• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 NOVAČE, NEMA JAČEG! Đoković preživio ludnicu od meča - i OSVOJIO 92. TITULU!
 NOVAČE, NEMA JAČEG! Đoković preživio ludnicu od meča - i OSVOJIO 92. TITULU!

NOVAČE, NEMA JAČEG! Đoković preživio ludnicu od meča - i OSVOJIO 92. TITULU!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je na senzacionalan način došao do 92. titule u karijeri. Patio je protiv Korde i napravio preokret za pamćenje.

 NOVAČE, NEMA JAČEG! Đoković preživio ludnicu od meča - i OSVOJIO 92. TITULU! Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas 92. titulu u karijeri pošto je osvojio Adelejd. Na istom mjestu na kome je trijumfovao prije 16 godina, tada za tek četvrti pehar u vitrinama, Đoković je pružio vrhunsku zabavu navijačima - pošto je nakon više od tri sata uspio da savlada mladog Sebastijana Kordu. Gledali smo meč sa mnogo preokreta, napetosti i "kidanja" živaca, a na kraju je kao i obično pobijedio Đoković - 6:7 (8:10), 7:6 (7:3), 6:4.

U više navrata je Đoković bio na korak od poraza, ali se kao feniks izdizao iz pepela i na kraju je ipak iskustvo prelomilo, pošto su se Kordi u ključnim trenucima "stegle ruke", što je apsolutno razumljivo. Ne samo da je mnogo mlađi od Đokovića, nego ima i veliko poštovanje za Srbina koji mu je idol.

Meč je obilježio sjajan servis Korde, za koji Đoković skoro tri sata nije imao rješenje, odnosno trenutak iz prvog seta kada je pola tima, uključujući i brata Marka, istjerao sa tribina, da bi im se poslije toga Nole i izvinio.

Ujedno, ovo je bila idealna priprema za Australijan open jer je Đokoviću falio jedan "težak" meč pred veliki izazov i juriš na 22. grend slem pehar u karijeri, potencijalno i najslađi do sada, posebno ako se uzme u obzir šta se dešavalo prije godinu dana na istom ovom mjestu.

12:04

POBEDA!

Novak Đoković je savladao Sebastijana Kordu, napravio je brejk i dobio treći set 6:4. Odmah je pokazao rukom na glavu, to je prelomilo meč!

Gledali smo "ludački meč" koji je trajao tri sata i 11 minuta, a na kraju je Đoković slavio: 6:7, 7:6, 6:4.

Izvor: Twitter/TennisTV/screenshot

12:00

5:4 - Uh!

Bilo je opasno, pretio je Korda brejkom, Novak je sada već preumoran i pravi netipične greške...

11:52

4:4 - Neverovatno!

Imao je Đoković i 30:0 u ovom gemu, ali onda je Korda vezao četiri poena i izjednačio rezultat... Drama se nastavlja!

11:47

4:3 - Napeto!

Đoković i Korda pametno čuvaju snagu za završnicu seta, forsiraju servis i kratke poene, ne žele da se preterano umaraju jer to je ključ u finišu...

Izvor: Profimedia

11:38

2:2 - Izjednačenje!

Bio je baš blizu Đokovića da napravi brejk, deluje da se Korda sada pomalo i fizički muči, ali se kao i obično izvukao servisima. Odmah posle finalnog poena, Novak je prišao sudiji i tražio da se ekran iza njega ugasi, pošto ga ometa jer "svetli" u toku poena.

11:29

2:1 - Dobar početak za Novaka!

Sve deluje slično kao na početku drugog seta, ne vidi se nervoza kod Korde, ali je dobra vest da Đoković izgleda fizički bolje i nema nikakvih problema sa kretanjem.

11:11

SET! NOVAK JE IZJEDNAČIO - 1:1!

Kakva drama u Adelejdu, Novak Đoković je izborio treći set pošto je slavio u taj-brejku 7:3 i odmah posle toga je otišao u svlačionicu. Verovatno je u pitanju masaža...

11:10

Blizu je!

Novak Đoković vodi 5:1 na promeni strana i dva poena ga dele od trećeg seta.

11:08

Dobar početak!

Novak Đoković vodi 3:1 u taj-brejku, a dobra vest je da je publika glasna i uz njega... Veliki je pritisak na Kordi, ipak je nadomak najveće pobede u karijeri i to ume da "okuje" noge.

11:05

Gledaćemo taj-brejk!

Novak Đoković je spasao jednu set-loptu i izborio taj-brejk protiv Korde... Neverovatno šta gledamo!

10:57

5:6 - Kao stena!

Neverovatno kako zrelo igra Korda. Kada pomislite da je bolje da "promaši" prvi servis jer drugim izluđuje Novaka, onda odservira tako da ni Đoković ne može da mu vrati lopticu. Lep tenis, atraktivan, a učinkovit - čini se da se oslobodio straha koji je imao u prvom setu i maršira ka pobedi.

Novak Đoković kao da dva sata nije pronašao svoj ritam...

Izvor: Profimedia

10:53

5:5 - Nastavlja se drama!

Đoković ne popušta i sada će napasti servis Korde...

10:48

4:5 - Korda na gem od pobede!

Zaista neverovatna igra Amerikanca koji servisima "nervira" Đokovića. Nisu brzi, nego spori i puno "odskače" loptica, što pravi velike probleme Noletu. Za sada u drugom setu nije uspeo nimalo da poremeti mladića češkog porekla, pa su svi zabrinuti da neće biti ni trećeg seta.

10:40

Vratio se Marko!

Brat našeg najboljeg tenisera je ponovo u boksu, ali agenti nisu tu. I dalje je nejasno što ih je Đoković isterao. A za to vreme Korda nastavlja da niže gemove i vodi 4:3.

10:34

2:3 - Novak ne diže igru!

Čini se da problem sa povredom zadnje lože sve više utiče na Đokovića jer se slabije kreće na terenu, deluje da igra rezervisano i da nije potpuno u meču. Za sada ništa ne može na servis Korde, iznenađujuće kako stabilno deluje Amerikanac u drugom setu.

10:26

1:2 - Korda se drži!

Nervoza sa kraja prvog seta i dalje nije izvukla najbolje iz Novaka Đokovića pošto Sebastijan Korda igra zaista zrelo i vodi 2:1 na početku drugog seta.

10:09

ŠOK ZA NOVAKA!

Novak Đoković je izgubio set posle drame... Teško je i opisati šta se sve dešavalo u ovom setu, pa i taj-brejku u kome je Korda slavio 10:8.

U njemu je Đoković imao uspone i padove, nešto ga je sve vreme nerviralo, pa je "oterao" čak i brata Marka iz boksa jer mu je nešto zasmetalo kod njega. Šta je u pitanju, saznaćemo tek kasnije. Iz boksa su otišli Eduardo i Elena, koji se brinu o Novakovoj karijeri. Verovatno mu treba bolji fokus.

Izvor: Twitter/Tennis TV/Screenshot

9:53

6:6 - Ipak će taj-brejk odlučiti!

Mogao je Đoković da završi meč u ovom gemu, međutim i sam je napravio nekoliko grešaka i ostavio Amerikanca u životu. Nije se snalazio na "kik" servis protivnika i sve će biti rešeno u taj-brejku...

9:44

6:5 - Evo preokreta!

Novak Đoković siguran na svoj servis, a Sebastijan Korda i dalje misli šta je propustio...

9:40

5:5 - BREJK! Neverovatno

Korda je imao tri set lopte i delovalo je da se Đoković sprema za drugi set, međutim... Pet uzastopnih poena je dobio Đoković i to tako što je Kordi zadrhtala ruka. Pogrešio je sve što je mogao iz bekhenda i častio je Đokovića brejkom, jasno je da se uplašio!

9:33

5:4 - ŠOK! BREJK ZA KORDU!

Novak Đoković je osvojio 16 uzastopnih poena na svoj servis, a onda se samo "ugasio" u ovom gemu. Korda je to iskoristio i došao je do prve brejk šanse i pretvorio je u 5:4. Sada je na gem od osvajanja seta...

9:23

3:3 - Ne da se Korda!

Tu je Novak, pritiska Kordu, ali nikako ne uspeva da "slomi" Amerikanca... Deluje da Novaku nikako ne prija velika vrućina u Adelejdu i zbog toga teško dolazi do daha. Trenutno je 33 stepena Celzijusa, iako je veče u Adelejdu, ali već godinama dolazi u Australiju i nije ovo ništa netipično za njega u januaru.

9:13

2:2 - Šteta!

Bio je blizu Novak, sve bolje čita igru Amerikanca, došao je do "djusa", ali ne i više od toga. Snašao se mladi teniser u pravim trenucima u najvećem meču svoje karijere...

Izvor: Profimedia

9:06

2:1 - Kontrola!

Novak je osvojio i drugi gem na svoj servis, dosta lakše nego što je to bilo u uvodu meča. Bolje je pogađao prvi servis, čak je i drugi bio moćan, tako da za sada Korda nema rešenje za igru srpskog asa. Ali, kao što je to i obično kada prvi put igra protiv nekoga, Novak ne forsira... Samo polako!

Izvor: FoNet/AP/Kelly Barnes

9:00

1:0 - vodi Novak!

Nije bilo idealno, pogodio je samo jedan prvi servis, ali je ipak očekivano da nervozni Korda to nije uspeo da iskoristi. Podrška sa tribina ne jenjava i to je dobar znak...

8:46

Kasni!

Meč između Novaka Đokovića i Sebastijana Korde neće početi pre 8.50.

8:20

Nastavlja da piše istoriju!

Dodajmo i to da je Novak Đoković do sada osvojio 91 titulu u karijeri...

8:18

Tražio selfije, sad igra za trofej!

Mladi teniser Sebastijan Korda, inače rođen 2000. godine, sin je proslavljenog češkog tenisera Petra Korde. Veliki je navijač Novaka Đokovića i često je na turnirima tražio selfi sa njim...

8:17

Novakova povreda?

Novak je tokom završnice prvog seta protiv Medvedeva osetio "zatezanje" zadnje lože i zbog toga nas je sve zabrinuo. Tražio je medicinski tajm-aut, napustio teren, popio lekove i nije igrao na svom maksimumu, ali nas je nakon meča umirio rečima da to nije ništa strašno.

"Srećom, nije ništa ozbiljno, da jeste - ne bih mogao da nastavim. Pokušao sam da uzmem medicinski tajm-aut, masažu, popio sam lekove, da smanjim to i sredim se posle nekoliko gemova i da mu ne dozvolim da napravi brejk. Imao sam šansu i što sam više igrao, to je zadnja loža bila bolje. Zagrejala se...", rekao je Đoković koga je povreda evidentno mučila, ali je to njegovom rivalu Medvedevu bilo smešno i čak ga je ismevao.

Izvor: Profimedia

8:14

Kako je Novak došao do finala?

Đoković je više nego raspoložen u Australiji ove nedelje pošto je za sada sve rivale "počistio" u dva seta. Lestijen, Hali, Šapovalov i na kraju Medvedev, što ne deluje baš kao žreb turnira iz serije 250, nisu ga preterano namučili, tako da je Srbin imao idealnu uvertiru za Australijan open, osvojio ili ne Adelejd.

Što se tiče Korde, imao je takođe težak žreb i uspeo je da prođe bez izgubljenog seta - pobedio je Mareja, Bautistu-Ahuta, Sinera i na kraju Nišioku, odnosno Japanac mu je predao meč zbog povrede.

Izvor: FoNet/AP/Kelly Barnes

8:10

Dobro došli u MONDO live!

Srpski teniser Novak Đoković bori se za titulu u Adelejdu protiv mladog američkog tenisera Sebastijana Korde, sa kojima nikada do sada nije igrao. Meč počinje od 8.30 po srpskom vremenu, a naravno Đoković je veliki favorit, pošto mu je ovo čak 131. finale u karijeri.

Izvor: Profimedia

UKRATKO

  • Novak Đoković je pobedio Sebastijana Kordu u finalu Adelejda
  • Na kraju posle preko tri sata: 6:7, 7:6, 6:4.
  • Ovo je 92. titula u karijeri za Noleta
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Jel otišao kod psihologa ili da zove tatu telefonom

Najnovije