• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Đoković - Dimitrov uživo prenos
 Đoković - Dimitrov uživo prenos

ĐOKOVIĆ SE KOCKAO, A I TAKAV JE NAJBOLJI IKAD! Dimitrov namučio Novaka!

Najbolji srpski sportista nastavlja učešće na turniru u Rimu.

 Đoković - Dimitrov uživo prenos  Izvor: Profimedia

Najbolji srpski sportista Novak Đoković izborio je plasman u osminu finala prestižnog turnira u Rimu, gdje brani titulu osvojenu prošle godine. U trećem kolu takmičenja savladao je Grigora Dimitrova 2:1 (6:3, 4:6, 6:1), uz malo više problema nego što se očekivalo.

Đoković je meč otvorio izgubljenim servisom, ali se brzo vratio i postavio stvari na svoje mjesto. Postalo je jasno da je u ovom trenutku mnogo kvalitetniji od bugarskog tenisera, pa se nakon osvojenog seta i rano napravljenog brejka u drugom činilo da je meč gotov... To se nije desilo, Novak je izgubio koncentraciju u finišu drugog seta i nakon četiri uzastopna gema u korist Grigora Dimitrova dobili smo malu dramu u Rimu.

Barem je tada tako djelovalo! Novak je već na početku trećeg seta napravio brejk, a zatim do kraja susreta igrao svoj najbolji tenis u Rimu. Potpuno je razbio bugarskog tenisera u tom meču, pa sada opušteno čeka utorak. Tada će na terenu igrati protiv pobjednika meča Marton Fučovič - Kameron Nori.

17:22

KRAJ MEČA - 6:3, 4:6, 6:1!

Novak Đoković je savladao Grigora Dimitrova i plasirao se u osminu finala turnira u Rimu! Meč trećeg kola potrajao je malo duže nego što smo očekivali, jer je Novak posustao u finišu drugog seta i morao da odigra i treći. U njemu nije bilo nikakvih problema za najboljeg srpskog sportistu - pokazao je Grigoru Dimitrovu svu svoju moć, a navijače obradovao pred završetak turnira u Rimu i Rolan Garos na kojem želi 23. grend slem titulu.

17:11

BREJK - 4:1!

Dvostruki brejk za Novaka Đokovića u trećem setu trećeg kola Rima! Situacija koju imamo prvi put na ovom meču ozbiljno je približila najboljeg srpskog sportistu plasmanu u osminu finala. Bilo je potrebno malo više igre nego što smo očekivali, ali možda to Novaku prija nakon što je propustio nekoliko turnira ovog proljeća. 

17:02

Ne predaje se Dimitrov - 2:1!

Novak Đoković je poslije napravljenog brejka osvojio gem i na svoj servis, ali je to isto zatim uradio i Grigor Dimitrov. Bugarski teniser je mislio da je osvojio gem nekoliko desetina sekundi ranije, ali je nakon Đokovićeve intervencije Karlos Bernandeš pokazao da se i dalje igra. Grigora to nije poremetilo, uspio je da osvoji još dva poena.

16:53

BREJK - 1:0!

Užasan finiš drugog seta, pa onda fantastičan početak trećeg. Novak Đoković odmah na startu pravi brejk i odlučujući period počinje osvojenim gemom.

16:43

KRAJ SETA - 4:6!

Gledaćemo i treći set u Rimu, Novak Đoković nije uspio ekspresno da završi posao. Grigor Dimitrov je pronašao dobru igru u finišu drugog dijela meča, a najbolji teniser svih vremena odigrao je slabije nego do tog trenutka. 

Izvor: Profimedia
16:38

Problemi... - 4:5!

Iako je djelovalo da je meč Đokovića i Dimitrova "jednosmjeran" i da smo blizu kraja, nije baš tako. Pad koncentracije Novaka Đokovića u finišu drugog seta koštao ga je brejka prednosti, a sada će morati da servira za ostanak u ovom dijelu meča.

16:35

BREJK - 4:4!

Kada je bilo veoma važno, stao je Novakov servis! Đoković je izgubio osmi gem drugog seta i sada krećemo od nule u ovom dijelu meča.

16:30

Kao u transu - 4:3!

Nema potrebe da se previše fokusira na gemove u kojim aservira Dimitrov, pa u ovim trenucima Novak najbolje igra kada su njegovi poeni. Servira odlično, udarci su izuzetno precizni, a broj grešaka spustio je na minimum.

16:21

Novak ne staje - 3:2!

Ako ovako bude servirao do kraja meča, Novak Đoković neće imati nikakvih problema da se plasira u osminu finala Rima.

16:08

BREJK - 2:1!

Sporo je počeo drugi set, ali je i u tom dijelu meča bilo evidentno da je Novak Đoković mnogo bolji od Grigora Dimitrova. Bugarin je osvojio prvi gem, Srbin drugi, a zatim je najbolji teniser svih vremena napravio brejk. Pored seta koji je osvojio prije dvadesetak minuta, Đoković sada ima i brejk prednosti pa bismo uskoro mogli da stignemo do finiša ovog susreta.

15:47

KRAJ SETA - 6:3!

E, tako! Novak Đoković je uspio da osvoji prvi set u trećem kolu Rima, nakon što se prvo dosta mučio sa svojim servisom, a zatim pronašao formu i rutinski "pregazio" Grigora Dimitrova. Igralo se nešto manje od 45 minuta u uvodnom dijelu meča, a najboljem teniseru svih vremena još jedan set je potreban za plasman u osminu finala.

15:44

Propuštene set lopte - 5:3!

Imao je četiri set lopte Novak Đoković u osmom gemu prvog seta, ali nije uspio da ih iskoristi. Moraće još malo da se igra u ovom dijelu meča, a sada najbolji srpski teniser ima priliku da svojim servisom stigne do prednosti.

15:32

Sad bez brejkova - 5:2!

Već tri gema niko nije napravio brejk, a u ovim okolnostima to mnogo više odgovara Novaku Đokoviću. Srpski teniser je pronašao svoj servis, iako se na početku meča ozbiljno mučio u tom segmentu. Sada je veoma blizu osvajanja prvog seta.

15:21

BREJK - 3:1!

E, sad kad je mašina pokrenuta... Novak Đoković je osvojio treći gem u nizu, a drugi na servis Grigora Dimitrova koji nakon odličnog starta već ima veliki zaostatak u trećem kolu Rima.

15:16

To je Novak - 2:1!

Imao je Grigor Dimitrov tri brejk lopte u trećem gemu ovog meča, osvojio ukupno sedam gemova na Đokovićev servis prije Novakovog prvog, ali... Onda je Novak postao onaj kojeg najbolje znamo, pronašao svoju igru i preokretom stigao do drugog gema.

15:10

BREJK - 1:1!

Nije dugo bilo potrebno da se Novak rezultatski vrati u ovaj meč. Odmah u drugom gemu na susretu i Grigor Dimitrov gubi gem u kojem je servirao, uz samo jedan osvojen poen.

15:06

BREJK - 0:1!

Iako nismo željeli tako, drugi meč na turniru za Novaka Đokovića počinje isto kao prvi. Na svoj servis Đoković nije osvojio nijedan poen, pa Grigor Dimitrov vodi 1:0 i ima priliku da servisima materijalizuje taj napravljeni brejk!

15:03

Meč je počeo!

Kao i u prvom meču na turniru, Novak Đoković otvara svojim servisima. Nadamo se da će ovog puta biti bolje i da okršaj neće početi brejkom.

14:55

Susret sa Murinjom!

Poznato je da Novak Đoković obožava fudbal, a na tribinama tokom njegovog prvog meča bio je i Žoze Murinjo. Portugalac je "jurio" po hodnicima Novaka kojeg je želio da upozna, na kraju i zatražio autogram od srpskog tenisera, a onda mu se na ćirilici zahvalio na društvenim mrežama.

14:50

Dosadašnji mečevi!

Novak Đoković i Grigor Dimitrov odigrali su čak 11 mečeva i bugarski teniser ima samo jednu pobjedu do sada. Dugogodišnji prijatelji prvi put su snage odmjerili na turniru u Šangaju 2012. godine, Dimitrov je jedinu pobjedu zabilježio na šljaci u Madridu godinu dana kasnije u trećem međusobnom okršaju, a od tada Đoković ima osam trijumfa u nizu. 

Izvor: Profimedia
14:45

Kad počinje Novak?

Uskoro! Samo još nekoliko minuta ostalo je do meča srpskog tenisera, koji će na centralnom terenu igrati treći meč dana. Prije okršaja Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova na istom mestu je Karolina Muhova savladala Kamilu Đorđi (7:6, 6:2), a zatim Iga Švjontek bila bolja od Lesije Curenko (6:2, 6:0).

14:40

Srbija već ima predstavnika u četvrtoj rundi!

Laslo Đere je uspješno preskočio i treću prepreku u Rimu, ali ovoga puta ne onako kako bismo svi voljeli. Čileanski teniser Kristijan Garin povrijedio se tokom meča i početkom drugog seta predao susret Laslu, koji će u narednoj fazi turnira igrati protiv Kaspera Ruda ili Aleksandera Bublika.

14:30

Novak zaplakao!

Nakon pobjede u drugom kolu turnira Novak je poslao snažnu poruku iz Rima. Na kameri se oprostio od žrtava u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", a zatim je tokom intervjua i zaplakao dok je pričao o toj temi.

14:20

Protivnik u četvrtom kolu!

Ukoliko Novak Đoković savlada Grigora Dimitrova u trećem kolu Rima njegov naredni protivnik biće pobjednik meča između Martona Fučovića i Kamerona Norija koji je postavljen za 13. nosioca.

14:10

Prvi meč!

Novak Đoković je turnir u Rimu počeo od drugog kola, nakon što je u prvoj rundi bio slobodan. U drugom kolu turnira u Rimu Novak, koji je odigrao odličan prvi set i tek u drugom pokazao da još nije spreman za sam svjetski vrh.

UKRATKO

  • Đoković - Dimitrov 6:3, 4:6, 4:1
  • Treće kolo Rima
  • Novak brani titulu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije