• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Novak Đoković gasi klub i gasi centar Beogradu? Spekuliše se o gubicima i selidbi na novu lokaciju

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković će od 1. juna zvanično ugasiti klub i predati Teniski centar Beogradu.

 Zašto Novak Đoković gasi klub i gasi centar Beogradu Izvor: MN PRESS

Srpski teniser Novak Đoković donio je ove sedmice potpuno neočekivanu odluku da ugasi klub i Teniski centar "Novak" pokloni gradu Beogradu. O ovoj temi nije želio da govori za vreme mastersa u Rimu i samo je kratko najavio da će uskoro njegov tim objaviti zvanično saopštenje, dok se sada pojavljuju i razne spekulacije zbog čega se Đoković odlučio na pomenuti korak već od 1. juna.

"Informer" piše da Đokovićima uopšte nije isplativo da više održavaju Teniski centar, u okviru koga je i restoran, odnosno lokacija na Dorćolu, odmah uz rijeku, više im ne odgovara jer nema prostora da prošire čitav kompleks. Tako bi prema istom izvoru mogao da nikne novi Teniski centar Novaka Đokovića i to u Surčinu, gdje je u planu izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona.

"Od ranije je poznato da su Đokovići htjeli da prošire Teniski centar. Međutim, taj prostor ispod Kalemegdana nije predviđen za to. Još jedan razlog je to što Centar ne posluje u plusu i Đokovići imaju samo gubitke. Pretpostavlja se da će na drugoj lokaciji graditi terene. Gradskoj upravi svakako za sada nije stigao nikakav zahtjev niti dokument o vraćanju Centra", naveo je izvor pomenutog lista, što samo potvrđuje da će se uskoro više znati na ovu temu.

Klub postoji više od 12 godina, a Teniski centar će sada preći u ruke grada Beograda. Podsjetimo, manje-više svi na Dorćoli su obaviješteni o Đokovićevoj nameri, tako da će njihov radni odnos prestati prvim danom juna, dok će sa pojedinim sponzorisanim igračima saradnja ipak nastavljena. 

Prethodno je na Teniskom centru "Novak" odigrano sedam ATP turnira i jedan WTA turnir, uz obilje manjih takmičenja. To je bila i baza najboljeg tenisera svega i gotovo uvijek se po pravilu u Beogradu spremao za velike turnire i gostio druge tenisere.

(MONDO/Informer)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC