• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak Đoković - Kasper Rud uživo prenos finale Rolan Garos Eurosport livestream
 Novak Đoković - Kasper Rud uživo prenos finale Rolan Garos Eurosport livestream

KOME NIJE JASNO? NOVAK ĐOKOVIĆ JE NAJVEĆI SVIH VREMENA! Osvojio je Rolan Garos, prestigao Nadala - ON JE ISTORIJA TENISA

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i ko god vam kaže drugačije nije vam prijatelj.

 Novak Đoković - Kasper Rud uživo prenos finale Rolan Garos Eurosport livestream Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Najbolji svih vremena i sada više nema nikakve priča o tome. Novak Đoković je pobjedom nad Kasperom Rudom (7:6, 6:3, 7:5) u finalu Rolan Garosa stigao do 23. grend slem titule i time postao najuspješniji muškarac u istoriji svjetskog tenisa. Niko prije srpskog tenisera nije stigao do ovog rezultata, a pitanje je i da li će!

Novak Đoković je po treći put u karijeri osvojio grend slem na šljaci i time na još jedan način ispisao istoriju. Jedini je čovjek u istoriji koji ima po tri trofeja sa svakog od četiri najveća turnira. I to će biti jako teško dostići u narednim godinama, koliko god da se tenis bude igrao!

Što se tiče samog finalnog meča, Đoković je slabije počeo susret, ali se brzo "upalio". Uspio je sredinom prvog seta da nadoknadi brejk zaostatka koji je imao sa samog početka meča, zatim je u taj-brejku pokazao moć Rudu, a u preostala dva seta bilo je mnogo lakše. Posebno u drugom, gdje se mladi Norvežanin ništa nije pitao. U trećem je imao svoje šanse i stvarno igrao dobro, sve dok nije kapitulirao u pretposljednjem gemu na meču. Ali, ko da mu zamjeri... Igrao je protiv najvećeg ikad!

Možda će vas zanimati

18:22

KRAJ - 7:6, 6:3, 7:5!

Novak Đoković je pobedio Kaspera Ruda i osvojio Rolan Garos za 2023. godinu. Ovo je treća titula za Srbina na jedinom grend slemu koji se igra na šljaci, ali i 23. grend slem titula ukupno, po čemu je rekorder. Nijedan muškarac ih nema više! 

18:20

NOLE LEGENDO!

Kolega Nemanja Stanojčić, kojem sada zavidimo što je na tribinama stadiona Filip Šatrije, javlja da publika u Parizu skandira "Nole, legendo". E, ako je neko zaslužio, nakon svega što su mu radili tokom turnira...

18:19

BREJK - 6:5!

Novak Đoković pravi prvi brejk u trećem setu i posle pauze će servirati za pobedu u Parizu, ali i za istoriju svetskog tenisa - 23. grend slem u karijeri! 

18:13

Šteta - 4:5!

Umesto vinera za izjednačenje  u finišu gema, bio je to mali aut Novaka Đokovića. Kasper Rud još jednom uspeva da sačuva prednost, a sprski teniser će sada servirati za ostanak u trećem setu. Inače, Đokoviću je tokom finala Rolan Garosa stigla podrška i od Nika Kirjosa!

18:01

Isto odstojanje - 3:4!

Norveški teniser i dalje odoleva napadima Novaka Đokovića, pa i posle sedam gemova u trećem setu ima minimalnu prednost. Još nismo videli brejk u ovom delu susreta.

17:52

Blizu je, blizu - 2:3!

Novak Đoković lako osvaja gemove na svoj servis, Kasper Rud se muči. Ako je sudeći po tome, blizu smo trenutka kada će srpski teniser napraviti brejk i napraviti ogroman korak ka pobedi u ovom meču. Za sada, treći set prolazi bez brejkova.

17:45

Poznate face gledaju meč!

Znate ko je na tribinama stadiona Filip Šatrije? Brojni poznati sportisti, ali i ličnosti iz drugih oblasti, posmatraju kako Novak Đoković piše istoriju.

17:43

Drži se Rud - 1:2!

Novak Đoković lako u svom gemu, bez izgubljenog poena, a onda malo jači pritisak na Kaspera Ruda. Probao je Novak da unese neizvesnost u ovaj gem, ali je Norvežanin odbio taj napad.

17:34

Rud stiže do prednosti - 0:1!

Norveški teniser je prvi servirao na početku trećeg seta i bez većih problema stigao je do prednosti. Dugo mu se to nije desilo u ovom meču, još od kraja prvog seta.

17:24

KRAJ SETA - 6:3!

Najbolji teniser svih vremena vodi 2:0 u setovima protiv Kaspera Ruda, u finalu Rolan Garosa! 

17:16

Još jedan - 5:2!

Kasper Rud ne igra ni približno dobro kao u prvom setu, a to znači da Novak Đoković i sa pola snage može rutinski da osvaja gemove. Trenutno mu fali samo jedan da stigne do 2:0 u setovima, što bi verovatno bio rezultat nakon kojeg bi Norvežanin dodatno "pao".

17:05

Za sve se pita Novak - 4:1!

Kasper Rud je uspeo da osvoji prvi gem na svoj servis, ali je Novak Đoković zadržao distancu nakon što je odlično odservirao u petom gemu drugog seta. Srpski teniser je na dva koraka od osvajanja ovog dela igre, što bi bio još jedan veliki korak ka istoriji.

16:57

Poslednji poen prvog seta!

Kamera je pratila samo Novaka, a ovako je to izgledalo:

16:55

Rutinski... - 3:0!

Set prednosti, brejk prednosti i moć! Kasper Rud ima najbolju poziciju za posmatranje istorije, u ovim trenucima može samo da gleda kako igra Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena! 

Izvor: Profimedia

16:52

BREJK - 2:0!

Četvrtu brejk loptu u drugom gemu drugog seta koristi Novaka Đoković i sada pored prednosti ostvarene u prvom setu ima prednost i u nastavku meča. Ovo je teren na kojem se Novak izuzetno dobro snalazi!

16:43

Savršeno - 1:0!

Nakon što je u finišu prvog seta razbio Kaspera Ruda, Novak Đoković i drugi počinje u velikom stilu. Prvi gem nastavka osvojio je bez izgubljenog poena.

16:32

KRAJ SETA - 7:6!

Najbolji tenis svih vremena je na dva koraka od istorije, vodi 1:0 u setovima! Uspeo je u taj-brejku prvog seta da potpuno slomi otpor Kaspera Ruda, pokaže mu ko je mentalno najjači teniser na svetu i rutinski povede u finalu Rolan Garosa.

16:31

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledao odlučujući deo prvog seta:

  • 1:0 - Đoković osvaja poen na servis Ruda
  • 2:0 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 3:0 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 3:1 - Rud osvaja poen na svoj servis
  • 4:1 - Đoković osvaja poen na servis Ruda
  • 5:1 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 6:1 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 7:1 - Đoković osvaja poen na servis Ruda
16:24

TAJ-BREJK!

Novak Đoković je odservirao na najvišem mogućem nivou, pa ćemo prvi set završiti taj-brejkom.

16:21

Rasprava - 5:6!

Kasper Rud je osvojio šesti gem u setu, a Novak Đoković je jasno pokazao emocije nakon toga. Najbolji srpski sportista ušao je u raspravu sa sudijom u stolici, a njih dvojica su tokom nekoliko desetina sekunda govorili oko detalja iz prethodnog gema. Đokoviću je zasmetalo što sudija Dumosoa previše požuruje igrače kada je pauza između gemova. 

16:17

Idemo dalje - 5:5!

Ponadao se Kasper Rud da bi mogao do brejk i set lopti u desetom gemu, ali Novak Đoković rutinski završava posao u tom delu meča i pritisak prebacuje na mlađeg kolegu. Ako je Rudu za utehu, osvojio je najbolji poen na meču do sada: 

16:10

PAO JE NOVAK!

U finišu devetog gema Novak Đoković je pao, a Kasper Rud iskoristio priliku da osvoji i peti gem u ovom setu. Đokovićev pad nije bio strašan, samo se isprljao od šljake koja mu se zalepila za telo i opremu.

16:01

IDEMO - 4:4!

Nije ovo bio nimalo lak gem za Novaka Đokovića, ali je srpski teniser uspeo da ga osvoji i da po prvi put u ovom meču poravna rezultat. Sad bi mogao i da prelomi prvi set u svoju korist! 

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

15:52

BREJK - 3:4!

E, to je Novak Đoković! Srpski teniser stiže do brejka sredinom prvog seta i sada će servirati za potpuno izjednačenje u ovom delu susreta. Biće ovo izuzetno važan gem za Đokovića.

15:46

ĆUTI BRE!

Publika u Parizu je bila prilično mirna na početku meča, ali je Novak ipak morao da "interveniše". Kolega Stanojčić sa lica mesta javlja da se jasno čulo "Ćuti, bre!", a ostaje pitanje samo da li je to Novak Đoković rekao nekome u publici ili su navijači na stadionu Filip Šatrije pričali međusobno..

15:42

Ne da se Rud - 1:4!

Iako je i u ovom gemu Novak zapretio, mladi norveški teniser je uspeo da osvoji gem. Đoković je ponovo pravio neuobičajene greške tokom poena, a Kasper je to koristio na pravi način. 

Izvor: Profimedia

15:38

Prvi gem - 1:3!

Tek u četvrtom gemu finala Novak Đoković je uspeo da se "upiše" na semafor. Osvojio je gem na svoj servis, a sada će pokušati da izvrši pritisak na Ruda!

15:33

Teško... - 0:3!

Novak Đoković je loše ušao u meč i u prva tri gema - a svi su pripali Kasperu Rudu - napravio je ogroman broj grešaka. Muči se u ovim trenucima najbolji teniser svih vremena.

15:26

BREJK - 0:2!

Novak je više od deset min uta igrao prvi gem na svoj servis, a na kraju je Kasper Rud stigao do brejka. Norvežanin je iskoristio treću brejk loptu i na samom početku meča ima opipljivu prednost.

15:14

Rud siguran - 0:1!

Novak Đoković je prvi gem u finalu izgubio bez osvojenog poena. Rud je veoma dobro servirao na početku meča i srpskom teniseru nije ostavio previše šansi za igru.

15:11

POČINJEMO!

Norveški teniser Kasper Rud servira na početku finala Rolan Garosa za 2023. godine. Ajde, Nole!

15:10

Šta kaže DelPo?

Nekadašnji argentinski teniser Huan Martin Del Potro istakao je na svom Tviter profilu da Kasper Rud nema nikakve šanse, ako obojica odigraju dobar meč danas u Parizu!

15:05

Bez zvižduka!

Za razliku od nekih prethodnih mečeva na turniru, izuzetno zahtevna publika u Parizu nije ispratila Novakov ulazak na stadion zvižducima. Ovog puta su se čuli aplauzi, kao i povici "Nole, Nole".

15:00

Početak!

Ovako je izgledala ceremonija svečanog otvaranja finalnog meča na Rolan Garosu. Podsećamo, Novak Đoković će se boriti za istorijsku 23. grend slem titulu, dok Kasper Rud nakon dva poraza u finalu želi prvi trofej na nekom od četiri najveća turnira.

14:55

Otvaraju krov?!

U ovim trenucima deluje kao da su Francuzi izgubili kompas. Iako se činilo da će zbog kiše koja je najavljena za pola četiri biti zatvoren krov na centralnom terenu, sada se on ponovo otvara. Ova situacija zbunila je i našeg kolegu Nemanju Stanojčića, koji sada ima velikih problema jer ne zna da li naočare za sunce da drži zakačene za majicu ili na glavi.

14:45

Detalji sa treninga!

Današnji trening, odnosno zagrevanje za finale Rolan Garosa, snimale su i kamere turnira. Novak Đoković se na terenu pojavio sa sinom Stefanom koji mu je u jednom trenutku dobacivao loptice, a na kraju se i pozdravio sa tatinim stručnim štabom jer je deo tima koji Novaka vuče ka 23. grend slemu. Pogledajte kako je to bilo:

14:35

Pomera se početak!

Meč između Novaka Đokovića i Kaspera Ruda neće početi na vreme, pošto su organizatori odlučili da zatvore krov. Nema još kiše, ali se očekuje i ne žele nikakav prekid kroz pola sata ili sat.

Očekuje se da će meč početi nešto posle 15 časova, dok je kiša u Parizu najavljena za 15:30!

14:25

Novakova poslednja izjava!

Pred finale Rolan Garosa protiv Kaspera Ruda, Novak Đoković se još jednom oglasio! Ovog puta je govorio za zvanične kanale turnira koji pokušava da osvoji treći put u karijeri.

14:10

Atmosfera u Parizu!

Kako je trenutno u glavnom gradu Francuske? MONDO ima čoveka na licu mesta, a kolega Nemanja Stanojčić nam javlja šta rade srpski navijači pred početak finala.

13:55

Prvo vam uzme noge...

O tome kako Novak Đoković igra i na koji način pobeđuje rivale često govori Endi Rodik, nekadašnji teniser. On je i posle polufinala protiv Karlosa Alkaraza imao zanimljivo viđenje situacije

Izvor: MN Press/Youtube/Overheard with Evan Smith/printscreen
13:40

I Amerikancima postalo jasno!

Najbolji teniser svih vremena često je osporavan, posebno u Evropi i SAD, ali čini se da stvari dolaze na svoje mesto. Impresivna karijera mora da se poštuje, a jedan američki novinar ukazao je svojim zemljacima da treba da promene gledanje na stvari i počnu da vole Novaka Đokovića!

13:25

Gledaćemo nebo!

Za razliku od prethodne dve nedelje u kojima na nebu iznad Pariza nije bilo ni oblačića, danas je situacija malo drugačija. Kako kolega Stanojčić javlja sa lica mesta, najavljeno je nešto lošije vreme nego prethodnih dana, pa ćemo morati da brinemo oko padavina u glavnom gradu Francuske. Srećom, teren Filip Šatrije ima krov i odigravanje meča neće biti pod znakom pitanja! 

Izvor: Profimedia
13:15

Đoković nije zaboravio!

Sećate se 2009. godine i Australijan opena, na kojem Novak Đoković nije mogao da završi meč zbog bolova? Mnogi su to zaboravili, pa se i deceniju i po kasnije priča o velikom gospodinu Rodžeru Federeru, iako je tada mladog kolega "gurnuo pod voz". Izuzetno neprikladno se Švajcarac ponašao u medijima, a srpski teniser mu je očitao lekciju kada je gospodski pričao o Karlosu Alkarazu! 

Izvor: YouTube/US Open Tennis Champioships/Roland Garros/Screenshot
13:05

Za šta sve igra Novak Đoković?

Spisak stvari koje Novak može da uradi u finalu Rolan Garosa je impresivan, a na njemu su rekordi po broju grend slem titula, nedelje na prvom mestu ATP liste i možda i najbitnije - poruka mladim da još nije njihovo vreme!

12:55

Detalji sa treninga!

Najbolji teniser svih vremena priprema se za finale Rolan Garosa, a pored njega se na terenu našao i sin Stefan. Pročitajte utiske iz Pariza kolege Nemanje Stanojčića i pogledajte materijal koji je poslao sa Novakovog poslednjeg izlaska na šljaku pred finalni meč!

12:45

Oglasio se i sinoć!

Iako je već razmišljao o meču protiv Kaspera Ruda, Novak Đoković je u subotu uveče ispratio uspeh mladog hrvatskog tenisera Dina Prižmića i čestitao mu osvajanje juniorskog grend slema

Izvor: Instagram/djokernole/Printscreen
12:35

Najava meča!

Da li će se danas u Parizu ispisati teniska istorija? Novak Đoković ima zadatak da to uradi!

12:35

Dobar dan!

Spremni? Danas nema izgovora! Novak Đoković igra za istoriju svetskog tenisa, da uradi nešto što nijedan muškarac pre njega nije - osvoji 23. grend slem titulu. Protivnik u finalu Rolan Garosa biće norvežanin Kasper Rud, a srpski teniser je veliki favorit.

UKRATKO

  • Đoković - Rud 3:0 (7:6, 6:3, 7:6)
  • Novak osvojio 23. grend slem
  • Treći Rolan Garos u karijeri
učitaj još +

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Može osvojiti 77 GS, Federer je najveći svih vremena, a tenis najdosadniji "sport", golf, snuker, pikado su bolji

BL

@Jaaa Ako ti je dosadno, zašto si gledao i komentarišeš? A Federer je tipični predstavnik povlaštenih, niti je gospodin, niti najveći. Nole je za sviju njih teniska legenda i ljudina.

Najnovije