• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkaraz sav pritisak prebacuje na Đokovića!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Karlos Alkaraz bježi od titule favorita pred US Open i pritisak stavlja na Novaka Đokovića.

 Alkaraz sav pritisak prebacuje na Đokovića Izvor: Profimedia/Matthew Stockman

Španski teniser Karlos Alkaraz pobijedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, a sada će pokušati da dođe do drugog grend slema sezone na US Openu. Prošle godine je Alkaraz iskoristio odsustvo Novaka Đokovića i došao je do trofeja, dok će mu ovoga puta Nole biti izazivač. Jasno je da je sada pritisak na njemu kao prvom na svetu i osvajaču najsvežijeg grend slema, međutim Alkaraz je na interesantan način pokušao da skine pritisak sa sebe.

Tako je, ako je vjerovati riječima Karlosa Alkaraza na konferenciji za medije pred masters u Sinsinatiju, poručio da mu zapravo nije cilj da osvoji US Open!? "Morate da postavljate ciljeve tokom sezone, na svakom turniru. Glavni cilj je da ostanem na vrhu i da, ako izgubim, pokušam što prije da se oporavim", kazao je Alkaraz.

Da li je u pitanju taktika prebacivanja pritiska na Novaka Đokovića ili nešto drugo u pitanju, ali Alkaraz ističe da mu takva svijest pred velike turnire pomaže da "pruži najbolju igru" na njima, što je vjerovatno posljedica pucanja pod pritiskom na Rolan Garosu. Sjećamo se da je usljed stresa dobio grčeve protiv Novaka Đokovića i samim tim je izgubio polufinale u Parizu, dok se daleko bolje snašao na Vimbldonu gdje je u pet setova savladao Srbina koji mu je za petama.

"Volim takve bitke. Sviđa mi se što znam da mogu da izgubim, ali mogu i da se oporavim u isto vrijeme. Naravno da uživam u borbi protiv jedne od legendi sporta, protiv Novaka. Osjećam da sam mu najveći rival. Za mene je to potpuno ludo, pokušavam da uživam u tome", poručio je Alkaraz.

Španac se inače nije snašao u Kanadi gdje je eliminisan već u četvrtfinalu, a sada se nada da bi mogao da povrati formu pred US Open, ali je svjestan da se od tada mnogo toga promijenilo. Za početak, Alkaraz će na turnir ući kao prvi teniser svijeta sa "metom" na leđima, na šta nije navikao: "Dosta stvari se promijenilo od prošle godine. Turnir je porastao, ovo je moj prvi dan ovdje. Prvi trening sam imao jutros, uživao sam. Navijači su bili tu, uživali su i oni", zaključio je Karlitos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC