• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 đoković siner vimbldon polufinale uživo prenos livestream
 đoković siner vimbldon polufinale uživo prenos livestream

Najbolji svih vremena - u Londonu su opet vidjeli Novaka! Nervirali ga sudija i publika: opsovao, pa otišao u finale!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković izborio je plasman u finale Vimbldona, gdje želi osmu titulu.

 đoković siner vimbldon polufinale uživo prenos livestream Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena savladao je Janika Sinera 3:0 (6:3, 6:4, 7:6) u polufinalu Vimbldona i u nedjelju će igrati za 24. grend slem titulu. Do tog meča stigao je impresivnom partijom protiv 14 godina mlađeg italijanskog tenisera, koji je tek u trećem setu bio stvarno ravnopravan rival.

Prvi set obilježio je brej ku drugom, a drugi set brejk u trećem gemu. Te dvije situacije bile su prelomne - Đoković je čuvao prednost do kraja, a Siner nije uspijevao da ga ugrozi i da preokrene tok ovog okršaja. Đokovića u ključnim momentima susreta nije poremetila ni odluka sudije Hejga koji je u jednom gemu oduzeo poen Novaku i dodijelio mu opomenu zbog prekoračenja vremena. "Najjača glava svjetskog sporta" ostala je fokusirana i vrlo brzo završila posao.

Doduše, uz male probleme u trećem setu. Morao je da se suoči sa nekoliko brejk lopti, propuštao je svoje šanse da dođe do prednosti, a na kraju je Janik Siner imao i set lopte na Đokovićev servis. Krenuo je Siner bolje i u taj-brejk, ali zna se već da je to omiljeni dio igre Novaka Đokovića.

Finale Vimbldona za 2023. godine Novak Đoković će igrati protiv Karlosa Alkaraza ili Danila Medvedeva. Oni će u međusobnom meču odlučiti drugog finalistu, tenisera koji će za zadatak imati da zaustavi Novaka na putu ka istoriji. Trenutno su na talonu osma titula na Vimbldonu, 24. grend slem, korak ka sva četiri grend slema u sezoni, peti Vimbldon u nizu,...

17:26

KRAJ MEČA - 3:0!

Najbolji teniser svih vremena je u svom devetom finalu Vimbldona, nakon što je savladao Janika Sinera u tri seta (6:3, 6:4, 7:6)! Još jedan korak od istorije - osme titule u Londonu i 24. grend slem titule u karijeri.

17:25

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledao odlučujući dio trećeg seta:

  • 0:1 - Siner osvaja poen na svoj servis
  • 0:2 - Siner osvaja poen na Đokovićev servis
  • 1:2 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 1:3 - Siner osvaja poen na svoj servis
  • 2:3 - Đoković osvaja poen na Sinerov servis
  • 3:3 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 4:3 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 4:4 - Siner osvaja poen na svoj servis
  • 5:4 - Đoković osvaja poen na Sinerov servis
  • 6:4 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 7:4 - Đoković osvaja poen na svoj servis
17:16

6:6 - TAJ-BREJK!

Gledaćemo odlučujući dio trećeg seta. Znate kakav je Novak Đokovoić kad se "lomi" rezultat?

17:11

5:6 - Ima Janik minimum taj-brejk!

Još jednom Novak Đoković mora da servira za opstanak u trećem setu. Italijanski teniser je prilično lako stigao do šestog gema.

17:08

5:5 - SAD SE ZAPALIO!

Publika ga je nervirala, morao je da spasi dvije set lopte, a zatim je svima na stadionu pokazao kako će morati da trljaju oči i brišu suze nakon što ih rasplače!

17:06

PSOVKE!

Iznervirali su navijači u Londonu Novaka Đokovića, sočno je opsovao u njihovom pravcu nakon što je spasao dvije set lopte. Nećemo prenositi riječi, ali bilo je jasno šta je poručio onima koji su ga nekoliko sekundi ranije ometali nakon što je prvi servis na set loptu izbacio u aut.

17:00

4:5 - Sad je već drama!

Janik Siner ne popušta, a Novak Đoković nije dolazio do pravih šansi za brejk u posljednjih nekoliko gemova. Serviraće srpski teniser za ostanak u trećem setu.

16:56

4:4 - Opet je egal!

Statistika kaže da je Janik Siner ozbiljno pojačao udarce u trećem setu, a vjerovatno je to glavni razlog za ujednačeni rezultat u ovom dijelu meča. Moraće i Novak da "pojača" kako bi prelomio meč.

16:52

3:4 - Još se čeka kiks Sinera!

Italijanski teniser u trećem setu izgleda mnogo ozbiljnije nego u prva dva, što pokazuje i rezultat. Nema brejka za sada.

16:49

3:3 - Rutina!

Šesti gem trećeg seta osvojen bez ikakvih problema! Ponovo je neriješeno, Đoković čuva svoje servise i sada će vršiti pritisak na sinera u finišu ovog dijela igre. 

Izvor: Profimedia
16:43

2:3 - Dobro igra Siner!

Veoma siguran na svoj servis mladi italijanski servis, riješio je da skupo proda kožu u polufinalu Vimbldona!

16:38

2:2 - Prvi put!

U trećem setu prvi put vidimo rezultat 2:2 u gemovima. U prethodna dva seta Novak Đoković je prije četvrtog gema uspijevao da napravi brejkove i zatim sačuva svoj servis do kraja. Sada će to morati da uradi u kasnijoj fazi.

16:33

1:2 - Izvukao se!

Imao je Janik Siner ogromnih problema u trećem gemu trećeg seta. Suočio se sa tri uzastopne brejk lopte, ali je uspio da ih preživi i ostane u ovom setu. I dalje ima čemu da se nada, Đoković nije stigao do rane prednosti kao u prva dva dijela meča. 

Izvor: Profimedia
16:26

1:1 - Izjednačenje!

Iako servisi Novaka Đokovića nisu ubitačni, najbolji svih vremena danas ljubomorno čuva gemove u kojima servira.

16:23

0:1 - Opet Siner vodi!

Italijanski teniser osvaja gem na svoj servis na početku trećeg seta, ali to smo već gledali na početku drugog dijela meča.

16:20

Statistika drugog seta!

Ovako je to izgledalo:

16:17

KRAJ DRUGOG SETA - 6:4!

Novak Đoković je i u drugom setu prilično lako završio posao, a više problema zadao mu je sudija Hejg nego Janik Siner, koji zapravo igra veoma dobar meč u polufinalu Vimbldona.

16:15

5:4 - Sad je važno!

Siner je osvojio svoj gem, a ukoliko to Novak uradi u narednom, vodiće 2:0 u setovima! Ajde, Novače!

Inače, srpskog tenisera danas gleda cijela porodica, pored supruge Jelene tu su majka Dijana i otac Srđan. Pogledajte fotografije iz lože:

16:10

5:3 - Još jedan korak!

Novak Đoković je imao kratku raspravu sa svojim timom, čini se da je prstom upirao ka Goranu Ivaniševiću, a na kraju pronašao prave servise baš u stilu nekadašnjeg hrvatskog tenisera. Ispetljao je i ovaj gem, ostaje još jedan do osvajanja drugog seta.

16:04

4:3 - Siner se nije predao!

Imao je Novak Đoković priliku da dođe i do "duplog" brejka u drugom setu, ali nije mu to pošlo za rukom. Moraće težim putem da osvoji ovaj set, ali najbitnije je da se i dalje on pita za ishod ovog dijela meča.

15:58

4:2 - Sve po planu!

Servis Novaka Đokovića nije na impresivnom nivou danas, ali je srpski teniser uspio da osvoji sve najvažnije poene kada je servirao. To bi mogao da bude i presudan detalj u polufinalu Vimbldona.

15:50

Ovo je sporni poen!

Pogledajte zbog čega je sudija oduzeo poen Novaku Đokoviću, u najdramatičnijem trenutku dosadašnjeg dijela meča.

Pogledajte

00:53
Novaku ukrali poen na Vimbldonu
Izvor: RTS
Izvor: RTS
15:47

3:1 - Jači od svega!

Oduzet poen, opomena, brejk lopta za Sinera... Ništa nije bilo dovoljno da Novak Đoković izgubi gem koji bi mogao da postane jedan od najbitnijih na cijelom turnira. To je sada iza nas, Đoković ima prednost i samo treba da je održava.

15:46

OPOMENA ZA NOVAKA!

Britanski sudija nastavlja sa pravljenjem haosa! U istom gemu u kojem je oduzeo poen novaku Đokoviću, sudija iz stolicu mu upućuje i opomenu zbog prekoračenja vremena, što bi moglo da utiče na fokus srpskog tenisera.

15:40

RASPRAVA SA SUDIJOM!

Novak Đoković je u toku četvrtog gema drugog seta udario odličnu paralelu i nakon toga ispustio krik, a sudija mu je zbog toga oduzeo poen! Smatrao je da Đoković na taj način slavi poen, što po pravilima nije dozvoljeno dok igra traje!

15:36

2:1 - BREJK!

Loše je servirao Janik Siner u ovom gemu, a kada se to dešava Novak Đoković obavezno kazni svoje rivale. Imao je najbolji teniser svih vremena tri brejk lopte i uspio da iskoristi tek treću. Ali, ne bunimo se, prednost je tu!

Izvor: Profimedia
15:31

1:1 - Neriješeno!

Jedan kontakt sa mrežom, drugi kontakt sa mrežom, a na kraju Janik Siner pogađa lopticu ramom reketa i šalje je daleko van terena. To je bio detalj koji je odlučio ishod drugog gema u drugom setu, a Novak Đoković je stigao do izjednačenja.

15:25

0:1 - Prvi gem za Sinera!

Na početku drugog dela meča Janik Siner čuva gem u kojem je servirao, pa stiče prednost nad Đokovićem.

15:22

Statistika prvog seta!

Ovako je izgledao okršaj Đokovića i Sinera u uvodnom delu meča:

15:18

KRAJ SETA - 6:3!

Najbolji teniser svih vremena napravio je rpvi od tri koraka ka finalu Vimbldona! Novak Đoković vodi protiv Janika Sinera i bliži je meču za titulu!

15:13

5:2 - Još jedan korak!

Srpski teniser je bio veoma miran u gemu koji je odservirao Siner, a zatim siguran kada je došao red na njega. Pošto je Đoković sačuvao prednost brejka do samog finiša seta, sada ga samo jedan korak deli od osvajanja ovog dela igre.

15:05

4:1 - Sigurno!

Još jednom je zapretio Siner i još jednom nije uspeo da iskoristi brejk loptu, pa je Novak Đoković nastavio da korača ka osvajanju prvog seta u polufinalu Vimbldona.

14:58

3:1 - Prvi gem Sinera!

Uspeo je italijanski teniser Janik siner da osvoji svoj prvi gem na ovom meču. Novak i dalje ima osetnu prednost, tako da do kraja seta treba samo da zadrži "svoje" gemove.

14:54

3:0 - Potvrda!

Bez većih problema, Novak Đoković stiže do trećeg gema u polufinalu Vimbldona. Njegov protivnik se i dalje nije "upisao" na semafor. 

Izvor: Profimedia
14:50

2:0 - BREJK!

Janik Siner je propusti odve brejk lopte u prvom gemu, Novak Đoković nije prvu u drugom gemu. Srpski teniser pravi brejk i odmah na početku meča stiže do velike prednosti.

14:46

1:0 - Vodi Novak!

Teže nego što smo očekivali, Novak Đoković je osvojio prvi gem na meču protiv Janika Sinera. Počeo je dobro, zatim izgubio tri poena u nizu, ali je nakon preokreta i spašavanja dve brejk lopte osvojio uvodni gem. Sad je pritisak na Italijanu!

14:38

Počinjemo!

Novak Đoković će prvi servirati u prvom polufinalnom meču na ovogodišnjem Vimbldonu! Ajde, Novače!

14:35

Sa lica mjesta!

Ovako je izgledao ulazak na teren!

14:30

Igrači su na terenu!

Polufinalisti Vimbldona Novak Đoković i Janik Siner su na terenu, a nakon kratkog zagrevanja gledaćemo spektakularan meč u Londonu!

14:25

Dokaz da je najbolji!

Kada čak i Amerikanci priznaju, onda više ne bi smelo da bude razgovora o tome. Novak Đoković je najbolji svih vremena, zaključak je teksta koji je napisao "Atletik", a u kojem su izjave najvećih rivala o tome zašto je Srbin bolji od ostalih.

Izvor: Profimedia
14:10

Đokovićev put na Vimbldonu!

Novak Đoković želi osmu titulu na Vimbldonu i 24. grend slem trofej u karijeri, a znao je i pre turnira da ga čeka sedam prepreka koje nisu nimalo lako. Za sada je savladao petoricu rivala, a ovako je to izgledalo:

  • 1. kolo - Pedro Kačin - 3:0 (6:3, 6:3, 7:6)
  • 2. kolo - Džordan Tompson - 3:0 (6:3, 7:6, 7:5)
  • 3. kolo - Sten Vavrinka - 3:0 (6:3, 6:1, 7:6)
  • 4. kolo - Hubert Hurkač - 3:1 (7:6, 7:6, 5:7, 6:4)
  • četvrtfinale - Andrej Rubljov - 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3)
14:00

Prošlogodišnji meč!

Kao što smo već rekli, Đoković i Siner su prošle sezone odigrali spektakularan meč u četvrtfinalu Vimbldona. Novak je pobijedio Janika u pet setova (5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2), a ovo su najbolji potezi sa tog susreta. Prisetite se dok čekate veliki meč, imate taman toliko vremena!

Velika pobeda Novaka Đokovića u četvrtfinalu.
Izvor: Youtube/Wimbledon
13:50

Drugo polufinale!

Nakon što Novak Đoković i Janik siner odigraju meč na Centralnom terenu, na istom mjestu će zaigrati prvi nosilac Karlos Alkaraz i treći nosilac Danil Medvedev. Biće to veliki okršaj tenisera koji su jedini iz mlađe garde uspijevali da stignu do čela ATP liste. Podsjećamo, obojica imaju po jednu grend slem titulu.

13:35

Spremni?

Vimbldon jeste!

13:25

Ko je Janik Siner?

Iako je mlad, Janik Siner (21) već ima zanimljivu prošlost u svijetu profesionalnog tenisa.

U karijeri je osvojio sedam ATP titula i osmo mesto mu je najbolji palsman na listi, a polufinale Vimbldona najbolji grend slem rezultata. Od Novaka je izgubio oba međusobna meča, a prošle godine su igrali četvrtfinale turnira na kojem se i sada sastaju. Tada je Italijan osvojio prva dva seta, a zatim nakon velikog preokreta Đokovića izgubio meč.

13:10

Dobar dan!

Još jedan meč u kojem Novak Đoković može da ispiše tenisku istoriju, kao da nema dovoljno stranica sa njegovim potpisom. Najbolji srpski sportista će u 14:30 izaći na Centralni teren Vimbldona i protiv italijanskog tenisera Janika Sinera igrati za finale prestižnog turnira, trećeg grend slema u sezoni.

Ostanite uz MONDO i pratite sve najzanimljivije trenutke iz Londona.

UKRATKO

  • Novak Đoković - Janik Siner 3:0 (6:3, 6:4, 7:6)
  • Polufinale Vimbldona
  • Srbin želi 24. grend slem titulu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije