• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" savladali Kosovo* u Mejdanu! Ahmetašević briljirao na golu BiH

Autor Haris Krhalić

Reprezentacija BiH savladala je ekipu Kosova* rezultatom 25:18.

 BiH Kosovo kvalifikacije za Evropsko prevstvo Izvor: Anadolija/Ahmed Bešić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utakmici 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u tuzlanskom Mejdanu savladala je selekciju Kosova* rezultatom 25:18.

Istog protivnika smo u srijedu savladali u Prištini rezultatom 25:22.

Početak utakmice obilježio je incident u režiji navijačke grupe "BH Fanatikosi" koji su raširili transparent "Dobrodošli igrači NEZAVISNOG Kosova", iako BiH ne priznaje državnost Kosova*.

BOSNA I HERCEGOVINA – KOSOVO* 25:18 (10:7) 

Prvi pogodak vidjeli smo nakon tačno tri minute igre kada je Panić pogodio mrežu gostiju. Uslijedio je period igre u kojem se igralo gol za gol. Briljirao je Ahmetašević na našem golu te je u prvih osam minuta upisao šest odbrana.

Do prvog vođstva od dva gola razlike “zmajevi” su stigli u devetom minute nakon gola Burića za 4:2. Panić na isteku 14. minuta dovodi “zmajeve” na +3.

Gosti se u 23. minutu golom Dedaja vraćaju na -1, ali Vukšić odmah uzvraća golom za 8:6. 

Uspjeli su gosti da se još jednom vrate na gol zaostatka, da bi "zmajevi" golovima Panića i Burića vratili se na maksimalnih +3 (10:7).

Panić drugo poluvrijeme otvara golom pa je naša reprezentcija prvi put povela sa četiri gola razlike. Uslijedio je novi pad u igri naše reprezentcije, a u 40. minutu bilo je samo +1 za “zmajeve” (13:12).

Nakon toga Herceg je preuzeo odgovornost i sa dva vezana gola ponovo vratio naš tim na +3. Nakon što nismo iskoristili napad za +4, gosti se još jednom vraćaju na samo gol zaostatka (17:16).

Golovima Hadžića i Burića ponovo smo imali plus tri. U trenucima kada se lomila utakmica Čordalija je odbario dva sedmerca.

Na isteku 55. minuta Burić pogađa za 22:18, a odmah nakon toga gosti gube loptu u napadu da bi Mehmetćehajić svojim drugim golom doveo našu selekciju na korak do pobjede. Odbrana Ahmetaševića u narednom napadu je i definitivno riješla pitanje pobjednika.

Na kraju je bilo +7 za našu reprezentaciju.

Najefikasniji u našim redovima bio je Burić sa sedam golova. Po četiri gola zabili su Panić i Herceg. Prvo ime susreta je ipak bio Ahmetašević koji je upisao nevjerovatnih 19 odbrana.

Kod gostiju Dedaj je postigao pet golova, a dobru partiju odigrao je i Beriša.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC