• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 đoković šelton us open polufinale uživo prenos livestream
 đoković šelton us open polufinale uživo prenos livestream

Novak u finalu US opena - 10. put će igrati za titulu u Njujorku!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Najbolji srpski sportista Novak Đoković igraće 10. put u karijeri finale US opena!

 đoković šelton us open polufinale uživo prenos livestream Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena igraće još jedno grend slem finale - u polufinalu US opena savladao je Bena Šeltona (6:3, 6:2, 7:6) koji je imao podršku domaćih navijača, ali to mu nije bilo dovoljno. U borbi za trofej rivali će mu biti Karlos Alkaraz ili Danil Medvedev, a Đoković će imati jasan cilj. Želi da u Njujorku osvoji 24. grend slem trofej i tako na još jedan način ispiše tenisku istoriju!

Opširnije o samom meču pročitajte u kartici RAZVOJ DOGAĐAJA!

0:02

Prva reakcija!

"Prvo, još jednom da kažem da je publika ovde neverovatna i da jako cenim što ste ovde. Ovakvi mečevi i ovakve situacije su nešto zbog čega ustajem svako jutro. Inspiriše me da radim naporno, kao mladi igrači. Na grend slemovima želim da igram najbolje. Ovde sam poslednja dva meča igrao protiv domaćih igrača, bilo je uzbudljivo, set je otišao u taj-brejk, bilo je glasno... Zadovoljan sam. Disciplina mi je sve, imam ciljeve koje postavljam na kratke i duge staze. Dugo igram ovaj sport, ali je još nešto ostalo u mojim nogama. Imam još da pružim ovom sportu. Grend slem finale, ne mogu da budem srećniji. Očekujem da finale bude najteži meč na turniru - Karlos i Danil su sjajni igrači u sjajnoj formi. Medvedev me je pobedio pre dve godine, Alkaraz radi neverovatne stvari sa 20 godina. Biće uživanje da ih gledam, uz kokice", rekao je Novak Đoković!

23:56

KRAJ MEČA - 6:3, 6:2, 7:6!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković igraće finale US opena i 2023. godine. Biće to njegov deseti meč za titulu u Njujorku, a protivnik će biti Karlos Alkaraz ili Danil Medvedev. Srpski teniser je do poslednjeg meča turnira stigao pobedom nad Benom Šeltonom - 3:0 (6:3, 6:2, 7:6).

23:51

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledao odlučujući deo meča:

  • 1:0, Đoković osvaja poen na Šeltonov servis
  • 2:0, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 3:0, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 3:1, Šelton osvaja poen na svoj servis
  • 4:1, Đoković osvaja poen na Šeltonov servis
  • 5:1, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 5:2, Šelton osvaja poen na Đokovićev servis
  • 5:3, Šelton osvaja poen na svoj servis
  • 5:4, Šelton osvaja poen na svoj servis
  • 6:4, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 7:4, KRAJ MEČA!
23:47

TAJ-BREJK - 6:6!

Igraće se taj-brejk u trećem setu, jer Novak Đoković nije uspeo da osvoji gem na svoj servis, u kojem je imao čak i meč loptu!

23:37

BREJK - 6:5!

Tako je, bre! Najbolji svih vremena zna šta treba da radi! Novi brejk Novaka Đokovića i to u ključnim trenucima meča. U narednom gemu će srpski teniser servirati za finale US opena.

23:34

NIJE KRAJ SETA - 5:5!

Kada je delovalo da Novak ide ka pobedi, Ben Šelton je dva gema u nizu i to je moralo hitno da se prekine. Đoković je u desetom gemu spasao set loptu, što bi mogla da bude dovoljno jasna opomena!

23:23

Preokret - 4:5!

Prvi put u trćeem setu Ben Šelton ima prednost! Novak Đoković mora da servira za produžetak ovog dela igre!

23:18

BREJK - 4:4!

Kada su svi očekivali da će Novak Đoković osvajanjem gemova na svoj servis stići do lake i ubedljive pobede protiv Bena Šeltona, probudio se mladi Amerikanac. Napravio je brejk u osmom gemu trećeg seta, pa u ovom delu meča krećemo od nule.

23:11

Još dva koraka - 4:3!

Nastavljaju teniseri da osvajaju gemove na svoj servis, a to odgovara Novaku Đokoviću. Srpski teniser ima prednost od dva seta i brejk viška u trećem delu meča. Dovoljno da opušteno korača ka finalu!

23:03

Ne da se Ben - 3:2!

Uspeo je da se odbrani od brejk lopti u petom gemu trećeg seta, pa se nastavlja polufinalni meč na US openu, uz njegovu nadu da nije sve izgubljeno. Situacija na terenu za njega ipak nije sjajna...

22:55

Ono njegovo...

22:49

Biće brzo gotovo... - 2:1!

Već u prvom gemu trećeg seta Novak Đoković je napravio brejk, a kada su u naredna dva gema teniseri osvajali gemove na servis stigli smo do pauze. Čini se da je prednost koju ima najbolji svih vremena u ovom trenutku nedostižna za mladog Amerikanca, pa da će meč ubrzo biti gotov!

22:34

Rutinski - 6:3, 6:2!

Dobri servisi, domaća publika i godine koje su "debelo" na njegovoj strani nimalo ne pomažu Benu Šeltonu u ovim trenucima. Za samo sat i 20 minuta Novak Đoković je osvojio dva seta protiv Amerikanca i napravio ogromne korake ka finalu US opena!

Izvor: FoNet/AP/Seth Wenig

22:30

Ma, može još jedan - 5:2!

Serija od četiri uzastopna gema i veliki preokret za Novaka Đokovića u drugom setu. Sada je srpski teniser na korak od velike prednosti. Jedan gem ga deli od 2:0!

22:16

BREJK - 3:2!

Novak Đoković je napravio preokret u drugom setu, uspeo je da oduzme gem na servis rivala i sada se ponovo samo on pita. Deluje da Ben Šelton igra veoma kvalitetan meč za svoje standarde, ali... Nije to baš dovoljno!

22:03

Šelton u prednosti - 1:2!

Američki teniser je drugi deo susreta otvorio dobrm servisima, a kako nije bilo brejkova u prva tri gema, on ima prednost u ovom delu meča. Sada je na servisu Novak Đoković!

21:51

Nema tenzije - 6:3!

Pokušao je Ben Šelton da se izvuče iz neugodne situacije u koju je sebe "uvalio" pretrpljenim brejkom, ali nije uspeo. Iako je u devetom gemu meča imao brejk loptu, Novak Đoković osvaja prvi set - još samo dva i igraće novo finale US opena!

21:44

Izvukao se Šelton - 5:3!

Imao je Novak Đoković četiri set-lopte da na servis Bena Šeltona završi prvi set, ali se to nije dogodilo. Jakim servisima Amerikanac se izvukao iz neugodne situacije, pa će Novak servirati za prednost.

21:38

Odmah potvrda - 5:2!

Dominantno izdanje Novaka Đokovića u polufinalu US opena, osvojio je još jedan gem na svoj servis, pa Šelton mora da servira za ostanak u ovom delu meča!

21:37

BREJK - 4:2!

Kao što smo i najavili, Novak Đoković je prepoznao momenat u kojem treba napasti mladog Amerikanca. Iskoristio je prvi gem u kojem su se ukazale brejk lopte, pa ga dva gema dele od osvajanja prvog seta u polufinalu!

Izvor: Profimedia

21:33

Siguran i Novak - 3:2!

Iako se u nekim prethodnim mečevima mučio kada servira, Đoković večeras izgleda odlično u svojim gemovima. Još jedan je osvojio prilično rutniski - njegovi navijači znaju da se polako bliži period seta u kojem opasnije napadne rivale kako bi došao do prednosti.

21:30

Šelton koristi adute - 2:2!

Najbitniji udarac u igri Bena Šeltona je njegov razoran servis, a on do sada radi fantastično. Pomogao je Amerikancu da osvoji i drugi gem na meču, pa je nerešeno na početku susreta.

21:26

Bez brejkova - 2:1!

U dosadašnjem delu meča, obojica tenisera su zadržali gemove u kojima su servirali. To znači da Novak Đoković ima minimalnu prednost, pred servise Bena Šeltona.

21:20

Idemo jako - 1:0!

Prvi gem u meču, na svoj servis, osvaja Novak Đoković! Prepustio je mlađem kolegi dva poena u ovom delu meča, pa se može reći da je bez drame stigao do prednosti. Sada je potrebno da izvrši pritisak na mladog rivala.

21:10

Igrači su na terenu!

Prvi polufinalni meč ovogodišnjeg US opena uskoro će početi - odlučeno je da Novak Đoković prvi servira na meču protiv Bena Šeltona!

21:05

Kasnimo!

Zašto meč ne počinje, iako je najavljeno da će se igrati od 21:00?! Razlog je krov! Igraće se u zatvorenom, jer je i danas u Njujorku pretoplo. Ipak, u toku večeri se očekuju i nagle promene vremena, pa čak i pljuskovi!

20:55

Povratak na prvo mesto!

Bez obzira na ishod poslednjih mečeva u Njujorku, Novak Đoković se vraća na čelo ATP liste! On je pobedom u prvom kolu obezbedio sebi plasman iznad Karlosa Alkaraza, pa će započeti 390. nedelju kao najbolji na svetu. U tome je apsolutni rekorder - u muškoj konkurenciji ga prati Rodžer Federer sa 310, dok je kod žena najbolja Štefi Graf sa 377.

20:50

Novakov cilj!

Već godinama se zna da su u ovoj fazi karijere grend slem titule glavni cilj Novaka Đokovića. Trenutno ima 23, poslednju je osvojio na Rolan Garosu, a Rafael Nadal mu je najbliži pratilac sa 22. Srpski teniser trenutno je poravnat sa Serenom Vilijams, a više trofeja ima samo Margaret Kort (24) - ona nije sve grend slemove osvojila u "Open eri" tenisa.

20:45

Vreme je!

Ovako US open najavljuje prvo polufinale u muškoj konkurneciji!

20:40

Drugo polufinale!

Još pre početka turnira svi su predviđali da će Novak Đoković i Karlos Alkaraza igrati meč za titulu i na US openu, ali... Čini se da je, zbog nekoliko šokantnih rezultata u ranoj fazi, Novakov put do titule nešto lakši!

Karlos Alkaraz će u polufinalu grend slema u Njujorku morati da igra protiv Danila Medvedeva, šampiona iz 2021. godine! Iako je kod ruskog tenisera uvek neizvesno kakav će se pojaviti na terenu i koliko ozbiljno može da pristupi meču, mladom Špancu bi mogao da napravi probleme jer mu je beton omiljena podloga. Taj meč na programu je u noćnoj sesiji!

20:30

Sprema se spektakl...

20:20

NOVAČE, OPREZ!

Novak Đoković već je dobio dramatično upozorenje, jer se Goranu Ivaniševiću slošilo od vrućine na treningu pred meč. U Njujorku je sat uoči polufinala bilo 30 stepeni Celzijusa.

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

20:15

Kako su stigli do polufinala?

Novak je do sada elminisao Aleksandra Milera (6:0, 6:2, 6:3), Bernabeua Zapatu Miraljesa (6:4, 6:1, 6:1), Lasla Đerea u drami 3. kola (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3), Bornu Goju u tri seta (6:2, 7:5, 6:4) i potom Tajlora Frica u četvrtfinalu (6:1, 6:4, 6:4)

Kako je Ben Šelton stigao među četiri?

On je u 1. kolu pobedio Argentinca Pedra Kaćina (1:6, 6:3, 6:2, 6:4), zatim Austrijanca Dominika Tima posle samo jednog seta (7:6, 1:0), Rusa Artsjoma Karacjova (6:4, 3:6, 6:2, 6:0), Amerikanca Tomija Pola (6:4, 6:3, 4:6, 6:4) i takoše svog zemljaka, Amerikanca Frensisa Tijafoa (6:2, 3:6; 7:6, 6:2)

20:10

Dobro došli u tekstualni prenos

Novak Đoković i Ben Šelton igraju od 21 čas meč za finale US Opena. Ko će pobediti? Pratite uz MONDO!

Izvor: Profimedia

UKRATKO

  • Đoković - Šelton 3:0 (6:3, 6:2, 7:5)
  • Novak u finalu
  • Čeka pobednika Alkaraz - Medvedev
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rocky

Kralj drame Novak,od gotovog veresija i od veresije gotovo...

Najnovije