• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vikao je da bacam bombe, plakala sam kao beba!" Teniserka se slomila zbog rata u Ukrajini - više ne može da trpi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedna od najboljih teniserki svijeta Arina Sabalenka ponovo je pričala o strašnim situacijama koje joj se događaju.

 Arina Sabalenka slomljena zbog rata u Ukrajini Izvor: Profimedia

Rat u Ukrajini napravio je ogromne probleme brojnim sportistima iz Rusije i Ukrajine, jer su tokom posljednje dvije godine često bili spriječeni da se takmiče protiv svojih kolega iz ostatka svijeta. Iako nisu krivi za ono što se dešava na istoku Ukrajine, oni su žrtve - posljednjih mejseci djeluje da najteži teret pada na leđa bjeloruske teniserke Arine Sabalenke, koja je tokom Rolan Garosa imala ogromnih problema.

Bjeloruskinja je nekoliko puta propuštala konferencije za medije, a u dogovoru sa organizatorima je imala mogućnost da izbjegava svaki razgovor sa novinarima u kojima je bilo naznaka da će se pričati o ratu. Iako je nekoliko puta istakla da u ovom trenutku ne podržava predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, Sabalenka prolazi kroz teške periode u karijeri jer se stalno bori sa pritiskom koji joj ukrajinske teniserke i njihovi treneri nameću tokom turnira. O jednom od takvih slučajeva pričala je za francuski "Ekip".

"Jednog dana mi je trener jedne ukrajinske igračice rekao da mu je drago što sam izgubila. Ušla sam u kancelarije WTA, plakala sam kao beba, nisam mogla da pričam. Pratio me je i vikao da ja bacam bombe... Ne podržavamo rat. Šta očekujete od nas? Da vičemo ‘ne ratu‘?", izjavila je Sabalenka.

Sabalenka je još prije drugog grend slema sezone govorila o tome da je i njoj teško kada se priča o ratu, ali da za to niko ne mari jer je iz Bjelorusije. Javno je upitala šta je to loše uradila teniserkama iz Ukrajine, koje je gledaju ispod oka, ali odgovor nije dobila! U međuvremenu je izbacila Martu Kostjuk i Elinu Svitolinu sa Rolan Garosa, što su pratili veliki skandali.

Arina je željela da se pozdravi sa protivnicama koje je savladala, ali Ukrajinke nisu imale namjeru da joj priđu na mreži, zbog čega je publika u Parizu stala na stranu Bjeloruskinje! Takođe, Rolan Garos je pokušao da je zaštiti od neprijatnih susreta sa novinarima, kako bi mogla da se fokusira na tenis tokom turnira na kojem je stigla do polufinala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC