• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RASPORED SPORTSKIH DOGAĐAJA U 2023: Svjetska prvenstva za srpske sportiste od januara do decembra!

Autor Dragan Šutvić

Pročitajte kompletan raspored sportskih događaja u godini koja je nastupila ovog jutra.

 raspored srpskih sportista u 2023 Izvor: MN Press/Profimedia

Pred srpskim sportistima je uzbudljiva godina i nadamo se - uspješna! Biće veliki broj izazova za srpske reprezentacije, pojedinačne takmičare i nadamo se da ćemo sa zadovoljstvom svoditi utiske za 12 mjeseci, kada se budemo osvrtali na sve što su uradili. Nadamo se da ćemo Ivanu Vuletugledati u borbi za dva velika zlata, a navijaćemo i za košarkašice i košarkaše, rukometaše i rukometašice, vaterpolisti kreću u novi ciklus sa selektorom Urošem Stevanovićem, fudbaleri počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, odbojkaši i odbojkašice na teren će u avgustu...

Pročitajte šta nas očekuje od sporta u 2023. godini:

Svjetsko prvenstvo u rukometu, 11-29. januara: Prva reprezentacija Srbije koja će igrati veliko takmičenje u 2022. biće izabranici selektora Tonija Đerone. Oni će u Poljskoj, koja je domaćin zajedno sa Švedskom, pokušati da "bljesnu" pod vođstvom španskog stručnjaka koji je "oživeo" naš tim prethodnih godina. Nadamo se da je došlo vrijeme i za iskorak na najvećoj sceni.

Mart

Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani, 2-5. mart: Prvo veliko atletsko takmičenje biće održano tokom proljeća, u dvorani "Atakoj Atletiks", odakle se nadamo dobrim vijestima o našim sportistima. Ivana je u dvorani tri puta postajala prvakinja Evrope, a prije dvije godine zbog povrede je morala da propusti Torino. Sada se nadamo da će najbolja srpska sportistkinja opet biti spremna da nastupi.

Početak kvalifikacija fudbalera za Evropsko prvenstvo 2024: Utakmicama protiv Litvanije (24. marta) i Crne Gore (27. marta), reprezentativci Srbije počeće učešće u kvalifikacijama za turnir na kojem ih svi očekujemo. EURO je takmičenje na kojem srpski tim nije igrao od 2000. godine i u grupi sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanija bila bi senzacija ako se tim ne bi kvalifikovao, s obzirom na to da direktno po dve reprezentacije idu na završni turnir. Kvalifikacije će trajati godinu dana i poznat je kompletan raspored orlova. Igraće i u junu, septembru, oktobru i novembru.

Jun

Evropsko prvenstvo za košarkašice, 15-25. jun: Nadamo se da će Srbiju izabranice Marine Maljković uvesti u uzbudljivo ljeto učešćem na Eurobasketu čiji su domaćini Izrael i Slovenija. Pred srpskim djevojkama su još dve bitne utakmice kvalifikacija, protiv Hrvatske (9. februara) i Bugarske (12. februara). Trijumfi u tim mečevima značili bi i vizu za srpske košarkašice za kontinentalni turnir.

Jul

Svjetsko prvenstvo za vaterpoliste, 14-30. jul: Pod vođstvom novog selektora Uroša Stevanovića zlatni "delfini" odigraće prvi turnir u Japanu, na turniru koji je već dva puta odlagan, ali sada bi konačno trebalo da bude održan. Srpska reprezentacija osvojila je u tom gradu 2001. srebro, a sada se nadamo da će srosju tim za početak da se vrati u polufinale velikog turnira, poslije loših, pa i razočaravajućih nastupa poslije osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Avgust

Evropsko prvenstvo za odbojkašice, 15. avgust - 3. septembar: Avgust će imati intenzitet olimpijskih igara kada su u pitanju srpski sportisti, a sve će pokrenuti odbojkašice pod vođstvom novog selektora, Đovanija Gvidetija. Turnir će biti održan u četiri zemlje - u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji.

Svjetsko prvenstvo u atletici na otvorenom, 19-27. avgust: Mađarska će biti centar svjetske atletike krajem leta. Na tamošnjem nacionalnom atletskom centru održaće se takmičenje na kojem će i srpski sportisti, na čelu sa Ivanom Vuletom, pokušati da na oko 400 kilometara od svoje zemlje ostvare rezultat za pamćenje.

Svjetsko prvenstvo za košarkaše, 25. avgust - 10. septembar: Očekujemo da "orlove" vidimo i ove godine u Aziji, gdje će Mundobasket biti održan u tri države, u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Prije četiri godine srpski tim nije dobro prošao u Kini, jer je ispao u četvrtfinalu, a ovog puta se nadamo da će put Srbije na taj kontinent biti uspješniji.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše, 28. avgust - 16. septembar: Izabranici Igora Kolakovića nastupiće u borbi za kontinentalno zlato na turniru koji će organizovati četiri zemlje - Italija (sa kojom smo u grupi), Bugarska, Sjeverna Makedonija i Izrael. Pijre dvije godine srpski tim bio je tako blizu medalje, ali je posle plasmana u polufinale u Poljskoj izgubio od Italije, pa Poljske, osvojivši u tim mečevima samo set. Nadamo se da će ovog puta biti snage i za još bolji rezultat.

Novembar

Svjetsko prvenstvo za rukometašice, 30. novembar - 17. decembar: Borba za titulu prvakinja svijeta biće vođena u Skandinaviji, u tri zemlje (Danska, Norveška i Švedska). Nadamo se da će srpske reprezentativke, izabranice selektora Uroša Bregara, osvojiti vizu za turnir u dvomeču protiv Turske u aprilu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC