• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelašnica dočekuje trku FIS Evropa kupa

Autor Haris Krhalić

Nastupiće i Elvedina Muzaferija.

 Elvedina Muzaferija Izvor: PROMO/CiaoCiao agency

Na 39. godišnjicu XIV. Zimskih olimpijskih igara i 34. godišnjicu od održavanja posljednjeg Evropa kupa na Bjelašnici, najviši ski-centar u BiH vraća se na mapu značajnih skijaških takmičarskih destinacija, rame uz rame sa najvećim skijaškim centrima poput Vengena, Kicbila, Šamonia, Senz Morica, Zauchenseea, Garmischa te drugih takmičarskih destinacija vrhunskog skijanja.

Olimpijski centar Bjelašnica će 12. i 13. februara 2023. biti domaćin FIS Europa kup u alpskom skijanju, tačnije Super – G disciplini za žene.

Za ovo prestižno skijaško takmičenje u brzim disciplinama vlada veliko interesovanje najelitnijih skijaških nacija. Učešće na FIS Europa kupu prijavilo je preko 70 takmičarki iz Austrije, Francuske, Italije, Švicarske, Norveške, Njemačke, Velike Britanije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Češke i Andore.

Dodatno, interes za učešće u FIS Europa kupu u OC Bjelašnica su iskazale i takmičarke koje učestvuju u Svjetskom skijaškom kupu, te se očekuje i njihov dolazak na Bjelašnicu.

Priliku da se takmiči na domaćem terenu, po prvi put, imat će i najuspješnija bh. skijašica u brzim disciplinama, Elvedina Muzaferija, koja će pred domaćom publikom odmjeriti brzinu sa međunarodno priznatim takmičarkama braneći boje BiH.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) tokom održane posjete iskazala je maksimalnu podršku povratku Bjelašnice na mapu skijaških takmičarskih destinacija, a najavljeno održavanje Evropa kupa na Bjelašnici predstavlja prvi korak za sticanje uslova za početak pregovora o održavanju i Svjetskog kupa na Bjelašnici.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC