• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Đoković Kovačević Rolan Garos prenos uživo livestream
 Đoković Kovačević Rolan Garos prenos uživo livestream

Đoković razbio Kovačevića - pokazao mu ko je najbolji svih vremena!

Srpski teniser plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

 Đoković Kovačević Rolan Garos prenos uživo livestream Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković startovao je pobjedom na Rolan Garosu, a prvi izazivač najboljeg igrača svih vremena bio je Aleksandar Kovačević iz SAD, inače naše "gore list". Đoković je u prvoj rundi upisao rutinski trijumf i potvrdio želju da dođe do trećeg pehara na Rolan Garosu, ujedno i do 23. grend slema u karijeri, čime bi oborio rekord koji trenutno "drži" sa Rafaelom Nadalom.

Detalje meča možete da ispratite klikom na karticu "razvoj događaja", a na licu mjesta je i naš reporter Nemanja Stanojčić koji će pratiti Rolan Garos tokom naredne dvije nedjelje i izvještavati nas o najzanimljivijim dešavanjima iz Pariza.

16:18

KRAJ MEČA!

Novak Đoković je pobedio i prošao u drugo kolo!

16:18

Tok taj-brejka!

Ovako je to izgledalo:

  • 1:0 - poen Đokovića na servis Kovačevića
  • 2:0 - poen Đokovića na svoj servis
  • 3:0 - poen Đokovića na svoj servis
  • 3:1 - poen Kovačevića na svoj servis
  • 4:1 - poen Đokovića na servis Kovačevića
  • 5:1 - poen Đokovića na svoj servis
  • 6:1 - poen Đokovića na svoj servis
  • 7:1 - poen Đokovića na servis Kovačevića
16:13

6:6 - TAJ-BREJK!

Gledaćemo odlučujući deo trećeg seta.

16:07

5:6 - Drama u Parizu!

Prvi put u meču Aleksandar Kovačević ima prednost, a  Novak Đoković mora da servira za taj-brejk u ovom delu igre. Biće ovo dramatičnije nego što smo očekivali pre nekoliko minuta, kada se činilo da Srbin ide ka lakoj i ubedljivoj pobedi.

16:04

5:5 - Još jedan loš gem...

Trebalo je da se završi osvajanjem gema i pobedom, ali Kovačević koristi prvu brejk loptu i stiže do izjednačenja u trećem setu.

15:57

5:4 - Još samo gem!

Nakon što su razmenili po gem u finišu trećeg seta, Novak Đoković ima priliku da završi posao u prvom kolu Rolan Gaorsa. Srpski teniser će servirati za pobedu i prolaz u drugu rundu.

15:51

4:3 - BREJK!

Ne brinite, ipak je sve pod kontrolom. Malo opuštanje kažnjeno je brejkom, ali Novak odmah uzvraća i sada je na pravom putu. 

Izvor: Profimedia

15:46

3:3 - BREJK!

E, ovo nismo očekivali! Prvi put na meču Đoković gubi gem na svoj servis i sada imamo nepredviđenu situaciju na sredini trećeg seta. Aleksandar Kovačević se nije predao protiv najboljeg u istoriji.

15:43

3:2 - Idemo ka pobedi!

Siguran u svojim gemovima, opasan kada servira Kovačević... U kratkim crtama, to je ceo meč Novaka Đokovića protiv američkog tenisera.

15:31

2:1 - Slično...

Po već oprobanom receptu, Novak Đoković rano napravi brejk, zatim dobro namuči Aleksandra Kovačevića, ali onda i Amerikanac uspe da osvoji gem na svoj servis. Taj scenario smo gledali, a nadam se da će ishod ovog seta biti isti kao i prethodna dva.

15:15

1:0 - BREJK!

Još jednmom Novak Đoković furiozno počinje set! Osvojio je prvi gem u ovom delu meča, a sada će servriati i da ga materijalizuje.

15:10

6:2 - KRAJ SETA!

Rutinski, možda i lakše nego što se očekivalo, Novak Đoković ima dva seta prednosti u prvom kolu Rolan Garosa. Ostao je još samo jedan deo igre koji srpski as treba da dobije protiv Aleksandra Kovačevića kako bi zakazao meč sa Martonom Fučovičem.

15:05

5:2 - Igra se još!

Uspeo je Kovačević da osvoji gem u kojem je Novak Đoković imao priliku da stigne do drugog seta. Ali, to će se sasvim sigurno desiti... Novak će imati priliku da u narednom gemu servira za prednost od 2:0. 

Izvor: Profimedia

14:58

4:1 - E, SAD JE BREJK!

Ne spušta nogu sa gasa Novak Đoković, stigao je u Pariz u fantastičnoj formi! Čini se da će protiv Aleksandra Kovačevića, američkog tenisera poreklom iz Srbije, posao biti gotov veoma brzo.

14:50

2:1 - Odbijen napad!

Imao je priliku srpski teniser da nakon dva lako osvojena gema stigne i do trećeg, odnosno drugog brejka u drugom setu, ali se Kovačević izborio sa problemima. Uspeo je da se "upiše" na semafor u ovom delu igre, mada se čini da na duže staze ne može da parira.

14:40

1:0 - ODMAH BREJK!

Potrajao je prvi gem drugog seta, imao je i Kovačević prilike da ga osvoji, ali je na kraju Amerikanac srpskog porekla poklekao. Novak Đoković ima set i brejk prednosti.

14:25

6:3 - SET! NOVAK VODI 1:0!

Bez većih problema Novak Đoković je poveo 1:0 protiv Aleksandra Kovačevića i dobra vest je da mu servis odlično funkcioniše. Njime je mučio "Aleksa", čak i drugim (ima pet asova), a nakon dobrog otpora Amerikanca u prva četiri gema, Nole je dodao gas i zasluženo vodi 1:0.

Izvor: Profimedia

14:18

4:2 - BREJK!

Evo ga, Novak Đoković je "dodao gas" i podigao nivo igre i ovoga puta Aleksandar Kovačević nije mogao da se obrani. Bilo je pitanje trenutka kada će srpski teniser povesti...

14:11

2:2 - Ne da se Kova!

Dobija i drugi gem u prvom setu Aleksandar Kovačević koji se suočio sa prvom brejk šansom, ali je uspeo da sačuva servis. Publika za sada blago na strani Amerikanca.

14:02

2:1 - Dobro je!

Brzo idu poeni, Novak Đoković vodi 2:1 i opet je izgubio samo jedan poen na svoj servis. Aleksandar Kovačević je pokazao da definitivno ima srpske krvi pošto se bunio na veliki aut, nadajući se da bi sudija mogao da ga posluša, ali to nije bio slučaj ovoga puta... Sada je vreme za brejk!

Izvor: Eurosport/Screenshot

13:55

1:0 - Vodi Novak!

Lep početak meča za Đokovića koji je za oko sto sekundi uspeo da dobije prvi gem na meču. Jedan jedini poen pripao je Kovačeviću i to zbog nesmotrene greške srpskog asa.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

13:51

Počinjemo!

Novak Đoković prvi servira, a pomalo je bizarno što su obojica tenisera u narandžastim dresovima na narandžastoj šljaci.

13:46

Praznjikavo?!

Mali broj navijača na "Filipu Šatrijeu" koji su možda izašli po osveženje...

13:32

Uskoro na terenu!

Sloun Stivens je lako pobedila Karolinu Pliškovu (6:0, 6:4) i tako je "oslobodila" teren za Novaka Đokovića koji će oko 13.45 na teren.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

13:01

Nadala nema, a to znači...

"Nadal i ja smo slična generacija i ceo život sam svoju karijeru proveo sa njim na turnirima, tu su i Federer i Marej. Mislim da je Mekinro pričao o tome, kada je Borg odlučio da se povuče, da je deo njega isto otišao sa Borgom. I stvarno je ta rečenica koju je on rekao ponovo mi se pojavila i urezala mi se kada sam čuo da se Nadal povlači. Neću da lažem da nisam pomislio i ja o povlačenju i kako bi to izgledalo, ali još imam benzina u sebi. Videćemo koliko će to trajati, nemam nikakav datum i dosta zavisi i od fizičkog stanja. Ono na šta sam se osvrnuo kada sam rekao da stvari nisu iste, mislio sam na to kako mi telo reagovalo", kazao je Novak Đoković.

Izvor: Profimedia/marco iacobucci / IPA/SIPA

12:57

Dobro došli u MONDO live!

Srpski teniser Novak Đoković startuje danas na Rolan Garosu gde će pokušati da dođe do trećeg pehara, ujedno i do rekordnog 23. grend slema u karijeri.

Izazivač je malo poznati Aleksandar Kovačević, predstavnik SAD, inače "naše gore list". Nikada nije igrao protiv Novaka Đokovića, a trenutno je na 114. mestu na ATP listi i do glavnog žreba je stigao kroz kvalifikacije, pa je dobio najtežeg mogućeg protivnika na startu turnira.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča uživo, dok je TV prenos na Eurosportu.

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

UKRATKO

  • Novak Đoković - Aleksandar Kovačević 3:0 (6:3, 6:2, 7:6)
  • Pobjednika već čeka Marton Fučovič.
  • Kovačević je američki teniser srpskog porijekla i nikada nije igrao protiv Đokovića.
  • U Parizu na licu mjesta je i naš novinar Nemanja Stanojčić koji će pratiti Rolan Garos.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije