• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODLUČIO JE - Novak Đoković hoće u Ameriku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković podnio zahtjev da ga Sjedinjene Države puste da uđe u zemlju i nastupa na tamošnjim velikim turnirima iako je nevakcinisan

 Novak Đoković podnio zahtjev za ulazak u SAD Izvor: Profimedia

Novak Đoković ne odustaje od nastupa u Americi, na Mastersima u Indijan Velsu (od 6. do 19. marta) i u Majamiju (od 19. marta do 2. aprila)! U izjavi za Tanjug, njegov brat Đorđe potvrdio je da je najbolji teniser svijeta podnio zahtjev za izuzeće, sa kojim bi mogao da uđe u SAD iako je nevakcinisan.

"To je nešto što nažalost nije u našim rukama, Novak mora da dobije posebnu dozvolu, s obzirom na to da SAD i dalje ne dozvoljavaju ulazak nevakcinisanima, što je prosto nevjerovatno jer je cijeli svijet otvoren i sportski događaji širom svijeta održavaju se sa vakcinisanim i nevakcinisanim sportistima", rekao je Đoković.

Novak je prvi značajan rezultat na Indijan Velsu napravio prije 16 godina, kada je igrao u finalu protiv Rafaela Nadala i izgubio. Godinu kasnije, 2008, pobijedio je u meču za titulu domaćeg tenisera Mardija Fiša i osvojio prvu od svojih pet titula. Pobjeđivao je na tom turniru i 2011, 2014, 2015. i 2016. Nažalost, iako je sa Rodžerom Federerom najviše puta trijumfovao u Kaliforniji, nije nastupao na tom turniru od 2019. godine.

Kada je u pitanju Majami, Đoković takođe dijeli rekord i ima najviše titula zajedno sa Andreom Agasijem. Obojica su ih osvajali po šest puta. Novak je dominirao na tom turniru od 2011. do 2016. i u tom raznaku osvojio je pet titula, nakon što je prethodno prvi put bio šampion 2007. Nažalost, i na tom turniru nije nastupao od 2019.

Novak bi mogao da uđe u Sjedinjene Države na tri načina - ako se vakciniše, ako taj uslov bude ukinut ili ako dobije izuzeće. Važna informacija s tim u vezi je da bi u Predstavničkom domu Kongresa ove nedelje trebalo da bude održano glasanje na kojem bi obavezna vakcinacija mogla da bude ukinuta kao uslov za ulazak u zemlju, ali bi to moglo da bude primijenjeno tek od sredine aprila, što će biti prekasno za Novakov nastup na turnirima na američkoj turneji

Najbolji teniseri svijeta tada će se uveliko spremati za nastupe na šljaci i za sezonu na zemljanim terenima, koja tradicionalno počinje turnirom u Monte Karlu 8. aprila. A ako Novak bude dobio dozvolu da ode u Ameriku sa izuzećem, to bi značilo da bi ovog proljeća mogao da ima mnogo više aktivnosti i nastupa na turnirima nego prošle sezone, kada je pravio višemjesečne pauze.

(Mondo/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC