• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 đoković davidovič fokina rolan garos uživo prenos
 đoković davidovič fokina rolan garos uživo prenos

ĐOKOVIĆ DOBIO NAJBOLJI MEČ NA ROLAN GAROSU! Preokreti, drama i spektakl - od svega je jači!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Završeno je i treće kolo Rolan Garosa za Novaka Đokovića. Pobjedom, naravno.

 đoković davidovič fokina rolan garos uživo prenos Izvor: FoNet/AP/Jean-Francois Badias

Najbolji teniser svih vremena je prošao u četvrto kolo Rolan Gaorsa! Teže nego što se očekivalo, u najboljem meču dosadašnjeg dijela turnira, Novak Đoković je uspio u tri seta da eliminiše Alehandra Davidoviča Fokinu i nastavi put ka još jednoj grend slem tituli. Igrao je španski teniser najbolji tenis karijere, posebno u prvom i drugom setu, ali to nije bilo dovoljno - 7:6, 7:6, 6:2.

Ni stečeni brejkovi prednosti, ni povremene prednosti u taj-brejku prvog ili drugog seta nisu bili dovoljni da se Đoković izbaci sa turnira. Kad je bilo najpotrebnije bio je najbolji na svijetu, iako niko ne može da spori da je u ovaj meč uložio više truda nego što se očekivalo. Imao je Španac dobar i jasan plan, želio duge poene i sam birao trenutke kad će da ih skraćuje, a Novak je morao da se prilagodi tome.

Kada je uspio, bio je daleko bliži pobjedi. Do nje je stigao nakon više od tri i po sata igre, a možda je baš ovakav susret bio potreban najboljem teniseru svih vremena. Nakon nešto slabijih partija u Rimu bilo je jasno da će Đoković u Parizu postepeno, kroz turnir, podizati formu kako bi bio u punoj snazi kada dođu najteži rivali. Već su ispali Zverev i Rubljov, ostalo je samo nekoliko ozbiljnih kandidata za trofej, a Novak se priprema za mečeve sa njima.

Možda će vas zanimati

18:54

KRAJ MEČA!

Gotovo je! Srpski teniser je u trećem setu bio mnogo bolji od rivala, koji nije mogao da izdrži maratonski ritam. Na kraju, uz veliku borbu 7:6, 7:6, 6:2 i prolaz u četvrto kolo turnira koji bi mogao da postane 23. veliki trofej u karijeri Srbina. Nredni protivnik biće pobednik susreta Variljas - Hurkač.

18:50

5:2 - Još jedan korak!

Sad je stvarno blizu kraj maratonskog meča u trećem kolu Rolan Garosa! Alehandro Davidovič Fokina servira za ostanak u meču!

18:41

4:1 - Sigurno!

Alehandro Davidovič Fokina je uspeo da se "upiše" na semafor u trećem setu, ali Novak Đoković u ovim trenucima ništa ne prepušta slučaju. Siguran gem na svoj servis i samo još dva koraka do pobede. U petom gemu trećeg seta videli smo jedan nezgodan pad španskog tenisera, morao je da klupe da malo odmori, a Novak Đoković je prišao kako bi mu ponudio peškir i led!

18:26

3:0 - Brejk, pa potvrda!

E, sad je sve u Novakovim rukama. Srpski teniser je nakon svog servis gema osvojio i jedan na servis Španca, pa zatim potvrdio to! Izgleda da povreda butnog mišića nije teža: 

Pogledajte

00:39
Novak meficinski to
Izvor: Eurosport TV
Izvor: Eurosport TV

18:18

1:0 - Dobro je počelo!

Novak je osvojio gem na svoj servis, što je bolje od početka drugog seta!

18:11

Medicinski tajm-aut!

Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina je zatražio da ode do toaleta, a Novak Đoković je u isto vreme dobio medicinsku pomoć. Izgleda da je problem levi butni mišić srpskog tenisera, a Novak Đoković je i tokom seta nekoliko puta pokušao reketom da udari po nozi i "razmrda".

18:05

KRAJ DRUGOG SETA - 7:6!

Sve je bliži pobedi Novak! I u drugom setu se silno mučio, delovalo je da je mogao i mnogo lakše do prednost od dva seta, ali je na kraju tek kroz taj-brejkove morao do osvajanja ovog dela meča.

18:05

TAJ-BREJK!

Ovako je izgledao dodatni deo igre u drugom setu:

  • 0:1 - poen Davidoviča Fokine na svoj servis
  • 1:1 - poen Đokovića na svoj servis
  • 2:1 - poen Đokovića na svoj servis
  • 3:1 - poen Đokovića na servis Davidovič Fokine
  • 4:1 - poen Đokovića na servis Davidovič Fokine
  • 4:2 - poen Davidoviča Fokine na servis Đokovića
  • 4:3 - poen Davidoviča Fokine na servis Đokovića
  • 4:4 - poen Davidoviča Fokine na svoj servis
  • 4:5 - poen Davidoviča Fokine na svoj servis
  • 5:5 - poen Đokovića na svoj servis
  • 6:5 - poen Đokovića na svoj servis
  • 7:5 - poen Đokovića na servis Davidovič Fokine
17:54

6:6 - Idemo u taj-brejk!

I u drugom setu ćemo gledati 13. gem, onaj neobičan!

17:46

5:6 - Poklon!

Mogli smo lako da vidimo još jedan brejk, samo da je Novak imao malo više koncentracije. Deluje i da obojicu tenisera polako stiže umor, mada je Španac uspeo da poskoči nekoliko puta nakon što je zbog Novakove greške osvojio šesti gem u setu.

17:41

5:5 - Brejk...

Ne može bez drame danas u Parizu... Davidovič Fokina je uspeo da osvoji gem na Đokovićev servis bez izgubljenog poena. Čak šest brejkova smo videli u ovom setu, a sve smo bliži da vidimo i još jedan taj-brejk! Inače, na meču u Parizu je takva atmosfera da su na tribinama čak i trubači!

17:35

5:4 - Novak će servirati za set!

Imaće srpski teniser priliku da povede 2:0, a potrebno je samo da osvoji gem na svoj servis!

17:23

3:3 - Brejk...

Ponadali smo se da bi Novak Đoković mogao da materijalizuje oduzeti gem protivniku, ali ponovo su duple greške bile kobne. Đoković ih ima već šest.

17:19

3:2 - BREJK!

Uspeo je Đoković da stigne do prve prednosti u drugom setu! Inače, između dva seta Đoković i Davidovič Fokina su otišli sa terena i vratili se tek posle nekoliko minuta. Pogledajte kako je to bilo:

17:14

2:2 - Idemo!

Vratio se Novak Đoković i u ovim trenucima deluje da bi mogao da "prelomi" meč protiv Španca.

17:08

1:2 - Vraćen brejk!

Kada se činilo da Alehandro Davidovič Fokina ima odličnu situaciju da materijalizuje brejk i stekne tri gema prednosti, Novak Đoković se vratio u meč! Brejk je vraćen, a sad treba izjednačiti na 2:2!

17:00

0:2 - BREJK!

Loš početak drugog seta za Novaka Đokovića! Nakon što je Alehandro Davidovič Fokina osvojio gem na svoj servis, uspeo je da napravi i brejk. Đoković je osvojio prva dva poena u gemu, ali su španskom teniseru zato pripala naredna četiri u nizu, a samim tim i drugi gem drugog seta.

16:40

KRAJ SETA - 7:6!

Novak Đoković vodi u trećem kolu Rolan Garosa! Iako je Davidovič Fokina igrao tenis života u prvom setu ovog meča, srpski teniser ima prednost. Uspeo je da "poništi" prednosti koje je Španac imao u gemovima, a zatim i u taj-brejku, da bi na kraju furioznom serijom poena (6:1) priveo kraju ovaj deo igre.

16:40

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledao odlučujući deo prvog seta:

  • 0:1 - poen Davidovič Fokine na servis Đokovića
  • 1:1 - poen Đokovića na servis Davidovič Fokine
  • 1:2 - poen Davidovič Fokine na svoj servis
  • 1:3 - poen Davidovič Fokine na servis Đokovića
  • 2:3 - poen Đokovića na svoj servis
  • 3:3 - poen Đokovića na servis Davidovič Fokine
  • 4:3 - poen Đokovića na servis Davidovič Fokine
  • 5:3 - poen Đokovića na svoj servis
  • 5:4 - poen Davidovič Fokine na servis Đokovića
  • 6:4 - poen Đokovića na servis Davidovič Fokine
  • 7:4 - poen Đokovića na servis Davidovič Fokine
16:30

6:6 - BREJK!

Ne pušta Novak Đoković! Koristi srpski teniser drugu brejk loptu i odvlači prvi set u taj-brejk.

16:25

5:6 - BREJK...

Neverovatan je način na koji je Davidovič Fokina osvojio gem na Đokovićev servis u finišu prvog seta. Novak je odservirao tri duple greške u ovom delu meča, a samo poslednji poen bio je zasluga španskog tenisera koji sada servisa za prednost.

16:20

5:5 - Vamos, Rafa?!

Kolega Nemanja Stanojčić javlja nam sa lica mesta, a u galeriji možete da vidite i odakle on posmatra ovaj meč, da pojedini navijači Alehandra Davidoviča Fokine provociraju Novaka Đokovića tako što skandiraju "Vamos Rafa". Takođe, sa tribina su se mogli čuti zvuci trube, povici "Foki, Foki" i čuvena pesma italijanskih partizana "Ciao bella"

16:15

Poznata faca!

Meč Novaka Đokovića i Alehandra Davidoviča Fokine posmatra i italijanski fudbaler Marko Verati, član Pari Sen Žermena.

16:12

5:4 - Jako bitno!

Novak Đoković uspeva da osvoji deveti gem prvog seta i sada će pritisak biti na Špancu koji servira za ostanak u setu. Biće to prilika da Đoković brejkom stigne do ogromne prednosti.

16:06

4:4 - Idemo dalje!

Ulazimo u samu završnicu prvog seta, a nijedan od tenisera nema prednost u ovom trenutku.

16:02

Jedan od najboljih poena!

Taktika Davidovič Fokine je da "skraćuje" lopte i da Đokovića priziva na mrežu, a to je uradio i u jednom od najčudnijih poena. 

15:56

3:3 - BREJK!

U gemu koji je trajao gotovo deset minuta Novak Đoković je uspeo da iskoristi treću brejk loptu i da stigne do poravnanja u prvom setu. Fantastičan tenis gledamo na početku meča u trećem kolu kvalifikacija.

15:45

2:3 - BREJK!

Nije počelo onako kako smo očekivali, Alehandro Davidovič Fokina je veoma rastrčan već na startu susreta i prvi stiže do prednosti. U petom gemu prvog seta iskoristio je drugu brejk loptu i poveo protiv Novaka Đokovića.

15:34

2:1 - Potrajaće!

Prva tri gema u meču trajala su čak 16 minuta, a do sada nismo videli nijedan brejk. Novak Đoković ima prednost na prvoj promeni strana, a sada očekujemo i jači pritisak na servis španskog tenisera.

15:17

Meč počinje!

Novak Đoković će prvi servirati u trećem kolu Rolan Garosa! Pratimo veoma važan meč iz Pariza!

14:55

Današnji program!

Meč Novaka Đokovića i Alehandra Davidoviča Fokine zakazan je kao treći po redu na centralnom terenu kompleksa u Parizu. Pre Novaka Đokovića posao u trećem kolu obavile su Eliz Mertens i Arina Sabalenka.

Belgijanka je prva izašla na teren i savladala Džesiku Pegulu, da bi zatim Beloruskinja na terenu "počistila" Kamilu Rahimovu. To znači da ćemo uskroo videti na terenu najboljeg tenisera svih vremena!

14:35

O protivniku!

Alehandro Davidovič Fokina (23) je španski teniser koji ima švedsko i rusko poreklo. U karijeri nema nijednu ATP titulu, ali je veoma mlad stigao do svetskog vrha. Najbolji plasman mu je 24. pozicija na listi, a najbolji grend slem rezultat četvrtfinale Rolan Garosa iz 2021. godine. Šljaka mu je omiljena podloga i na njoj je igrao jedino masters finale u karijeri - 2022. godine je od Stefanosa Cicipasa izgubio finale Monte Karla. Takođe, na šljaci je osvojio jedinu dubl titulu u karijeri, a Robertom Karbaljesom Baenom podigao je pehar na turniru u Čileu.

Izvor: Profimedia
14:25

Međusobni skor - 2:1!

Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina su odigrali tri međusobna duela do sada i srpski teniser ima minimalnu prednost. Uspeo je Novak da savlada današnjeg protivnika na mastersu u Rimu i na Olimpijskim igrama u Tokiju tokom 2021. godine, ali je 2022. poražen od Španca na šljaci u Monte Karlu.

14:15

Poruka iz Pariza!

Ipak, najvažniji detalj o Đokovićevom učešću u Parizu ove godine je snažna poruka koju je sa terena poslao čitavom svetu, a posebno Srbima na Kosovu i Metohiji. Nekoliko dana kasnije istakao je da bi ponovo uradio isto! 

14:05

Do sada!

Novak Đoković je u prva dva meča na turniru bez većih problema stizao do pobeda. U prvoj rundi Rolan Garos savladao je Amerikanca srpskog porekla Aleksandra Kovačevića, dok je u drugom kolu bio bolji od mađarskog tenisera Martona Fučoviča.

13:55

Dobar dan!

Najbolji teniser svih vremena danas nastavlja pohod na 23. grend slem titulu, a i treći trofej na Rolan Garosu. Rival Novaka Đokovića u trećoj rundi biće španski igrač Alehandro Davidovič Fokina, inače veoma nezgodan teniser i trenutno 34. na ATP listi.

UKRATKO

  • Đoković - Davidovič Fokina 3:0 (7:6, 7:6, 6:2)
  • Treće kolo Rolan Garosa
  • Pobednik protiv Variljas/Hurkač
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije