• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Djokovic-Rubljov uzivo prenos Sportklub polufinale Pariza
 Djokovic-Rubljov uzivo prenos Sportklub polufinale Pariza

Đoković u finalu Pariza - za trofej protiv "bratka" Dimitrova!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Najbolji teniser svih vremena nastavlja put ka tituli na pretposljednjem turniru u sezoni.

 Djokovic-Rubljov uzivo prenos Sportklub polufinale Pariza Izvor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia
20:25

Novakova izjava!

"Neću biti najsvežiji za finale, ali nije loše za čoveka od 36 godina. Biću spreman da igram tenis protiv bratka", rekao je Novak i dodao: "Malo bolje sam disao i to je odlučilo meč. Imao sam malo više vremena da udarim lopticu. Rubljov me je mučio kao zmija žabu, igrao je na visokom nivou ceo meč. Znam da ima veliki kvalitet, ali bio je fantastičan danas. nikada nisam igrao protiv njega ovako dobrog. Mučio sam se sa fitnesom na početku, ali kasnije sam pronašao sjajne servise. U trećem setu sam stalno bio tu negde,... Mislim da sam zaslužio, posebno zbog napora i borbe koju sam uložio. Ponosan sam što sam prošao kroz jako teške mečeve, nakon što sam se loše osećao prethodnih dana. Bio je ovo izuzetno težak i naporan meč, on je set i po igrao bez greške. Bilo je teško naći taktiku. Po ko zna koji put sam našao način da preokrenem rezultat u svoju korist. Svaki dan mi je pomalo bolje i nadam se da će sutra biti najbolji dan."

20:15

KRAJ MEČA - 5:7, 7:6, 7:5!

Ne može lako, ali ne može lako ni da se bude najbolji na svetu! Novak Đoković je u finalu Pariza, nakon pboede nad Andrejom Rubljovom. Sutra će za trofej igrati protiv Grigora Dimitrova! 

20:11

Fenomenalno - 6:5!

Bez izgubljenog poena, do novog pritiska na Andreja Rubljova. Ponovo Rus mora da servira za ostanak u meču, a Novak je već obezbedio taj-brejk u trećem setu. Znamo da je tamo najjači!

20:04

Još jedan korak - 5:4!

Novak Đoković će u narednom gemu imati priliku da napravljenim brejkom obezbedi pobedu. dobra stvar pred gem u kojem Rubljov servira je rasprava Oreli Tort i ruskog tenisera - možda bi to moglo da ga izbaci iz takta! Andrej nije tražio čelendž u prethodnom gemu, a da jeste poen bi pripao njemu. Umesto toga, raspravljao se oko tragova sa sudijom.

19:54

Siguran Novak - 4:3!

Četiri puta je servirao u trećem setu najbolji teniser svih vremena, a u tim gemovima Andrej Rubljov osvojio je samo tri poena! Samo kad bi se desio taj brejk...

Izvor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

19:48

I dalje bez brejka - 3:2!

Od kako su razmenili brejkove na samom početku meča, Novak Đoković i andrej Rubljov više nisu oduzimali servis rivalu. Nije to slučaj ni na početku trećeg seta, gde ljubomorno čuvaju svoje gemove.

19:37

Prednost je tu - 2:1!

Novak Đoković vodi na početku trećeg seta protiv Andreja Rubljova. Za sada su obojica tenisera osvojili gemove na svoj servis, a rivali nisu imali ni najmanju šansu da dođu do brejka.

19:28

Nastavljamo!

E, sad može da se igra tenis! Prošlo je 12 ili 13 minuta od kako je završen drugi set, a treći počinje servisima Novaka Đokovića! Ajde, Nole!

19:25

Šta radi fizioterapeut tu?!

Novak Đoković je između dva seta otišao u toalet, a kada se vratio na teren sačekao ga je fizioterapeut. U jednom trenutku delovalo je da niko od aktera ne zna šta taj čovek radi tu - Oreli Tort je bila potpuno zbunjena što su svi ostali zbunjeni, a Novak Đoković je očekivao da će masažu leđa dobiti u svlačionici. Na kraju, fizioterapeut je bio zbunjen jer ni on nije razumeo gde i kad treba da se pojavi... Za to vreme Rubljov čeka nastavak meča, a publika u Parizu zviždi!

19:16

KRAJ SETA - 7:6!

Uspeo je Novak Đoković da iskoristi prvu od tri set lopte za koje se izborio u taj-brejku drugog seta. Nije bilo nimalo lako, ali je u ovom delu meča bio mnogo smireniji od svog rivala - dva puta je oduzeo servis ruskom teniseru, a u poenima kada je on servirao bio je izuzetno siguran. Odservirao je as kad je bilo najvažnije!

19:15

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledao dodatni deo igre u drugom setu:

  • Rubljov osvaja poen na svoj servis
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
  • Rubljov osvaja poen na svoj servis
  • Đoković osvaja poen na servis Rubljova
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
  • Rubljov osvaja poen na svoj servis
  • Đoković osvaja poen na servis Rubljova
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
19:08

TAJ-BREJK - 6:6!

Gledaćemo dodatni deo drugog seta!

19:05

Rasprava sa Tort - 5:6!

Tokom 11. gema drugog seta Novak Đoković je imao razmenu mišljenja sa Oreli Tort, sudijom u stolici. Dama koja dobro poznaje najboljeg tenisera sveta - između ostalog je sudila meč kada je diskvalifikovan sa US opena - sada je dozvolila Andreju Rubljovu da traži čelendž dugo nakon odigranog poena. Prvo se činilo da je linijski sudija korigovao svoju odluku, zatim je nastao potpuni nesporazum, a zatim je tehnologija pomogla Rusu da osvoji poen.

18:56

Jedan korak za Andreja? 4:5!

Čini se da Novak Đoković zna kako da osvaja gemove na svoj servis u ovom delu meča, a to mu je sada neophodno. Ukoliko to ne uradi u desetom gemu drugog seta, Andrej Rubljov će u finale Pariza.

18:49

Šteta, šteta... - 3:4!

Novak sigurno osvoji gem na svoj servis, zatim zapreti i dok servira Andrej Rubljov, ali... Ne ide! Nikako da napravi brejk najbolji teniser svih vremena i tako napravi ogroman korak ka izjednačenju!

18:36

Propuštene šanse - 2:3!

Imao je tri brtejk lopte u nizu Novak Đoković, ali nijednu od njih nije pretvorio u osvajanje gema. Andrej Rubljov se izvukao iz neugodne situacije dobrim servisima i uz mnogo sreće, pa će srpski teniser morati da čeka novu šansu!

18:28

Nastavlja Rubljov - 1:2!

Nije ovaj meč ni blizu gotov, ali ruski teniser za sada ne daje mnogo šansi Novaku Đokoviću. Izuzetno je siguran u gemovima kada servira, pa će srpski teniser morati da dostigne najbolju formu na turniru kako bi se rezultatski vratio u polufinalni okršaj.

18:14

KRAJ SETA - 5:7!

Ruski teniser Andrej Rubljov stigao je do prvog seta! Uradio je nakon što je napravio brejk protiv najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.

18:08

Lako za Rusa - 5:6!

Rubljov nema nikakvih problema da osvoji gemove u kojima servira. Novaku se povremeno i pojave problemi, ukoliko andrej veže nekoliko dobrih udaraca, ali kod Rubljova... Ništa! veoma je siguran u većem delu prvog seta!

18:02

Za ostanak u setu - 4:5!

Moraće Novak da osvoji naredni gem, kako ne bi izgubio prvi set u polufinalu protiv Andreja Rubljova!

17:52

Ne da se Rubljov - 3:4!

Ruski teniser čuva prednost u prvom setu, iako je Novak Đoković ozbiljno pretio na servis rivala i u sedmom gemu. Možda je mogao da izvuče i malo više od ovog gema, ali biće još prilika za najboljeg svih vremena. 

Izvor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

17:41

Uhvatili su ritam - 2:3!

Nakon prva dva gema koji su bili maratonski, Đoković i Rubljov su se malo ubrzali. Ruski teniser ima prednost nakon druge pauze, vodi 3:2 u gemovima i sada će najbolji svih vremena servirati za izjednačenje!

17:36

Pauza - 1:2!

Dvojica premorenih tenisera jedva su dočekali kraj trećeg gema i prvu priliku da sednu na stolice. Umorni su od napornih mečeva prethodnih dana, noćas su kasno otišli na spavanje, a pobednik će morati na teren i sutra!

17:32

BREJK - 1:1!

Četiri gem lopte nije iskoristio Novak Đoković u maratonskom gemu u kojem je servirao. Ruski teniser Andrej Rubljov vratio se tako što je iskoristio prvu brejk loptu i sada smo opet na početku. A o tome koliko su teniseri umorni na samom početku meča tek će biti reči!

17:22

Odmah brejk - 1:0!

Novak Đoković je stigao do prednosti nakon prvog gema, jer je iskoristio prvu priliku za brejk. Tokom uvodnog dela meča ruski teniser se sudiji Oreli Tort žalio na snom svetlosti koji mu ide u oči sa drugog kraja terena, za šta je dobio zvižduke publike.

Ko god šta radi u Parizu ovih dana, publika mu zviždi.

17:15

Počinjemo!

Ruski teniser Andrej Rubljov prvi će servirati u polufinalnom meču protiv Novaka Đokovića.

17:00

Ko je Andrej Rubljov?

Ruski teniser je trenutno peti na ATP listi, a to mu je i najbolji plasman karijere. Ima 14 trofeja u karijeri, između ostalog i titulu u Beogradu 2022. godine, ali na grend slemovima nikada nije igrao ni polufinale! Sa reprezentacijom rusije osvojio je Dejvis kup 2021. godine, a na Olimpijskim igrama u Tokiju iste godine bio je osvajač zlatne medalje u miks dublu.

16:45

Dimitrov u finalu!

Bugarski teniser Grigor dimitrov odigrao je fantastičan turnir u Parizu i takmičiće se za titulu u nedeljnom finalu. U polufinalnom meču bio je bolji od Grka Stefanosa Cicipasa 2:1 (6:3, 6:7, 7:6), pa sada može da odmori, odgleda drugo polufinale i sazna protiv koga će na teren sutra!

16:40

Međusobni skor!

Novak Đoković i Andrej rubljov odigrali su do sada pet mečeva, a srpski teniser veoma je ubedljiv. Trenutno je 4:1 za najboljeg svih vremena!

Prvi put su se sastali u grupnoj fazi Završnog mastersa 2021. godine i Novak je pobedio, Andrej se revanširao u finalu Beograda 2022. godine, a zatim je Đoković pobeđivao u grupnoj fazi Završnog mastersa 2022. godine, četvrtfinalu Australijan opena 2023. godine i četvrtfinalu Vimbldona pre nekoliko meseci.

16:30

Đoković posle pobede!

Ovako je najbolji teniser na svetu prokomentarisao meč protiv Holgera Runea u četvrtfinalu Pariza.

16:20

Rasprava sa sudijom!

Tokom meča protiv Holgera runea u četvrtfinalu Pariza, Novak Đoković je imao verbalni okršaj i sa sudijom u stolici. U pitanju je bio čelendž koji je Danac zatražio, odnosno trenutak u kojem je to učinio, tek nakon što je video da je njegov udarac završio van terena.

16:10

Publika, publika, publika...

Posle svakog meča Novaka Đokovića u Parizu moramo da pričamo o navijačima na tribinama. Parižani se užasno ponašaju tokom čitavog turnira - Danil Medvedev ih je za to počastio srednjim prstom, a Novak je bio mnogo kulturniji - iako je opsovao. Dok su mu zviždali pokazao je da to treba glasnije da rade, a ne ometaju ga ni što koriste mobilne telefone, slikaju ili prave buku dok se igraju poeni! Najbolji odgovor bilo je osvajanje osam poena u nizu.

16:00

Rubljov pobedio posle ponoći!

Iako je Novak Đoković u četvrtfinalu imao veoma naporan meč od tri seta i igrao do kasno sinoć, on će u polufinalu biti svežiji od svog rivala. Andrej Rubljov je tek nakon ponoći savladao De Minora, koji se pokazao kao veoma tvrd orah.

15:50

Dosadašnji protivnici!

Novak Đoković je u Parizu savladao argentinskog tenisera Tomasa Ečeverija, zatim Holanđanina Talona Grikspora, pa na kraju i Holgera Runea iz Danske

15:40

Dobar dan!

Ranije nego što smo navikli, jer su prethodni mečevi Novaka Đokovića u Parizu počinjali u večernjem terminu, najbolji teniser sveta igraće polufinale prestižnog turnira. Predviđeno je da već u 17:00 izađe na teren i obračuna se sa ruskim teniserom Andrejem Rubljovom.

UKRATKO

  • Novak Đoković - Andrej Rubljov 2:1 (5:7,7:6, 7:5)
  • U finalu protiv Grigora Dimitrova
  • Igraće za 40. masters u karijeri
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije