• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li sportisti iz Srpske treba da igraju za Srbiju ili BIH? Tek svaki deseti građanin bi da ih vidi u dresu "zmajeva"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zanimljivi rezultati ankete provedene u Republici Srpskoj.

 Anketa rezultati - Da li sportisti iz Srpske treba da igraju za Srbiju ili BIH? Izvor: MN PRESS

Reprezentacija BIH ili Srbije – vječita je dilema navijača i ljubitelja sporta u Republici Srpskoj, ali ne samo njih već i samih sportista.

Brojni fudbaleri, košarkaši, rukometaši, plivači, teniseri i drugi sportisti iz Republike Srpske nastupaju pod zastavom BIH, ali nije mali broj onih koji su nastupali ili sada nastupaju za reprezentaciju Srbije.

Banjalučanin Mladen Bojinović bio je dugogodišnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije, Savo Milošević je godinama nastupao za fudbalske "orlove" u kojima su trenutno Semberac Luka Jović i Banjalučanin Srđan Babić. U dresu košarkaške reprezentacije Srbije posljednjih godina gledali smo Ognjena Kuzmića iz Grabovice kod Doboja i Dejana Todorovića iz Mrkonjić Grada, dok je Bilećanka Tijana Bošković već godinama najbolja odbojkašica Srbije i planete.

Zanimljivo je da njena rođena sestra, Dajana, nastupa za odbojkašku reprezentaciju BIH, a naravno veliki broj sportista iz Republike Srpske takođe nastupa za selekcije BIH.

U fudbalskoj reprezentaciji BIH značajne uloge imaju Rade Krunić, Siniša Saničanin i Miroslav Stevanović, a pitanje je da li ćemo u dresu „zmajeva“ vidjeti i Vladana Kovačevića.

Bivši golman Sarajeva, sada čuvar mreže poljskog Rakova bio je pozivan u reprezentaciju BIH, ali još nije debitovao za „zmajeve“, što želi da iskoristi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je navodno kontaktirao 24-godišnjeg Banjalučanina.

Da li će Kovačević na kraju izabrati Srbiju saznaćemo uskoro, a vidjećemo i kakve će biti reakcije u Republici Srpskoj i BIH na njegov izbor.

Agencija "Metrics cunsulting" u međuvremenu je objavila rezultate zanimljivog istraživanja javnog mnjenja upravo o ovoj temi.

Građani Republike Srpske odgovarali su na pitanje „ Za koga treba da nastupaju sportisti iz Republike Srpske“, a rezultati su prilično zanimljivi.

Naime, tek svaki deseti građanin Republike Srpske, odnosno tačno 10 odsto njih, smatra da bi sportisti iz Srpske trebali da nastupaju pod zastavom BIH.

Broj onih koji smatraju da treba da nastupaju za "orlove" je višestruko veći, ali procenat je možda pomale i iznenađujuće malen, preciznije 51 odsto ispitanika želi da ih vidi u reprezentaciji Srbije.

Treću opciju „svejedno mi je“ izabralo je čak 39 odsto.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Nikako za BiH,pa ona cura digla tri prsta a nazovi selektorka je izbacila iz tima

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC