• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Djokovic Rune uzivo prenos Sportklub rezultat
 Djokovic Rune uzivo prenos Sportklub rezultat

Novakova lekcija Runeu, sudiji i cijelom Parizu: Publika zviždala, Đoković držao čas tenisa svima!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je savladao Holgera Runea i igraće polufinale Pariza.

 Djokovic Rune uzivo prenos Sportklub rezultat Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena igraće polufinale Pariza, jednog od svojih omiljenih turnira. Novak Đoković je savladao Holgera Runea 2:1 (7:5, 6:7, 6:4) nakon gotovo tri sata igre i tri veoma naporna seta. Istina, propustio je Đoković meč loptu u drugom setu, a na narednu je morao da čeka predugo, sve do završnice trećeg seta!

Ipak je zasluženo stigao u polufinale najbolji srpski sportista. Tamo će mu rival biti De Minor ili Rubljov, a njih dvojica tek treba da počnu četvrtfinalni meč. O tome ko će biti rival Novaku odlučivaće poslije ponoći, a sve detalje njegovog meča u petak pročitajte u kartici RAZVOJ DOGAĐAJA.

22:37

KRAJ MEČA - 7:5, 6:7, 6:4!

Nakon gotovo tri sata igre Novak Đoković je slomio otpor danskog tenisera Holgera runea i obezbedio plasman u polufinale Pariza! Bilo je mnogo teže nego što se očekivalo i trajalo je sat vremena duže nego što je trebalo jer je Novak propustio meč loptu i u drugom setu.

22:28

VRIŠTI NOVAK - 5:4!

Opet je publika u Parizu komentarisala dešavanja na terenu u toku poena, a to je silno iznerviralo Novaka Đokovića. Urliknuo je nakon što je osvojio gem koji ga je približio na korak od pobede u meču protiv Holgera Runea.

22:21

Borba traje - 4:3!

Neće se Holger rune predati, u svojim gemovima i dalje je veoma ubedljiv. Ipak, Novak sve drži u svojim rukama i ukoliko bude osvajao gemove u kojima servira plasiraće se u polufinale Pariza!

22:15

Igra se opet - 3:2!

Holger Rune je i pored povrede uspeo da osvoji gem na svoj servis, a kada su obojica tenisera seli na svoja mesta videlo se koliko su umorni. Trenutno nemaju mnogo snage ni mladi Danac ni Novak Đoković.

22:09

PREKID - Rune se povredio!

Nakon četiri odigrana gema u trećem setu, na teren je morao turnirski lekar. Holger Rune se povredio jer je otvorenim dlanom udarao u reklame, pa se u ovom trenutku saniraju njegove povrede. Kako se čini, u pitanju su vrhovi dva prsta desne ruke...

22:03

BREJK - 2:1!

Novak Đoković prvi skida skalp rvialu na početku trećeg seta. Ima srpski teniser prednost, nakon što je "ukrao" poslednja dva poena u trećem gemu Holgeru Runeu. Treba samo sačuvati svoj servis do kraja meča.

21:54

Duga pauza!

Gotovo osam minuta prošlo je od kako je odigran poslednji poendrugog seta, a publika u Parizu je koristila čak i pauzu da zviždi najboljem teniseru svih vremena! Ovako je Novak reagovao na to:

21:46

KRAJ SETA - 6:7!

Holger Rune je osvojio drugi set i gledaćemo još drame u Parizu. Mogao bi ovaj meč da potraje skoro do ponoći...

21:45

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledalo:

  • Rune osvaja poen na servis Đokovića
  • Rune osvaja poen na svoj servis
  • Rune osvaja poen na svoj servis
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
  • Rune osvaja poen na servis Đokovića
  • Rune osvaja poen na svoj servis
  • Đoković osvaja poen na servis Runea
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
  • Rune osvaja poen na servis Đokovića
  • Rune osvaja poen na svoj servis!
21:37

Taj-brejk - 6:6!

Gledaćemo dodatni deo drugiog seta!

21:34

Pritisak - 6:5!

Nakon što je propustio meč loptu na servis Holgera Runea, Novak nije počeo da paniči. Osvojio je rutinski gem na svoj servis, pa će mladi Danac ponovo morati da servira za ostanak u meču. U ovom delu prvog seta Novak je napravio krucijalni brejk!

21:23

Svađa sa sudijom!

Nakon što je Holger Rune tražio čelendž - i pogodio da je Novakova lopta bila u autu - Đoković se pobunio kod glavnog sudije! Reno je odlučio da dozvoli Dancu čelendž iako je bilo jasno da je mnogo vremena prošlo između kontakta loptice i terena i Runeovog uzvika. Glavni sudija je ponudio objašnjenje Novaku, koji se nije lako pomirio sa odlukom.

21:18

URLIK - 5:4!

Bilo mu je potrebno da se isprazni i uradio je to čim je osvojio deveti gem drugog seta. Novak Đoković je napravio važan korak ka pobedi, a zatim je uputio hladan pogled i glasan krik ka tribinama!

21:08

Malo pomoći od Runea - 4:3!

Častio je mladi Danac Novaka Đokovića sa nekoliko grešaka, što je srpski teniser oberučke prihvatio.

20:59

Opet vodi - 3:2!

Sad je sve na svom mestu, nakon razmenjenih brejkova Novak Đoković je osvojio gem na svoj servis i ponovo ima prednost.

20:54

BREJK - 2:2!

Nije dugo trajala prednost Holgera Runea! Odmah je Novak Đoković uzvratio, osvojio gem na servis svog rivala i poravnao rezultat u drugom setu. 

20:49

BREJK - 1:2!

Šok za navijače Novaka Đokovića! Potpuni pad koncentracije najboljeg igrača na svetu u trećem gemu drugog seta. Novak nije osvojio poen u gemu na svoj servis, a Holger Rune stigao je do prvog brejka. U ranoj fazi drugog seta ima prednost protiv Đokovića!

20:44

Lagano... - 1:0!

Prvi gem u drugom setu osvaja Novak Đoković. Kao i tokom čitavog prvog seta, najbolji teniser svih vremena nije imao nikakvih problema da sačuva svoj gem.

20:38

DOBRA - 7:5!

Dvoumio se Novak Đoković da li da hvata volej na brejk  i set loptu ili da lopticu pusti da tapne - što bi možda bilo u autu. Rešio je da proba, a na kraju je pogodio samu liniju i osvojio prvi deo seta.  Novak Đoković je iskoristio prvu brejk loptu koju smo videli na ovom meču i ima prednost u setovima!

20:28

Nova šansa - 6:5!

Još jednom će Holger Rune morati da servira za opstanak u prvom setu. Do sada nije imao problema, ali znamo da je Novak sve bolji kako set odmiče. Da li je vreme za brejk?

20:19

Nema brejkova - 5:4!

Odigran je gotovo čitav set u četvrtfinalu Pariza, a na meču Novaka Đokovića i Holgera Runea niko nije bio ni blizu brejka!

20:15

Opet publika!

Ovo je reakcija Novaka Đokovića nakon novih provokacija sa tribina!

20:09

Kako serviraju momci... - 4:3!

ovak Đoković je servirao četiri puta u dosadašnjem toku meča i Holgeru Runeu prepustio je samo četiri poena u tim gemovima. Sa druge strane, mladi Danas je tri puta servirao, a najbolji svih vremena osvojio je tri poena na servis rivala. Čini se da smo izuzetno daleko od brejka u ovom delu meča!

20:01

Bez izgubljenog poena - 3:2!

U četvrtom gemu meča Novak je prvi put "napao" servis Holgera Runea, ali nije uspeo da dođe ni do brejk lopte. U narednom gemu, kada je on servirao, Đoković nije imao većih problema. I dalje ima prednost, ali bez brejka.

19:54

Sigurni servisi - 2:1!

Juče je bilo određenih problema sa servisima Novaka Đokovića, večeras se čini da toga nema. Najbolji teniser sveta ništa ne prepušta slučaju na početku meča.

19:45

Rutinski - 1:0!

Pogodio je četiri prva servira Novak Đoković u prvom gemu, pa je jasno da nije bilo problema na početku meča. Novak je poveo!

19:42

POČINJEMO!

Novak Đoković prvi servira u četvrtinalu Pariza, protiv danskog tenisera Holgera Runea.

19:35

Rune vodi!

Danski teniser trenutno ima prednost u međusobnom skoru protiv Novaka Đokovića! Najbolji teniser svih vremena pobedio je prvi meč koji su igrali, na US openu 2021. godine, a zatim je rune odgovorio trijumfima u finalu Pariza prošle i četvrtfinalu Rima ove godine.

19:25

Ispadali favoriti!

U finišu turnira u Parizu sigurno nećemo gledati neke od najboljih tenisera sveta -35 porazom od Romana Safiulina, treći nosilac Danil Medvedev je izgubio od Grigora Dimitrova zbog čega je pokazivao srednji prst publici, a četvrti nosilac Janik Siner predao je meč jer mu organizatori nisu ostavili dovoljno vremena za odmor između dva meča.

To znači da će do kraja turnira Novaku rivali biti Holger Rune (6) u četvrtfinalu, De Minor (13) ili Rubljov (5) u eventualnom polufinalu i Dimitrov ili Cicipas (7) u finalu!

19:15

Ko je Holger Rune?

Danski teniser Holger Rune šesti je nosilac na turniru u Parizu, a najbolji plasman u karijeri mu je četvrta pozicija koju je držao pre nekoliko meseci. Osvojio je četiri titule u karijeri, između ostalog i turnir na kojem trenutno igra. Prethodne godine Rune je savladao Novaka Đokovića u finalu, što mu je bila treća titula u karijeri, nakon Minhena i Stokholma.

Na grend slem turnirima nije imao previše uspeha i samo tri puta u karijeri je stizao do četvrtfinala najvećih turnira na svetu. Ipak, vreme radi za Holgera, on je rođen u aprilu 2003. godine i tek će za nekoliko meseci proslaviti 21. rođendan.

19:05

Zdravstveni problem?

Novak Đoković je nekoliko puta tokom meča uzimao tablete, a tek se na kraju okršaja saznalo u čemu je problem. Između prvog i drugog seta tražio je razgovor sa lekarom, ali na sreću nije bila u pitanju povreda. "Verovatno imam stomačni virus, nekoliko dana provodim više na šolji nego na terenu. Nije prijatno, ali pronašao sam način kako da se izvučem iz ove situacije", rekao je Novak nakon prolaska u četvrtfinale.

18:55

Sukobi sa publikom!

Tokom drugog meča na turniru Novak Đoković je ušao u sukob sa navijačima u Parizu - nakon što su se radovali njegovim greškama i zviždali mu na svaki potez, Srbin ih je opsovao, a zatim to prokomentarisao i na kraju meča. Ipak, najbolji odgovor je bio što je nakon rasprave osvojio osam poena u nizu i završio meč protiv Holanđanina!

18:45

Pobeda protiv Grikspora!

Drugi meč na turniru bio je daleko teži za Novaka Đokovića jer je protiv Holanđanina Talona Grikspora morao da igra tri seta!

18:35

Pobeda protiv Ečeverija!

Prisetite se kako se Novak Đoković savladao Argentinca, koji ga smatra svojim idolom i mašta da ga stigne na ATP listi!

18:25

Dobro veče!

Nakon pobeda protiv Tomasa Ečeverija (2:0) i Talona Grikspora (2:1), Novak Đoković u četvrtfinalu Pariza igra protiv Holgera Runea. Šesti nosilac biće ubedljivo najteži rival u dosadašnjem toku turnira.

UKRATKO

  • Novak Đoković - Holger Rune 1:1 (7:5, 6:7, 5:4)
  • Četvrtfinale Pariza
  • Pobednik protiv De Minor - Rubljev
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije