• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Indijski teniser se žalio na bijedu, Novak zbog toga opet udario na elitu!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je riješen da prvi pomogne teniserima koji su najugroženiji i sada se prvi javio sa rješenjem i prijedlozima!

 novak đoković o sumitu nagalu Izvor: Instagram/screenshot/ptpaplayers

Izjava Sumita Nagala o tome kako na bankovnom računu ima jedva 900 evra iako je najbolji indijski teniser na svijetu i ako je u jednom trenutku bio na ivici plasmana u Top 100 na svijetu podigla je pravu buru. Ko se prvi javio? Novak Đoković!

Najbolji teniser na svijetu se odmah putem svoje organizacije tenisera PTPA oglasio i ponovio ono što govori godinama. Premalo tenisera i teniserki može da živi od tenisa i zbog toga je sport u opasnosti. Djeca i mladi igrači se odlučuju za timske sportove, jer tamo mnogo toga pada kao trošak ekipe, a ne lični trošak samog sportiste. 

Možda će vas zanimati

"Broj igrača koji živi od ovog sporta, sporta koji je najglobalniji od svih je oko 400! Pričamo o muškarcima, ženama, singlovima i dublovima, miks dublu... Imate manje od 500 profesionalaca koji žive od ovog sporta. A vjerovatno od 250-300. igrača pa do 500. tenisera ili teniserke oni vjerovatno ne mogu da imaju fizioterapeuta, fitnes trenera ili neki od njih ne mogu da priušte ni glavnog trenera. Previše je skupo! Znate morate da pokrijete troškove svega sebi, dok u timskim sportovima recimo u NBA imate svoju platu, a vaš tim vam plaća odeću, trenere. sve najosnovnije stvari za vaš posao", rekao je Novak Đoković. 

Mnogi su ga napali kada je pokrenuo svoju organizaciju tenisera, malo ko iz teniskog vrha je htio da se odrekne svojih miliona u korist slabijih igrača kada je to Novak predlagao.... Sada je sve izvjesnije da će sve ono što je srpski teniser kroz PTPA predlagao morati da se desi! 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC