• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije 17 sati leta Srbi došli po Olimpijske igre!

Autor Dragan Šutvić

Počele su završne pripreme za ono glavno.

 odbojkaši srbije igraju kvalifikacije za olimpijske igre  Izvor: MN PRESS

Odbojkaška reprezentacija Srbije u nedjelju je stala na teren u Tokiju, gdje će narednih dana igrati kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. Poslije leta od skoro 17 časova, a potom i kraćeg odmora u hotelu, izabranici selektora Igora Kolakovića trenirali su u dvorani Jojogi, gdje će igrati sve utakmice u borbi za plasman na Igre.

Srbija će od 30. septembra do 8. oktobra igrati u Grupi B sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom.

U prvoj utakmici, srpski tim će 30. septembra igrati protiv Turske od 6 časova, a u drugom kolu dan kasnije u isto vrijeme igraće protiv Tunisa. U trećem kolu u utorak 3. oktobra Srbiji će protivnik biti Egipat od 6 časova, dan kasnije Srbija će u isto vrijeme igrati protiv Finske, a u petom kolu u petak 6. oktobra protiv Japana od 12.25. U šestom kolu, u subotu 7. oktobra Srbija će od 9 časova igrati protiv SAD, a u poslednjem kolu dan kasnije od 9 časova protiv Slovenije.

U Grupi A u Rio de Žaneiru igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar, a u Grupi C u Sjenu igraće Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meksiko, Belgija i Bugarska. Plasman na Olimpijske igre izboriće po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe. Preostalih pet reprezentacija biće pozato 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024.

Preostalih pet reprezentacija biće određeno na osnovu rang-liste Međunarodne odbojkaške federacije. Prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za Igre, a potom najuspješnije rerpezentacije za FIVB rang-liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre, prenijela je Beta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC