šansu karijere! Zove se kao bivši košarkaš Zvezde, a u Americi juri popularnost!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Još jedan fudbaler srpskog porijekla stigao je do NFL-a, najbolje lige američkog fudbala.

 Srpski igrač Nikola Kalinić potpisao ugovor u NFL-u Izvor: Profimedia

Kanadski sportista srpskog porijekla Nikola Kalinić (25) izborio se za priliku u Indijanapolis Koltsima i dobio je ugovor u NFL-u! Momak iz Toronta počeo je u Kanadi profesionalnu karijeru nakon koledža, a poslije tri godine stigao je do tima za trening Koltsa. Ipak, nakon što su u njegovom timu odlučili da otpuste Kekea Kutija, Kalinić je postao dio ekipe.

Tajt-end koji je već upisao tri meča za Indijanapolis Koltse i jednom je bio starter u svojoj ekipi, tokom narednih mečeva imaće priliku za nova dokazivanja protiv najboljih igrača američkog fudbala. Biće mu to šansa i da se izbori za neki bolji ugovor u najjačoj ligi na svijetu, nakon što je na mala vrata ušao u NFL. 

Nekadašnji student koledža Jork čak tri godine se borio da ga primijete kroz igranje američkog fudbala u Kanadi. On je ugovorom bio vezan za Hamilton Tajger-Ketse, a posljednja sezona bila mu je baš dobra. Tokom nje je za Tajger-Ketse imao 11 hvatanja za 86 jardi i jedan tačdaun. Prije nego što je potpisao za Koltse, trenirao je sa Tajtansima, Pekersima i Sejntsima

Naravno, na našim prostorima Nikola Kalinić je tek treći najpoznatiji sportista sa tim imenom i prezimenom. Ispred njega su srpski košarkaš i nekadašnji član Crvene zvezde koji trenutno igra za Barselonu, ali i hrvatski fudbaler koji se nakon uspješne karijere vratio u Hajduk iz Splita. Kanadski Nikola Kalinić ima priliku da u SAD postane poznatiji od svojih imenjaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC