• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Đoković Hačanov Rolan Garos prenos uživo livestream
 Đoković Hačanov Rolan Garos prenos uživo livestream

ĐOKOVIĆ SE MUČIO, PA PREGAZIO RUSA U PARIZU: Najbolji svih vremena u polufinalu Rolan Garosa!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srpski teniser se izborio za mesto među četvoricom najboljih.

 Đoković Hačanov Rolan Garos prenos uživo livestream Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena je još jednom stigao do polufinala Rolan Garosa. Novak Đoković je u četvrtfinalu drugog grend slema sezone savladao Karena Hačanova u četiri seta (4:6, 7:6, 6:2, 6:4) i tako zakazao okršaj pred finale sa Karlosom Alkarazom ili Stefanosom Cicipasom.

Nije danas bilo sve idealno - Đoković se više od sat vremena mučio u svakom gemu na Karenov servis, a tek je u finišu drugog seta pronašao rešenje. Do tada je tek sporadično uspjevao da osvoji poene u gemovima ruskog tenisera, ali onda... Taj-brejk drugog seta osvojio je bez izgubljenog poena i to je ugasio Hačanova!

Treći i četvrti set bili su jednosmjerna ulica na ovom meču. Novak Đoković je dominirao i bilo je evidentno da će se on naći u samoj završnici turnira koji je do sada osvojio dva puta. Ukoliko mu ove godine to pođe za rukom opet, srpski teniser će biti prvi muškarac sa 23 grend slem titule u singlu, kao i prvi muškarac sa minimalno tri pehara na svakom od četiri najveća turnira.

18:52

KRAJ MEČA!

Novak Đoković je završio posao protiv Karena Hačanova i igraće polufinale Rolan Garosa!

18:50

5:4 - Brejk, pa BREJK!

Novak Đoković je poklonio gem protivniku koji se tako vratio u četvrti set i potpuno izjednačio (4:4), ali je zato u devetom gemu rešio da ponovo povede. Srpski teniser je bez izgubljenog poena uzeo gem na servis Karena Hačanova, pa će sada servirati za pobedu! 

18:44

4:3 - Bilo je blizu!

Mogao je Novak Đoković lako da stigne i do 5:2 u četvrtom setu, ali je Karen Hačanov uspeo da se izvuče u gemu u kojem je servirao. Ipak, srpski teniser ima brejk prednosti i plasman u polufinale drži u svojim rukama.

18:30

3:1 - Spektakularan gem!

Nekoliko najboljih poena u čitavom meču videli smo u ovom gemu. Verovatno najbolji pripao je Karenu Hačanovu, ali je ceo gem otišao u ruke Novaka Đokovića. 

18:16

2:1 - Evo brejka!

Najbolji teniser svih vremena stiže do brejka već na početku četvrtog seta. Sada deluje da bi ovaj meč uskoro mogao i da se završi...

18:09

0:1 - Gem za Hačanova!

Kao da se oporavio Karen Hačanov od lakog i ubedljivog gubitka trećeg seta. Sada je servirao dobro, uspeo da osvaja poene u nizu i da stekne prednost na početku četvrtog seta.

18:02

DOMINACIJA!

Novak Đoković osvojio je treći set sa 6:2 i pokazao najbolju igru od početka turnira. Kako sad daleko deluje onakvo Noletovo mučenje na startu meča, promašaji i kontraritam. Ovo je pravi Nole!

17:58

5:2 - Dupli brejk!

Na terenu postoji samo Novak Đoković i on će u narednom gemu servirati za osvajanje trećeg seta. Majstor!

17:50

3:2 - Oporavak Hačanova?

Finiš drugog i početak trećeg seta bio je veoma mučan za Karena Hačanova jer nije mogao lako da osvaja gemove na svoj servis, ali... Popravio je to u petom gemu trećeg seta, odservirao dva asa u nizu i možda najavio da bi mogao da se vrati na nivo iz prvog seta.

17:43

2:1 - Blizu je bio dupli brejk!

Imao je Đoković šansu da stigne do drugog brejka na početku trećeg seta, čime bi praktično završio posao u ovom delu meča, ali se Hačanov izvukao iz neugodne situacije. Sa druge strane, Novak sada deluje sigurnije u gemovima u kojima servira.

17:33

1:0 - BREJK!

E to je Novak Đoković! Mašina je počela da melje i sada nema stajanja. Prvi gem trećeg seta bio je i prvi u ovom meču na kojem je Đoković stigao do brejk lopti, a treću je iskoristio da nakon više od deset minuta igre povede u trećem setu. Sada bi moglo da bude mnogo lakše!

17:23

Pauza!

Nakon osvajanja drugo seta Novak Đoković je napravio kratku pauzu i otišao do toaleta. Kolega Nemanja Stanojčić prenosi detalje sa lica mesta. Pogledajte: 

17:17

7:6 - KRAJ SETA!

Novak Đoković je osvojio drugi set i izjednačio protiv Karena Hačanova u četvrtfinalu Rolan Garosa! U taj-brejku drugog seta Novak nije prepustio nijedan poen protivniku - osvojio je tri na svoj servis i četiri na servis Karena Hačanova! 

17:16

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledao dodatni deo igre u drugom setu:

  • 1:0 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 2:0 - Đoković osvaja poen na servis Hačanova
  • 3:0 - Đoković osvaja poen na servis Hačanova
  • 4:0 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 5:0 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 6:0 - Đoković osvaja poen na servis Hačanova
  • 7:0 - Đoković osvaja poen na servis Hačanova
17:12

6:6 - TAJ-BREJK!

Zapretio je Novak Đoković nekoliko puta u 12. gemu drugog seta, ali nije uspeo da osvoji taj deo meča. Gledaćemo taj-brejk u drugom setu ovog okršaja.

17:03

6:5 - Druga šansa!

Ponovo će Karen Hačanov servirati za ostanak u setu, ali ovog puta pod drugačijim uslovima. Ukoliko Novak Đoković napravi prvi brejk, rezultat u setovima biće izjednačen, a ukoliko Hačanov uzme gem gledaćemo taj-brejk!

16:55

5:4 - Šansa!

Đoković je uspeo da osvoji sve gemove na svoj servis u drugom setu četvrtfinala protiv Karena Hačanova, pa će ruski teniser servirati za ostanak u setu. Ujedno, Novak će imati priliku da izjednači na 1:1 i tako situaciju vrati na početak.

16:47

4:3 - Novak vodi, ali...

I dalje nema brejka, čak ni brejk lopti za Novaka Đokovića. Previše je siguran u svoje udarce Karen Hačanov, a to se pre svega odnosi na servis.

16:39

3:2 - Pritisak!

Prvi put je Karen Hačanov svoj gem osvojio nakon što se igralo na razliku, što je pozitivan signal u ovom delu susreta. Đoković je uspeo da ga uvede u poene i kada on servira, što bi mogla da bude ogromna prednost za nastavak susreta. Nakon toga je novak lako osvojio gem na svoj servis, pa sada opet pokušava da napravi brejk. 

Izvor: FoNet/AP/Jean-Francois Badias
16:26

2:1 - Sad je važno!

Novak Đoković osvaja gemove na svoj servis, do sada nije imao većih problema u prva dva gema drugog seta, ali... Karen Hačanov fantastično servira i Đoković mora da pronađe način da osvaja više poena u njegovim gemovima.U prvih šest gemova u kojima je servirao ruski teniser, Đoković je osvojio samo sedam poena!

16:17

1:0 - Gem za Novaka!

Drugi set počinje osvojenim gemom Novaka Đokovića, koji je servirao i na početku ovog dela igre. Nadamo se da će sada ishod čitavog seta biti drugačiji.

16:10

4:6 - KRAJ SETA!

Novak Đoković je izgubio prvi set na ovogodišnjem Roland Garosu! Presudio je brejk koji je sredinom seta napravio Karen Hačanov, a zatim je ruski teniser sigurno čuvao sve gemove u kojima je servirao.

16:07

4:5 - Ostaje Novak u setu!

Imao je Karen Hačanov prilike da i u ovom gemu osvoji set, ali se to nije desilo. Moraće da servira za prednost, a to će biti poslednja prilika za Novaka Đokovića da izjednači u prvom setu i spreči gubitak tog dela igre. 

15:53

3:4 - Zaostatak...

Jedini gem u kojem smo videli brejk lopte bio je onaj u kojem je Karen Hačanov uspeo da uzme gem Novaku Đokoviću, na servis srpskog tenisera. I posle toga se situacija na Filip Šatrijeu smirila. Obojica su lako stigli do svojih gemova, pa Rus ulazi u finiš prvog seta uz prednost.

15:42

2:3 - BREJK!

Ruski teniser Karen Hačanov prvi zadaje udarac u četvrtfinalnom okršaju. Novak Đoković je izgubio gem u kojem je servirao nakon više od 10 minuta igre i brojnih brejk lopti koje je spasao! 

Izvor: Profimedia
15:27

2:1 - Siguran je Novak!

Nakon prve tri gema nema brejkova, a Đoković je veoma siguran kada servira. To je dobar znak!

15:19

1:0 - Tako treba!

Trijumfalno je počeo meč za Novaka Đokovića, nakon četiri minuta igre srpski teniser je osvojio prvi gem ovog susreta i napravio korak ka polufinalu Rolan Garosa. Moraće danas da ih napravi još mnogo.

15:14

Počinjemo!

Novak Đoković prvi servira u četvrtfinalnom okršaju protiv ruskog tenisera Karena Hačanova!

15:05

Reportaža iz Pariza!

Naš kolega Nemanja Stanojčića svakodnevno šalje mnogo materijala iz Pariza, a u njegovom jutarnjem javljanju mogli ste da pročitate kako svi na Rolan Garosu pričaju srpski! Zanimljiva opasna, dok je engleski omražen u glavnom gradu Francuske, na Rolan Garosu se često može čuti jezik kojim priča Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena.

14:50

Vreme je za Novaka!

"Znam da svi vi čekate da gledate Novaka, ali hvala vam što ste gledali i mene", rekla je Arina Sabalenka nakon što je u dva seta savladala elinu Svitolinu i "očistila" teren pred meč Đokovića i Hačanova. Prvi susret u muškom četvrtfinalu počinje uskoro.

14:35

Đokovićev put do četvrtfinala!

Novak do sada nije izgubio ni set na turniru u Parizu i sve svoje prepreke preskočio je prilično ubedljivo. Ovako je to izgledalo

  • Novak Đoković - Aelskandar Kovačević 6:3, 6:2, 7:6
  • Novak Đoković - Marton Fučovič 7:6, 6:0, 6:3
  • Novak Đoković - Alehandro Davidovič Fokina 7:6, 7:6, 6:2
  • Novak Đoković - Huan Pablo Variljas 6:3, 6:2, 6:2
14:25

Intervju iz Pariza!

"Kako će Alkaraz favorit ako je Đoković na turniru", rekao je legendarni Španac Serđi Brugera novinaru MONDA Nemanji Stanojčiću, dok su razgovarali na Rolan Garosu. Pročitajte sve o njihovom susretu.

14:10

Ko je Karen Hačanov?

Ruski teniser Karen Hačanov (27) naredni je protivnik Novaka Đokovića u Parizu, a njih dvojica imaju jednu zanimljivu povezanost. Nakon što je napunio 15 godina, tada veoma talentovani Hačanov se preselio u Hrvatsku i teniski nastavio da se razvija pod budnim okom Vedrana Martića, nekadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića! Znači, među njima ne bi trebalo da bude tajni...

Karen je na ovogodišnjem Rolan Garosu potvrdio povratak u Top10, ali još nije blizu da izjednači svoj najbolji plasman u karijeri - osmu poziciju na ATP listi. Inače, četvrtfinale mu je najbolji rezultat u Parizu, dok je na Australijan openu i US openu - na poslednja dva grend slem turnira - igrao polufinala. U karijeri ima četiri ATP titule, srebro sa Olimpijskih igara, trofej u Dejvis kupu i izuzetno loš učinak protiv Đokovića, samo jednu pobedu u devet dosadašnjih mečeva. 

13:55

Drugi meč dana!

Drugi okršaj na terenu Filip Šatrije je četvrtfinalni meč ženskog dela turnira između Ukrajinke Eline Svitoline i Beloruskinje Arine Sabalenke, koja je možda i najveći favorit da pokvari planove Ige Švjontek. Beloruskinja je osvojila prvi set ovog meča, pa je trenutno bliža polufinalu turnira u Parizu.

13:50

Prvi meč dana!

Teniski program na terenu Filip Šatrije počeo je okršajem Čehinje Karoline Muhove i Ruskinje anastasije Pavljučenkove koja je kao 333. teniserka sveta stigla među osam najboljih. Ipak, tu je morala da se zaustavi, češka teniserka je bila bolja u dva seta - 7:5, 6:2.

13:45

Dobar dan!

Najbolji teniser svih vremena ima još samo tri prepreke do osvajanja svog trećeg pehara na Rolan Garosu - prva od njih je Rus Karen Hačanov. Okršaj u četvrtfinalu turnira zakazan je kao treći na centralnom terenu, nakon što devojke završe današnje mečeve u istoj fazi turnira.

UKRATKO

  • Novak Đoković - Karen Hačanov 3:1 (4:6, 7:6, 6:2, 6:4)
  • U polufinalu 12. put
  • Polufinale protiv Alkaraz/Cicipas
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije