• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli svijet čekao Đokovića da izađe, a on odvrnuo kubansku pjesmu i đuskao (VIDEO)

Novak Đoković se opustio i slavio je i prije nego što je podigao pehar namijenjen najboljem teniseru svijeta.

 Novak Đoković pleše uz kubansku pjesmu Izvor: Instagram/screenshot/djokernole

Novak Đoković je pobjedom nad Holgerom Runeom na startu završnog mastersa u Torinu uspio da obezbijedi prvo mjesto na ATP listi na kraju godine, a pred ceremoniju dodijele pehara napravio je šou. Pred meč Karlosa Alkaraza i Aleksa Zvereva je srpski teniser preuzeo svoj osmi pehar za najboljeg tenisera sezone, a neposredno prije toga se uključio na instagramu gde je zapjevao i zaigrao.

Uz zvuke poznate kubanske revolucinarne pjesme "Gvantanamera" on je zaigrao sa svojim timom i tako proslavio veliki uspjeh i popravljanje rekorda koji je držao još od 2021. 

Nakon što je zaigrao i zapjevao sa svojim najbližim saradnicima uputio se najveći teniser ikada ka terenu, da pred meč svojih ljutih rivala preuzme pehar. Dok se oni budu borili za prvu pobjedu na završnom mastersu i 200 ATP bodova, Srbin će glancati svoj novi pehar. Pogledajte kako je Novak zaigrao pred dodjelu trofeja: 

Pogledajte

01:00
Novak Đoković pleše
Izvor: Instagram/djokernole
Izvor: Instagram/djokernole

"Gvantanamera" je inače pjesma koju je pisao čuveni kubanski pesnik, političar i revolucionar Hose Marti. On je živio u 19. veku i poginuo je 1895. godine u borbi sa Špancima za nezavisnost Kube od španske imperije, a zapravo pjesma govori o djevojci iz Gvantanama, mjesta sada poznatog po ozloglašenom zatvoru. Sa godinama je ova pjesma postala simbol kubanske borbe ne samo za nezavisnost, već su je usvojili i kasniji revolucionari pa je i sada simbol borbe i prkosa kubanskog naroda.

Novak će poslije podizanja pehara za najboljeg tenisera na svijetu imati dan odmora, a onda će se od 21 čas u utorak sastati sa miljenikom domaće publike Janikom Sinerom. Za razliku od Novaka koji je protiv Holgera Runea ostao na terenu poslije ponoći i igrao duže od tri sata Siner je mnogo svježiji pošto je meč sa Stefanosom Cicipasom rešio u svoju korist za manje od 80 minuta. Pogledajte kako je Novak digao pehar namijenjen najboljem na svijetu: 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC