• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković saznao ko ga čeka u četvrtfinalu: Neviđena drama, pet setova, preokreti i ipak pobjeda Rusa!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković će igrati protiv Andreja Rubljova ako se plasira u četvrtfinale Australijan opena.

 Andrej Rubljov čeka Novaka Đokovića u četvrtfinalu Australijan opena Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srpski teniser Novak Đoković sastaje se od devet časova sa Aleksom de Minorom u četvrtom kolu Australijan opena, a već zna da ako prođe - u četvrtfinalu mu sledi duel sa Andrejom Rubljovim iz Rusije. Šesti teniser svijeta "preživio" je nevjerovatnu dramu protiv Holgera Runea, mladog tenisera koji je dobio Novaka u finalu Pariza, a publika je mogla da uživa u vjerovatno najboljem meču dosadašnjeg toka Australijan opena. I to više od tri i po sata...

Rubljov je na kraju slavio 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6) tako što je u taj-brejku petog seta dobio 11:9, pošto je napravio nevjerovatan preokret. Rune je vodio 7:3 u taj-brejku koji se igra od deset i kao da je ostao bez snage jer je potom Rubljov dobio osam od deset narednih poena.

Rubljov je vodio 1:0 i 2:1 u setovima, međutim Rune ga je stizao i delovalo je da je daleko bliži pobjedi pošto je u odlučujućem setu prvi napravio brejk i poveo 5:2, ali tu se "ugasio" Rubljov mu je uzvratio brejkom bez izgubljenog poena, da bi Rune propustio još dvije meč lopte na 6:5. Odluka je na kraju pala u taj-brejku u kome je Rune bio na samo tri poena daleko od plasmana karijere u Australiji, ali izgleda da još nije dorastao mentalnim izazovima koje vrhunski tenis nosi sa sobom.

Ovo je drugi put u karijeri Rubljova da se plasirao u četvrtfinale Australijan opena, a prije dvije godine ga je tamo zaustavio sunarodnik Danil Medvedev. Videćemo da li će sada to biti Novak Đoković. koji prvo mora da pobedi De Minora.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC