• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok poraz Karlosa Alkaraza! Došao da skine Novaka, sad je u strašnom problemu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Velika pobjeda za Zvereva i bolan poraz Alkaraza koji bi mogao da ispadne već u grupnoj fazi.

 Karlos Alkaraz izgubio od Aleksandra Zvereva Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz poražen je od Aleksandra Zvereva 2:1 (7:6, 3:6, 4:6) u prvom kolu grupne faze na Završnom mastersu u Torinu.

Meč koji je trajao nešto više od dva i po sata igre pripao je njemačkom teniseru, a to bi moglo da napravi strašne probleme Karlosu Alkarazu koji je u Torino stigao da bi se borio za veliku titulu i priliku da se na vrhu ATP liste približi Novaku Đokoviću.

Ovako, mnogo je bliži eliminaciji sa turnira nakon tri meča grupne faze nego Novaku, koji je u nedjelju uveče trijumfalno započeo pohod na još jedan pehar. Pred Karlosom Alkarazom su u naredna dva kola mečevi protiv Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, pa će morati da savlada obojicu ruskih tenisera ukoliko želi da se domogne polufinala u Torinu. Čini se da to neće biti baš lak zadatak za Španca, Novakovog najbližeg rivala na listi.

Zbgo toga što je Alkaraz propustio priliku da danas osvoji 200 bodova, razlika između njih dvojice mogla bi da ostane sasvim pristojna i nakon ovog turnira. Novak je blizu prolaska u polufinale, Karlos blizu ispadanja sa turnira, a kako znamo da Đoković ostaje na vrhu ATP listi najmanje do 8. januara ovo su samo još neke dobre vesti u nizu... Djeluje da će se vladavina srpskog tenisera nastaviti, možda čak i u kontinuitetu do kraja januara, odnosno poslije njegovog omiljenog grend slem turnira - u Melburnu.

Do tada ima još sasvim dovoljno vremena i Novak Đoković za sada ne razmišlja o obavezama u Australiji. Nakon što je nedavno osvojio Pariz preselio se u Torino kako bi obezbijedio prvo mjesto na kraju godini - čak osmi put u karijeri, a sada će pokušati sedmi put u karijeri da osvoji Završni masters. Nakon toga sledi Dejvis kup, koji mu ima poseban značaj jer bi trofej mogao da donese Srbiji!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC