• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rus varao pred borbu godine UFC!? Haos zbog RUPE na veni, optužili ga da je sve namjestio (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dagestanac je u centru pažnje pošto se spekuliše da nije ispunjavao dozvoljenu kilažu za učešće u borbi protiv Volkanovskog.

 Ruski UFC borac varao na mjerenju Izvor: Youtube / UFC - Ultimate Fighting Championship

Sjajni ruski borac Islah Mahačev pobijedio je Aleksandra Volkanovskog i odbranio pojas u "lakoj kategoriji" (od 66 do 70 kilograma) u UFC. Očekivala se možda i dominacija protiv australijskog borca, koji inače vuče korijene iz Makedonije, međutim pobjednik je odlučen sudijskom odlukom. U neizvjesnom bodovanju Mahačev je slavio "za dlaku", dok je Volkanovski smatrao da je oštećen jer vjeruje da je dobio makar tri runde.

I tu nije kraj kontroverzama pošto sada stižu optužbe da je Rus varao uoči borbe, pošto je novozelandski borac Den Huker primijetio vrlo zanimljivu stvar na Mahačevim rukama.

Huker, koji je 2021. godine izgubio od Mahačeva, tvrdi da je Dagestanac koristio infuziju kako bi se brže oporavio od skidanja kilograma, što je zabranjeno: "Glupa pi**a misli da može da odleti u Australiju i da unajmi medicinsku sestru da mu da infuziju, a mi ne bismo saznali. Kučin sin!", naveo je Novozelanđanin i potom pokrenuo buru na društvenim mrežama u koju su se prvenstveno uključili navijači Volkanovskog.

Tako je jedan Tviteraš pronašao fotografiju sa mjerenja uoči meča i pitao agenta Islama Mahačeva da objasni otkud kod njegovog klijenta spomenuta rupa na veni, nakon čega je stigao odgovor: "To je obavezno zbog testiranja krvi u Australiji. Vadili su mu krv jutro prije konferencije za medije i fotografisanja. Neka Huker nađe tu medicinsku sestru, potvrdiće ti", napisao je Rizvan Magomedov, ali pitanje je da li je ovo ubijedilo ikoga od navijača Volkanovskog koji traže način da njihov miljenik ipak postane šampion.

Islam Mahačev je još jedan u nizu MMA boraca iz Dagestana koji briljira u UFC. Do sada je imao 25 borbi i ostvario je 24 pobjede, od toga četiri nokautom. Aktuelni je osvajač pojasa u lakoj kategoriji.

Inače, na mjerenju je imao tačno 70 kilograma, a čak je skinuo i donji veš.

Možda će vas zanimati

Tagovi

UFC

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC