• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludnica u Formuli 1, posljednji krug donio bod za vrh!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Maks Ferstapen došao je sa 15. na drugo mjesto, slavio je njegov klupski kolega Serhio Perez, Fernando Alonso bio je treći, ali je zbog kazne pao na četvrto mjesto.

 Formula 1 Serhio Perez pobijedio na VN Saudijske Arabije Izvor: Profimedia

Kakva ludnica u Formuli 1, na trci u Saudijskoj Arabiji. Red Bul je zauzeo prve dvije pozicije sa Serhijom Perezom i Maksom Ferstapenom, a treći je bio Fernando Alonso koji je na kraju ipak završio kao četvrti zbog kazne! Neverovatna trka u kojo je Meksikanac imao i vođstvo u generalnom plasmanu sve do posljednjeg kruga.

Perez je zauzeo prvo mjesto u Džedi, iza njega je bio Ferstapen koji je trku započeo sa 15. pozicije, a treći je Alonso iz Aston Martina. Prva pozicija nije bila ugrožena meksičkom vozaču ni u jednom momentu, a Maks mu je na kraju ipak "ukrao" vođstvo u generalnom plasmanu. Izvezdao je Holanđanin najbrži krug baš u posljednjem krugu, dovoljno da zadrži bod prednosti (44 naspram 43 koliko ima Perez). Inače, legendarni Alonso bio je treći, bio mu je to 100. podijum u karijeri, ali je po završetku trke objavljeno da je kažnen sa 10 sekundi zbog nepravilno odrađene kazne u boksu.

Dakle, Perez je bio prvi u Džedi, iza njega Ferstapen i Džordž Rasel, sa kojima je podijelio mjesto na podijumu, dok su iza njih na kraju bio Fernando Alonso, Luis Hamilton, Karlos Sainz, Šarl Lekler, Esteban Okon, Pjer Gasli i Kevin Magnusen. Sledeća trka voziće se u Australiji na stazi "Albert Park" 2. aprila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC