• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecmanović protiv Alkaraza - podrška stigla od Đokovića!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković bodri Miomira Kecmanovića pred meč protiv drugog tenisera planete.

 Novak Đoković podrška za Miomira Kecmanovića pred meč sa Alkarazom Izvor: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković obezbijedio je pobjedom nad Adrijanom Manarinom još jedno grend slem četvrtfinale, a dok se priprema za Tejlora Frica u utorak ujutru, najbolji srpski sportista ima vremena da prati i ostatak turnira. Dan pred veoma važan meč Miomira Kecmanovića i Karlosa Alkaraza Novak je pokazao mladom saigraču iz reprezentacije koliko vjeruje u njega!

Đoković je u Melburnu govorio i o meču Kecmanovića i Alkaraza, a njegove riječi mogle bi da posluže Miomiru kao dobra baza za građenje samopouzdanja. Novak je hvalio mladog srpskog tenisera, posebno zbog onog što je već uradio na prvom grend slemu sezone, a sve u namjeri da ga opusti pred jedan od najbitnijih mečeva u karijeri. Ukoliko bi Kecmanović napravio senzaciju, ovogodišnji Australijan open mogao bi da bude prekretnica njegove karijere i ogroman iskorak u društvo najboljih na svijetu!

"Miša je igrao fenomenalno, izvukao posljednja 2 meča u 5 setova, spasavao meč lopte protiv Štrufa i Pola i to protiv Nijemca na manjem terenu, gdje su drugačiji uslovi - brža podloga, pa samim time i brža igra. Izuzetno mi je drago da je ušao u četvrto kolo i smatram da je to potpuno zasluženo, jer je veliki radnik i veoma posvećen i koliko se trudi da napreduje. Na neki način me ne iznenađuje što bilježi odlične rezultate. 'U penjanju' je čak najavio da će ovo biti njegova godina i sa time se slažem. Mislim da će ovo biti njegova sezona i da će je obilježiti možda i sa njegovom najvećom pobjedom do sada - sutra protiv Alkaraza", patriotski je izjavio Novak i dodao: "Naravno, biće izuzetno teško jer je Alkaraz jedan od najboljih igrača na svijetu i znamo kakav kvalitet posjeduje. Miša ga dobro poznaje i siguran sam da će ga dobro analizirati. Mislim da će biti fizički spreman i da je to jako bitno jer će tu biti dosta iscrpljujućih dugih razmjena u meču koji bi mogao da traje tri, četiri, pet sati - koliko god. Apsolutno mislim da ima šansu u tom meču, jer ima izuzetno čvrstu igru sa osnovne linije, vidim da je napravio značajan napredak i u servisu, gdje sada servira i preko 200 km/h. Juče sam u par navrata vidio da je odservirao asove koji prije možda nisu bili karakteristični za njega. Ako bude dobro servirao, to će mu mnogo pomoći jer će na takav način uspjeti da osvoji te toliko potrebne 'lake, slobodne poene' i time takođe vrši konstantan pritisak na Alkaraza. Važno je da time ima i varijacije u igri, ali i da je u poziciji da Alkarazu oduzima vrijeme i ne da mu da se razigra."

Po riječima najboljeg tenisera svih vremena, Miomir Kecmanović zna šta treba da radi protiv jednog od najboljih na svijetu! "To su sve taktičke stvari koje on i njegov tim već dobro znaju, ali je mnogo lakše nešto reći i planirati nego to izvesti na terenu - pogotovo ako igrate protiv tako kvalitetnog igrača...", zaključuje Novak pred najizazovniji meč u dosadašnjoj karijeri Miše Kecmanovića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC