• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ga "počistio" sa terena, sad on brani Srbinu tron!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković će gledati meč Karlosa Alkaraza i Talona Grispora i sigurno će navijati za svog nedavnog rivala.

 Talon Griskpor igra protiv Alkaraza za Novaka Đokovića Izvor: Profimedia/xJuergenxHasenkopfx

Karlos Alkaraz je preskočio prvu stepenicu u Indijan Velsu, ali sada mora da ide dalje. Naredni rival je trenutno 36. na ATP listi 26-godišnji Holanđanin iz Harlema Talon Griskpor koji igra u životnoj formi! 

On ove sezone ima 13 pobeda i četiri poraza, a svi porazi su dolazili od najboljih tenisera na svijetu. Jedino ga je u drugom kolu Dubaija Novak Đoković dobio rutinski u dva seta, a svi ostali su se i kada su ga pobjeđivali ipak imali problema. Čak ga je i Novak javno pohvalio nakon međusobnog susreta.

"Ima mnogo jakih udaraca u svojoj igri. Ima odličan servis i forhend i to su mu omiljeni udarci. Pokušava da diktira tempo poena iz pozadine i znao sam da moram da mu "uzmem" osnovnu liniju kako bi ga pobijedio", rekao je poslije trijumfa Novak.

Do ove sezone Grikspor je uglavnom bio na ivici prvih 100 na ATP listi, a onda je uslijedila eksplozija. Startovao je sezonu u Pjunu u Indiji gde je dobio redom Haumea Munara, Marka Čekinata, Marina Čilića i Aslana Karaceva, da bi u finalu savladao Benžamina Bonzija i tako došao do titue.

Na Australijan openu je šokirao sunarodnika Botika van de Zandshulpa u drugom kolu, a onda namučio Stefanosa Cicipasa u trećem. Zatim je otišao u Roterdam gdje je na domaćem terenu dobio Mikela Imera, a onda čak i Aleksa Zvereva, da bi ga Janik Siner jedva dobio u polufinalu 7:5, 7:6! U Dohi je savladao Kventina Halisa pa izgubio od Andreja Rubljova u drugom kolu, a nakon lagane pobjede nad Konstanom Lesjenom rutinski je izgubio od Novaka u Dubaiju. 

A sada "brani" srpskog tenisera! Karlos Alkaraz juri da ponovo preuzme prvo mjesto na ATP listi, a da bi to uradio potreban mu je trijumf na turniru u Indijan Velsu. Talon Grispor će mu biti prva ozbiljna prepreka, a onda ga potencijalno čekaju Endi Marej, Hubert Hurkač, Tomi Pol, Feliks Ože-Aljasim, Sebastijan Baez, Tejlor Fric, Janik Siner, Holger Rune, Danil Medvedev, Aleks Zverev, Karen Hačanov, Kasper Rud, Andrej Rubljov, Kameron Nori, Frensis Tijafo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC