• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinska atletičarka napala legendu: "Za nas Bubka više ne postoji"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na slavnog atletičara Sergeja Bubku više u Ukrajini ne gledaju istim očima.

 Ukrajinska atletičarka napala Sergeja Bubku Izvor: Profimedia

Čuveni atletičar Sergej Bubka (59), do skoro rekorder u skoku motkom koga su nadmašili Levileni i Duplantis, preko noći postao je ne tako omiljen u svojoj Ukrajini. Bubka je rođen u Luhansku 1963. godine i prvo je predstavljao Sovjetski Savez, a potom je poslije podjele države od 1991. godine nastupao pod plavo-žutom zastavom sve do 2001, međutim zbog svojih stavova o ratu u Ukrajini daleko je od starog ugleda.

Bubku je sada napala mlada takmičarka u skoku uvis Jaroslava Magučik koja je u intervjuu za "RIA Novosti" ispričala da se na slavnog atletičara ne gleda kao nekada. Prema njenom mišljenju, to nije stav samo mladih atletičara iz Ukrajine, nego u globalu ukrajinskog naroda.

"Jako sam ponosna na Bubku kao atletičara, jer je postavio brojne svjetske rekorde. Ali, ne sviđa mi se kao osoba, jer kada je počeo rat, nije zauzeo stranu. Što se tiče nas sportista, Bubka više ne postoji", poručila je mlada Jagučik koja je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu medalju i koja će se u godinama koje slijede za najsjajnija odličja takmičiti sa Angelinom Topić.

Podsjetimo, Bubka nije jedini sportista iz Ukrajine koji je zbog ćutanja o ratnim sukobima izopšten iz društva, pošto je znatno rigorozniju meru dobio fudbaler Anatolij Timoščuk koji je bukvalno obrisan iz istorije ukrajinskog fudbala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC