• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak Đoković Alehandro Davidovič Fokina Dejvis kup uživo prenos livestream
 Novak Đoković Alehandro Davidovič Fokina Dejvis kup uživo prenos livestream

NOVAK ODVEO SRBIJU U ČETVRTFINALE DEJVIS KUPA! Đoković hoće TITULU - zato je počistio Španca!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Teniska reprezentacija Srbije pobijedila je Španiju, a trijumf Novaka Đokovića znači i da domaćin ispada iz ovogodišnjeg Dejvis kupa.

 Novak Đoković Alehandro Davidovič Fokina Dejvis kup uživo prenos livestream Izvor: Profimedia
19:27

Novakova izjava!

"Da, trenutno sam na devetom nebu. Sve što se dešava je dobro, igrati za Srbiju je nešto drugačije. Odgovornost i pritisak, ali i čast. Dobro je što sam doprineo pobedi ovim poenom i kvalifikovali smo se za Malagu. Nažalost, španska publika je želela da i oni prođu. Protiv Češke želimo prvo mesto u grupi i nešto lakši žreb u četvrtfinalu. Bilo mi je teško da se nakon pboede u Njujorku i proslave rastanem od familije, ali došao sam u drugu porodicu, svoju reprezentaciju. Grend slemovi i reprezentacija su najveći prioriteti. Oduševljen sam što sam dobio pet gemova za redom. bilo je izuzetno teško i vlažno, čak je i publika tražila vazduh. Sada klima radi, ali su to bili najtopliji uslovi u dvorani pod kojima sam igrao. Značilo bi mnogo, to nam je cilj! Imali smo izvanrednu godinu kad smo osvojili 2010. godine, igrali smo finale, polufinala... Mi nemamo mnogo dubl iskustva, pokušavamo da radimo na tome, želimo da u Malagi budemo u punom sastavu, zdravi i da se borimo", izjavio je Đoković.

19:27

Šta sledi?

Reprezentaciji Srbije ostao je još jedan okršaj u grupnoj fazi Dejvis kupa, a subotu će teniser na teren protiv Češke. I ta reprezentacija ima maksimalan učinak u prva dva kola, pa će okršaj Srbije i Češke odlučiti ko je prvoplasirani tim u ovoj grupi.

U prva dva meča Čehe su u singlu predstavljali Jirži Lehečka i Tomaš Mahač, dok su u dublu nastupili Jakub Menšik i Adam Pavlašek. Oni su protiv Španije i Južne Koreje imali stoprocentan učinak, ali Srbija je ipak daleko teži rival za njih!

18:58

KRAJ MEČA - 6:3, 6:4!

Rutinski, kako smo već navikli od njega. Novak Đoković je u Valensiji počistio sa terena Alehandra Davidoviča Fokinu, iako mu je u prvom delu meča probleme pravila velika vlažnost vazduha, a u drugom nešto bolja igra španskog tenisera koji je imao i brejk prednosti na polovini seta.

Ipak, Novak je osvojio i taj set, pobedom Srbiju poslao u nokaut fazu, a Špance izbacio iz Dejvis kupa koji organizuju!

18:55

ZATO JE NAJBOLJI IKAD - 5:4!

Četiri gema u nizu, dva uzastopna brejka i teniska lekcija Alehandru Davidoviču Fokini i čitavoj hali u Valensiji. Novak Đoković je nezaustavljiv - serviraće za pobedu Srbije protiv Španije!

Izvor: Profimedia

18:48

VRAĆEN BREJK - 3:4!

I dalje Španija ima prednost u drugom setu, ali Novak Đoković će servirati da je poništi!

18:37

Problemi... - 1:4!

Sada je prednost Alehandra Davidoviča Fokine ubedljiva, a Novak Đoković neće imati mnogo prilika da se rezultatski vrati u ovaj set.

18:30

BREJK - 1:3!

Najslabiji gem u meču za Novaka Đokovića španski teniser iskoristio je na najbolji mogući način za sebe i domaću publiku u Valensiji. Napravio je brejk, ima osetljivu prednost u drugom delu meča i priliku da je dodatno uveća.

18:24

Odoleva Španac - 1:2!

Kao i na početku prvog seta, teniseri su izuzetno sigurni u gemovima kada oni serviraju. Sada alehandro Davidovič Fokina vodi na početku drugog dela meča, ali bez brejka.

18:18

Ovako je Novak osvojio set!

18:16

Vodi Alehandro - 0:1!

Prvi gem u drugom setu, bez ikakvih problema, osvaja Alehandro Davidovič Fokina. Ovo je verovatno bio jedan od najboljih gemova u njegovoj karijeri!

18:01

Kraj seta - 6:3!

Rutinski, iako je imao jednu veliku grešku na mrežu, Novak Đoković stiže do osvajanja prvog seta. Osvojio je tri gema u nizu i prelomio ovaj deo meča, a sada će mu biti mnogo lakše da savlada Alehandra Davidoviča Fokinu, Srbiju pošalje u nokaut fazu, a Špance eliminiše iz Dejvis kupa!

18:00

RASPRAVA!

Novak Đoković je napravio brejk u osmom gemu, a Alehandro Davidovič Fokina je nakon izgubljenog gema dugog čak 22 poena napravio haos na terenu. Bacio se za jednom lopticom Španac, a na terenu je ostao mokar trag od njegove majice. Ukazivao je na to glavnom sudiji, pričao mu da ne može da drži reket i da moraju da se otvore neka vrata ili prozoru kako bi u dvoranskim uslovima mogao da se nastavi meč!

Ono što je od početka mučilo Novaka sada je problem i za Alehandra, a na "semaforu" se videlo da je gotovo 33 stepena Celzijusa, uz 66 odsto vlažnosti vazduha!

17:41

U istom ritmu - 4:3!

Odigrano je sedam gemova i još nismo videli ozbiljnije prilike za brejk u meču Novaka Đokovića i Alehandra Davidoviča Fokine. Najbolji srpski teniser za sada nema problema sa drugim najboljim Špancem na ATP listi, ali mu uslovi u dvorani nisu idealni. Novak Đoković je tražio od selektora viktora Troickog da mu nabavi kesu sa ledom kojom je pokušao da se rashladi, a zbog preteranog znojenja ima problema i sa hvatanjem reketa - dlanovi su mu vlažni!

17:32

Bez problema - 3:2!

Možda se Davidovič Fokina na 30-15 u svoju korist ponadao da bi mogao prvi do brejka na ovom meču, ali... Ništa od toga! Novak Đoković je pronašao nekoliko razornih servisa, pa je lako izašao na kraj sa napadom španskog tenisera.

17:20

Bez brejkova!

Na samom početku meča obojica tenisera su odlično serviraa i bez većih problema osvajali gemove u kojima su izvodili početni udarac. Na prvu pauzu otišlo se uz Novakovu prednost (2:1), jer je prvi servirao!

17:10

Počinjemo!

Novak Đoković prvi servira na drugom meču okršaja Srbije i Španije, protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

17:00

Nokaut faza turnira!

Dve najbolje selekcije iz svake grupe obezbediće plasman u nokaut fazu takmičenja, odnosno četvrtfinale Dejvis kupa za ovu godinu. Završnica prestižnog takmičenja igraće se u Malagi tokom novembra, a Česi su ubedljivim pobedama protiv Španije u prvom i Južne Koreje u drugom kolu već prošli kao jedna od dve najbolje selekcije u našoj grupi.

16:50

Ovako je bilo u Beogradu!

Između osvajanja US opena i nastupa za Srbiju u Dejvis kupu Novak Đoković je posetio Beograd i zajedno sa košarkašima i basketašima izašao na čuveni balkon. Bilo je mnogo emocija, muzike, skandiranja, ali najviše ponosa zbog uspeha srpskih sportista. Prisetite se:

16:45

Đere pobedio!

Fantastični Laslo Đere upisao je pobedu na početku meča Srbije i Španije - on je u dva seta, nakon odlične partije, savladao Alberta Ramos-Vinjolasa (6:4, 6:4). Praktično, ovaj rezultat znači da bi pobeda Novaka Đokovića u narednom meču bila dovoljna da se Srbija plasira na završni turnir Dejvis kupa, koji se igra u novembru!

16:40

Prvi okršaj!

Dok se Novak Đoković nije priključio timu, momci su već obavili deo posla - perfektnom pobedom protiv Južne Koreje.

Dušan Lajović je svoj meč rešio u dva seta, Laslo Đere bod doneo u tri i to nakon preokreta, a zatim je i dubl Nikola Ćaćić-Miomir Kecmanović pobedio u tri seta, za maksimalnih 3:0 u korist Srbije! Takva pobeda je Srbiji značajno olakšala posao u grupnoj fazi, pošto se dve selekcije iz svake grupe plasiraju dalje - u nokaut deo takmičenja.

16:30

Dobar dan!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković danas će u španskom gradu Valensija zaigrati za reprezentaciju Srbije, u Dejvis kup meču protiv domaće selekcije. Samo nekoliko dana nakon osvajanja US opena Novak Đoković će na teren u dresu nacionalnog tima.

UKRATKO

  • Đoković - Davidovič Fokina
  • Srbija vodi protiv Španije
  • Pobedom u nokaut fazu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije