• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RTRS skoro tri decenije uz Međunarodni rukometni TV turnir šampiona: Morali smo da odbijemo četiri, pet evropskih ekipa!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ozvaničena saradnja Radio-televizije Republike Srpske i TV Turnira šampiona, koji će od 14. do 18. avgusta okupiti rukometne zvijezde u Doboju.

 Međunarodni rukometni TV turnir šampiona Doboj i RTRS potpisan ugovor o saradnji Izvor: MONDO/Goran Arbutina

54. po redu „Međunarodni rukometni TV turnir šampiona Doboj 2023“ održaće se od 14. do 18. avgusta uz podršku Radio-televizije Republike Srpske koja je medijski pokrovitelj i koja će direktno prenositi mečeve iz Doboja.

U prostorijama RTRS u četvrtak je ozvaničena saradnja i potpisivanjem ugovora između ove medijske kuće i TV turnira šampiona.

"Mi već 27 godina učestvujemo u ovom projektu, tačnije od 1996. godine , vjerujem da je to uticalo i na sam naziv turnira. Pratimo ovaj rukometni turnir iz mnogo razloga, ne samo sportskih. TV turnir šampiona doprinosi ne samo promociji rukometa, već i promociji Doboja i Republike Srpske na najljepši mogući način. Saradnja je sasvim prirodna i opravdana i trajaće još godinama na obostranu korist. Mi ćemo na prvom kanalu prenositi najzanimljivie utakmice i omogućiti gledaocima da vide vrhunske rukometaše, a nadamo se i pomoći organizatorima da se turni još bolje pozicionira na medijskoj sceni a i u svijetu sporta", rekla je Dijana Milanković, direktor RTRS-a.

Proslavljeni rukometaš, a sada predsjednik Izvršnog odbora TV turnira šampiona , Danijel Šarić rekao je da njemu i njegovom timu, kojem je ovo prva godina na čelu organizacije turnira, prija podrška RTRS-a i da će vrijeme sigurno pokazati da su na pravom putu.

"Ja kao igrač uvijek sam razmišljao, a sada kao organizator smatram da je RTRS naša kuća. Kabinet Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika je glavni pokrovitelj, tu je i kabinet gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića, medijski pokrovitelj je RTRS, a dijamanstki sponzor je kompanija Mocart“, rekao je Šarić, a onda predstavio učesnike koji će se boriti za prestižni trofej.

"Posljednji put kao igrač bio sam na ovom turniru sa Barselonom, samim tim bila mi je želja da u novoj ulozi, u prvoj godini na čelu turnira, Barselona bude učesnik i to mi se ostvarilo. Monpelje je dva, tri puta bio pobjednik Lige šampiona, mnogi igrači sa ovih prostora su igrali tamo, Mladen Bojinović je najbolji streijalac u istoriji kluba, Al Ahli je prošlogodišnji pobjednik, tu su Zagreb, Celje koji imaju svoju rukometnu istoriju, a tu su Pelister, Vojvodina i domaćin Sloga“, rekao je Šarić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

On je istakao da nije bilo teško obezbijediti učešće vrhunskih ekipa na turniru, te da je još nekoliko evropskih ekipa željelo da dođe u Doboj.

"Već u januaru smo moj tim i ja i zatvorili krug timova koji učestvuju. Nažalost, imamo četiri ili pet ekipa iz Lige šampiona kojima smo morali da se zahvalimo na interesovanju. Prepoznali su tu neku novu energiju, bio sam na Fajnal foru u Kelnu i morao sam da se zahvalim nekim evropskim ekipama. Daće Bog da ih ugostimo sljedeće godine. Nama je ovo prva godina, želimo da napravimo nove iskorake, za sad nam polazi za rukom, drugi su to prepoznali i ponosan sam na to. Ponosam sam zato što sam izabrao ovaj put jer smatram da sa mladim snagama sa energijom donijećemo velike promjene“, istakao je Šarić.

Kako je najavljeno, prvi put će otvaranje u 20.30 časova, prije toga biće održana parada sporta kroz grada, a u 21.15 će biti odigrana prva utakmica turnira između Monpeljea i Sloge.

"Prije finala ćemo okupiti generaciju iz 1986. što će biti njihovo prvo okupljanje otkako su osvojili zlatnu medalju, nismo zaboravili ljude koji su začetnici rukometa. Raduje me što ćemo sve te dane imati veliki broj djece koji će učestvovati i u organizaciji i za mene je to veliki pomak", naveo je Šarić.

Dnevnekarte za TV turnir šampiona u Dobojuiznosiće 10 KM, a paket za četiri dana 30 KM, a prvi put ćemo na turniru imati fan zonu, uz veliki broj ne samo srportskih, nego i drugih sadržaja, kako bi ljudi osjetili da su zaista dobrodošli u Doboj i u Republici Srpsku, navode orrganizatori.

"U razgovorima smo sa brojnim našim prijateljima, sportskim radnicimakoji će doći na turnir. Mislim da ćete biti jako iznenađeni jednim imenom i prezimenom“, zaključio je Šarić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC