• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka Nadal priča svoje, ovo je prava istina! Isplivao dokaz koji potvrđuje sve o njemu i Đokoviću!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Izašle su brojke prema kojima se vidi da Đoković nije imao veliku prednost zbog povrede Španca.

 Statistika Novaka Đokovića i Rafaela Nadala Izvor: Profimedia

Pristalice Rafaela Nadala često govore o tome da Novak Đoković ne bi obarao teniske rekorde da je njegov najveći rival u punoj snazi. Španac je odsutan već duže vreijme zbog povrede i možda je već završio karijeru, dok Srbin piše novu istoriju tenisa i sa četiri grend slem finala u 2023. i tri osvojene grend slem titule sa optimizmom gleda i ka 2024. godini.

Poslije završetka US opena, Đoković ima osvojene 24 grend slem titule što srpskog tenisera dovodi do apsolutnog rekorda kada je u pitanju ovaj parametar. Fanovi Nadala, međutim, uvijek su isticali da je Novak rekorder samo zato što "nema pravog konkurenta", kao i da ima veći broj učšešća na takmičenjima od Rafe iii od Rodžera Federera, koji imaju po 22 i 20 najvećih trofeja.

Međutim, isplvali su brojevi koji pokazuju nešto sasvim drugo. Prema statistici, Novak je odigrao sedam velikih turnira više i osvojio jedanaest titula više u odnosu na Nadala. Istina je da srpski as imao više učešća na takmičenjima, ali ta razlika nije toliko velika koliko se ističe i kao što i Nadal tvrdi.

Prema objavljenim brojevima, Đoković je odigrao samo pet grend slem turnira više u odnosu na Španca, dok je Rafa i dalje ispred Novaka u odnosu na broj odigranih Mastersa!  Kada su u pitanju Završni Mastersi, Novak ih ima četiri više u biografiji i ove jeseni u Torinu će odigrati i peti. U ukupnom zbiru, Đoković je nastupio na 213 velikih događaja i 69 puta trijumfovao, dok je Nadal nastupio na 206 i osvojio 58.

Povrh toga, njih dvojica odigrali su 59 međusobnih mečeva i Novak je i tu bolji, jer ima 30 pobeda naspram 29 uspjeha Španca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC