• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"KAD MOŽE NOVAK, ŠTO NE MOGU I JA!" - Ona je najbolja priča iz Pariza: Zbog Đokovića pravi čuda, a sad je čeka najbolja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Brazilska teniserka Beatriz Hadad Maja je napravila niz iznenađenja na Rolan Garosu, a počelo je Novakovom porukom.

 Beatriz Hadad Maja o Novaku Đokoviću Izvor: Youtube/Paul Grogan/printscreen

Najveća senzacija ovogodišnjeg Rolan Garosa je brazilska teniserka Beatriz Hadad Maja koja je stigla čak do polufinala, iako je na početku turnira bila potpuni autsajder. Tada je maštala samo o plasmanu u treće kolo, to bi bio izuzetno dobar rezultat za nju, ali mentalitet koji je pokazala u Parizu dobio je pravu nagradu. Uz malu pomoć Novaka Đokovića koji joj je inspiracija, Beatriz je napravila rezultat karijere.

Nakon što je savladala Ons Žaber u četvrtfinalu Rolan Garosa, na konferenciji je govorila o velikom rezultatu u svojoj karijeri, ali i o najboljem teniseru svih vremena. Ponovo je pomenula Đokovića, a novinari su to i željeli da čuju - srpski teniser je uvijek važan medijima!

“Vau, baš sam srećna. Prošli put sam ubjedljivo izgubila od nje. Sada smo igrale na ‘Šatrijeu’, nije bilo lako. Ona voli da igra drop-šotove, ja sam agresivnija. Zbog svega toga morala sam da budem strpljiva i da čekam svoje šanse", počela je Beatriz, a zatim otkrila kako je dobila meč: "Teniski meč je maraton i to je moj kvalitet, nikad ne odustajem, čekam svoj momenat. Ne predajem se ni kada griješim, sve se promijenilo u taj-brejku, tada sam promijenila sve."

Teniserka koja je prethodnih godina imala mnogo problema - povrede, koronu, optužbe za doping, drastičan pad na WTA listi - sada je napravila rezultat karijere na drugom grend slemu sezone. Nikada ranije nije prošla drugo kolo Rolan Garosa, a sada je morala da proslavi ulazak u polufinale! 

"Nisam razmišljala mnogo, samo sam podigla ruke i stavila ih na glavu. Prvi cilj mi je bio da prodjem u treće kolo. Kada si među osam najboljih, znači da si odlična. Nisam mogla da vjerujem kad se završilo. Bila sam u stanju šoka poslije posljednjeg poena. Žaber je sjajna teniserka, jedna stvar je osvojiti set, druga dobiti meč. Sada treba da se oporavim, Igu poznajem odlično. Mentalitet je tu. Igrala sam sa njom prošle godine, ona je broj jedan i najbolja je, sjajna je i kao osoba, prava šampionka. Boriću se do posljednjeg poena”, ispričala je Hadad Maja.

Za kraj, Hadad Maja je ponovo pričala o razgovoru koji je imala sa trenerom, a koji joj je Novakovim snimkom rastjerao nervozu. “Bila sam nervozna protiv Sare, onda mi je trener poslao link da je i Novak nervozan i osjeća pritisak. Shvatila sam da i oni osjećaju to, pa onda zašto ja ne bih. Moram da ostanem na zemlji i sve to pomoglo mi je da shvatim da smo svi mi ljudska bića. Kad su Novak i Rafa nervozni, zašto ne bih ja bila”, rekla je na kraju konferencije teniserka iz Brazila. Očigledno joj uspjesi Novaka Đokovića daju snagu da i ona bilježi dobre rezultate.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC